22. marts 2012

Forårsdag i marts

Hvor er det dejligt, at det endelig er blevet rigtig forår, med sol og lune dag :-)
Desværre er jeg nødt til at sidde indenfor og svede over tunge, og for mig ikke særlige interessante opgaver, men sådan er livet jo engang imellem.........
H.J. har ferie, så han har gået og ordnet lidt i haven de sidste par dage, hvor er det rart, når det kniber med min tid lige nu :-)

I går fik han plænen klippet for første gang i år, og mange blade og grene er fjernet fra haven :-)Det løfter hele haven, med en nyklippet plæne :-)


Fiskene er rigtig begyndt at røre på sig :-)


Mine snepryd er begyndt at folde sig ud, så jeg rigtig kan gå og nyde de fine små stjerneformede blomster :-)
Prøv lige at se den lille blå anemone, som jeg opdagede i dag. Den har selvsået sig i mit stendige.


H.J. har som skrevet ovenfor gået hjemme i haven og hygget rundt i dag.
Det har ikke kun stået på havearbejde, men også på fotografering, det kom der bl.a. disse skønne billeder med krukus ud af :-)


Det er ikke lysten der driver værket. Jeg føler mig godt brugt efter en laaaang dag på kursus, men må hellere få kigget lidt på det, jeg skal op i til prøve i morgen.
Den første og letteste prøve gik fint. Det i morgen er straks værre. Tror jeg har en rimelig chance for at bestå, men modsat så skal der ikke fjumses ret meget i det før fejlprocenten bliver for høj, da en fejl i starten, kan forfølge en i flere af opgaverne gennem resten af prøven.

21 kommentarer:

 1. I sandhed en dejlig dag i dag. Nu kører det... foråret :) Jeres have ser fin og forårsagtig ud, væk med "vinterulden", det pynter meget.

  Held og lykke til prøven i morgen - det er da klart at du må læse, når det er svært stof. Håber at HJ også har tid til at hygge om dig og ikke kun planterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at få ordnet lidt i haven :-) H.J. har nu også haft nok at se til herhjemme de sidste par dage ikke kun i haven, men også indefor.
   Der blev taget billeder i går i forbindelse med mæglerskiftet, og allerede i dag havde vores nye mægler et par ude at se på huset. Altså skulle huset også tage sig anstændigt ud ;-)

   Der er ingen fare for kedsomhed i vores verden lige nu..............

   Slet
 2. Krydser fingre for prøven i morgen! Var selv til 'prøve' i fredags i diagnoselatin så kender sommerfuglene i mavsen. Pøj pøj
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det gik godt med din prøve :-)
   Ind til videre har jeg ikke været nervøs for at skulle til prøverne, heller ikke den i morgen.
   Håber dog rigtig meget, at det ender med bestået, for det vil virkelig være øv, at skulle til at tage de her dage om.
   Det er noget tungt og tørt stof, så meget at jeg fuldstændig mistede koncentrationsevnen hen på eftermiddagen, det er ellers sjældent det sker, men min lille hjeren kunne ikke rumme mere ;-)

   Slet
 3. Held og lykke med prøven imorgen.
  Har i slået græs ?

  Kh Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja H.J. klippede plænen i går. Vi havde ikke snakket om det, men jeg havde dagen før tænkt, at den snart kunne trænge, så det var en god overraskelse at komme hjem til :-)

   Slet
 4. Tenk å kunne klippe gresset i mars. Herlig!
  Du har et kjempe fint drivhus. Liker så godt de med slike spir!

  Lykke til i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da lidt fantastisk at klippe plæne i marts :-)

   Jeg synes også drivhuset er skønt, håber også vi snart kan få råd til at få et drivhus i vores nye have, for drivhuset kommer jeg til at savne.

   Slet
 5. Skønne billeder og den lille fine anemone er sej at slå sig ned der i stendiget.
  Held og lykke i morgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg blev faktisk også lidt overrasket over, at se en anemone der blandt stenene.

   Slet
 6. Ja, det er da vildt at kunne slå græs i marts. Det tror jeg aldrig jeg har prøvet. Heller ikke i år :-) For vores Frostie løber så meget rundt på plænen om vinteren at den er længe om at komme i gang om foråret. Jeres ser flot ud.
  Det er da utroligt med den lille anemone. De har godt nok livsvilje, de små frø.
  Fiskene ser sunde og forårsklar ud :-) Måske skulle I bare pille drivhuset ned og tage det med på landet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores plæne var begyndt at se lidt strittende ud, så den var klar til klipning :-)
   Det vil være et kæmpe arbejde at pille det hus ned, hvis det overhovedet kan lade sig gøre uden at ødelægge glassene, derfor bliver det stående. Glassene er gennemgående og tykkere end normalt, derfor er de meget tunge, og de er alle sat fast med silikone og ikke bare clipset fast, så det er ikke bare sådan lige at få dem taget ud. Hvis vi endelig gjorde det, ville det også blive nødvendigt at fjerne den støbte sokkel, der ellers vil stå som en rædsel på grunden, så nej..........den bliver stående.

   Slet
 7. Ups, jeg fik trykket udgiv for hurtigt. Selvfølgelig held og lykke imorgen :-)

  SvarSlet
 8. Å klippe plenen. så herlig:) Det er det nok en stund til vi kan, den er enda brun etter vinteren... Så flott det ser ut hos deg:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber at foråret også snart sætter rigtig ind hos jer :-)

   Slet
 9. Godt at H.J lige kunne "afløse" dig i haven, når du nu skal terpe latinske gloser ;o)

  Vi har heldigvis også folk til at klare græsplænen, en ung mand fra byen elsker at klippe græs og den glæde skal han selvfølgelig have :0)

  Pøj pøj med eksamen :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu ikke ligefrem latinske gloser denne gang. Havde det bare været lidt latinske plantenavne, så havde jeg ikke syntes det var så slemt.
   Det her handler om: Kemikaliekendskab, sprøjtekendskab, alment plantekendskab, sygdomme og skadedyr, miljøpåvirkninger, arbejdsmiljø, bekæmpelsesmidler og lovgivning.

   Jeg synes, der er meget materiale, vi skal igennem på de 14 dage, og jeg har normalt let ved at læse, skrive og tilegne mig ny viden, men det her er drøjt.
   Tror alle på kurset synes, det er tungt, ret svært og bare venter på, at få det overstået.

   Slet
 10. Det er nogle dejlige bileder, og din lille blå anemone er så fin. Held og lykke med prøven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, så er der kun at vente til mandag med resultatet ;-)

   Slet