27. marts 2014

Frøindkøb og forspirring.


Kassen her indeholder drømmen om fantastiske blomster og velsmagende grønsager, forventningens glæde er stor :-)


Der er købt ind til såning i køkken- og snithaven, samt 6 orange dahliaknolde der skal plantes i det gul-orange bed.
Sidste år var jeg godt tilfreds med udbyttet i køkken- og snithaven, og håber succesen kan gentages blot med et endnu større udvalg.
Bønner, ærter, majs, sommer- og vintergulerødder, tagets, runde- og aflange rødbeder, 2 slags dild, 3 slags salat, radiser, hjulkrone, persillerod, morgenfruer, studenternelliker, mamelukærme, solsikke, kruspersille, bredbladet persille, spinat og stolte kavalerer skal sås direkte på voksepladsen i løbet af de næste par måneder :-)


Andre frø er eller bliver sat til forspirring.
Sommer- og vinterporrer, blomkål og spidskål, lathyrus, sommerasteres, frøkenhat og tagetes (skal bruges i det gul-orange bed).
Jeg er meget spændt på, om jeg kan finde ud af at dyrke (flotte) kål.


Når jeg sår, laver jeg små drivhus af kødbakker sat ind i plastikposer. Hjørner bliver klippet af poserne og øverst prikket lidt huller, så der er udluftning. Ikke de kønneste drivhuse, men billige.
Det fungerede altid godt på den måde i vores gamle bolig, hvor jeg altid brugte store vestvendte vinduer til forspirring. Jeg er spændt på, om jeg kan styre mine "drivhuse" her, hvor jeg har små vinduer, og ikke de samme muligheder for at bruge vestvendte vinduer. Her i starten kan frøene få lys og varme i det store syd vendte vindue, men skal helt sikkert beskyttes mod solens skarpe stråler, når planterne kommer frem.
Ønsket om et drivhus presser sig på !

7 kommentarer:

 1. sikke travlt du har haft :)
  alt den forventnings glæde :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har nu været meget stille og hyggeligt at så lidt :-)

   Slet
 2. Hej Vivi
  Dejligt med en hel kasse med drømme, der senere giver glæde til øjne og mave ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber da, at rigtig meget af det vil lykkes :-)

   Slet
 3. Hej Vivi.Hold da helt op..........det bliver da helt forrygende i din have,Med skønne blomster og dejlige grøntsager.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for hvert år der går, håber jeg jo på, at haven bliver mere og mere frodig, og i år hvor jeg laver en pæn udvidelse af køkken- og snithaven, vil der være plads til næsten dobbelt så meget som sidste år :-)

   Slet