13. marts 2014

Så er der åben have............. ;-)


Som H.J. siger, så er der åben have ;-)


De sidste træer, i det der engang var et busket, er nedlagt, så nu er der helt åben ud mod vejen :-)


Der er stadig lidt at rydde op på, men det ser værre ud end det er.


Udsigten til at vi snart kan få trukket rødder op nærmer sig, men der er lige lidt mere, der skal være klar rundt omkring i haven.


 Her hvor der skal være køkken- og snithave, er der gjort klar til, at der kan trækkes rødder op. "Højen" er sikkert fyldt med murbrokker, det skal fjernes ved samme lejlighed .


Herude i det sydvestlige hjørne af haven er der også lige lidt, der skal fældes, før vi er klar.


Det gamle mirabelletræ og det andet små pjatteri ned til granerne skal væk, der er ikke for 5 øre læ i det. Skulle nogen synes det er synd at fjerne mirabellen, så er det fordi i ikke ved hvor grim og åben den er i løvet om sommeren. Blomster og bær.........det er vist mange år siden, den har haft det, så dens bedste tid er ovre.
Her skal i stedet plantes graner, som med tiden kan komme op og give god læ ind mod bålpladsområdet.


Sidste år lavede vi en åbning over mod skoven midt for huset, men de nedsavede buske og træer har skudt så meget, at det var blevet til minibuske, så de blev lige klippet ned igen.


Så her er også klar til optrækning af rødder :-)


For et par dage siden stod der en spireahæk.


Den fik jeg klippet ned i dag, så der også her er klar til at blive trukket rødder op.
Der skal i stedet være en bøgehæk. 
Bøgene i bedet skal væk. Hvis de ikke bliver fjernet får vi samme problemstilling med dem, som vi havde med det store ahorntræ. Store træer hører i min verden ikke til så tæt på huset. Jeg tror, der i stedet skal være et par tibetanske kirsebær, de er ikke nær så voldsomme som bøg.


Hækken ligger nu her i stakken sammen med en masse andre grene, som også har været en tur gennem kompostkværnen :-)


Det bedste ved det her projekt er, at vi løbende har kløvet og lavet flis. Træbunken er ikke vokset ret meget, tvært imod er en stor del af den store ahorn, vi fældede sidste vinter, også næsten blevet kløvet :-) 


En mindre bunke træ er der kommet til, men det kan vist forholdsvis hurtigt skæres op med rundsaven.
I bedet i baggrunden er der også nogle rødder, der skal trækkes op. Kristjørnen skal også væk, men den store pil, magnolien og en stor troldhassel skal blive :-)


Hundegården er lige ved siden af, hvor vi står og arbejder, så Zita kan følge med i hvad der sker, samtidig kan vi gå og hyggesnakke lidt med hende :-)


Det er ikke træ det hele, i dag er de første tete a tete sprunget ud :-)

10 kommentarer:

 1. Hold da op som I knokler, der sker noget hos jer, snart kan I komme i gang med nye mere spændende projekter. Mirabeller er ikke værd at samle på, vi har en hel skov på nabogrunden, så jeg forstå godt, at I fællede den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mirabellen og det stykke den står i mangler vi at få fjernet endnu, men det kan ikke vare længe inden det også er væk. Når alle stykkerne er helt klar til rydning, sender vi bud efter et firma, der kan trække rødderne op.

   Slet
 2. Hold da op hvor I knokler. I må da snart have en hel del rummeter brænde. God ide at få så meget klar inden rødderne skal trækkes op. Det bliver flot med tibetansk kirsebær i bedet ved indkørslen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja træ er der en del af. Jeg er spændt på at se, hvor meget det fylder, når vi er helt færdig med at save op og kløve. Ja alt skal være klar, når vi bestiller en til at trække rødder op, så de kun skal komme en´ gang, det må være det billigste.
   Jeg glæder mig vildt til at få de rødder væk, for så er alt det grove fældningsarbejde ovre, og vi kan komme i gang med at bygge op. I første omgang handler det om de ydre rammer med graner, andet læhegnsbeplantning samt hække, og så kan vi ellers arbejde os ind i haven.

   Slet
 3. Mirabeller er bedst hos naboen.....heri er jeg enig. De finde i skov og krat, så hvis det er blommer man vil have, kan de fåes alle vegne!
  Ja så kom der for alvor ÅBEN HAVE .....godt udtrykt HJ!
  Det ser godt ud og jeg kan godt forstå ønsket om bøgehække istedet for spirea!

  SvarSlet
 4. Hej Vivi.JA!!! nu er i ved at kunne se hvordan det hele tager sig ud,nu i har fældet så meget.
  Åben have kan man vist rolig kalde det.
  God ide at få et firma til at fjerne alle rødderne...........for det er da noget af et arbejde med alle dem i har.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er nødt til at få et firma ud med de rigtige maskiner og en god maskinfører, når alle de rødder skal op. Med det rigtige maskiner kan de forholdsvis hurtigt fjernes :-)

   Slet
 5. Man bliver sgu' helt forpustet når man ser disse billeder :) - go' arbejdsweekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal ikke blive forpustet Tim, det klarer vi fint selv ;-)
   Der er blevet fældet meget her, specielt det sidste års tid, men nu har vi heldigvis næsten gennem, det der skal væk :-)

   Slet