30. marts 2012

Sprøjtecertifikat, primulaer m.m.


Endelig fredag, og mit sprøjtecertifikat er kommet i hus :-))

 Det er dejligt at have det overstået. Jeg var på forhånd klar over, at det ikke var noget man kom sovende til, men det var alligevel hårdere end ventet, at komme igennem de 14 dage.

4 prøver var der undervejs, hvor 70% hver gang skulle være rigtige/ fyldestgørende nok, for ikke at dumpe. Det lyder ikke af så meget, men det var langt hen af vejen temmeligt TUNGT stof.

Jeg slap godt igennem, med henholdsvis 100%, 91%, 92% og 100% rigtige svar, hvilket jeg er meget tilfreds med.
Vi startede 15 personer på holdet, en sprang fra, derudover var der kun en, som desværre må ned og tage en af prøverne om. Jeg har hørt, at der ofte er 3-5 personer nogle gange flere på et hold, der må tage en eller flere af prøverne om igen, så det var nok ikke helt ved siden af, at vi fik at vide at holdet som helhed lå på et fagligt højt niveau :-)


Jeg går dagligt og glæder mig over mine primulaer i haven. Nogen har jeg haft gennem mange år, og en del nye kom til sidste år, hvor jeg fik flere forskellige forærende af en bekendt. I dag havde et par stykker af mine nye primulaer foldet lidt blomster ud. Der er stadig flere nye planter, som endnu ikke har vist deres blomster.


Denne her er noget så yndig en farve :-)


Primulaen her er også meget sød, men med mere diskret blomsterfarve.


De gule her, har jeg haft i mange år, de bliver rigtig fine, når de folder sig helt ud.
Her kommer en perlehyasint op mellem en af mine lavendler. Det var ikke planen, men den får lov at blive stående.
Jeg elsker anemoner, og er så glad for at have nogen i haven. Jeg må hellere få gravet nogen op, der kan komme med ud i min nye have.


Solsorten her er meget "tam", og reagerer ikke negativt på at blive fotograferet.


Let genkendelig er han også, med de lyse pletter på den ene side af hovedet :-)

14 kommentarer:

 1. Tillykke med det flotte resultat - og skønt for dig at få det overstået. Det lyder som om, det har været en hård omgang.
  Jeg går også bare og nyder alle de skønne blomster, der komme væltende frem i min have i disse dage. De rene humør-piller :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg har faktisk været voldsom frustreret flere gange i det her forløb, men har hver gang til prøverne nået at føle, at jeg havde rimelig styr på det. Plejer ellers at have forholdsvis let ved at tilegne mig ny viden, men det her var meget koncentreret og tungt, og jeg måtte bruge noget mere tid på at læse i weekenden end forventet, og hovedet har været mere end overfyldt flere dage.
   - nå pyt......nu er det overstået, det gik godt, og mine resultater blev noget bedre end nødvendigt :-)
   Nogle af mine medkursister har haft det meget værre end mig. Jeg har trods alt ikke haft søvnløse nætter og nervøs mave undervejs, så jeg skal egentlig ikke jamre ;-)

   Slet
 2. Stort tillykke med certifikatet, og må jeg sige... det er dælme godt gået med de 4 prøver :o)
  Jeg er også helt vild med primulaer, de er så taknemlige og blomstrer meget længe. Jeg falder for en ny farve hvert år, så har en del efterhånden :o)
  Hvor er han sød Hr. Solsort, og så med hvidt på kinderne :o) Han er meget fotogen... det ved han måske også selv ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, skulle næsten tro hr. solsort kunne li at blive fotograferet, for han fløj ikke engang sin vej, selvom jeg flyttede mig, gik nærmere og klipsede løs ;-)

   Jeg er også vild med primulaer, men har endnu ikke helt roen til virkelig at fordybe mig i den plante, dyrke sjældne og svære sorter, selv så dem osv. måske kommer det med tiden.

   Slet
 3. hallo vivi
  Herzlichen Glückwunsch zu dem tollen Ergebnis.
  Auch zu den Fotos von Deinen Primeln.die sind dankbar und blühen lange.
  einen schönen Abend auch für Deinen Freund (Amsel)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg vil også gå og glæde mig over mine primulaer i en lang periode nu :-)
   Har været en hurtig tur forbi din blog. Din have ser skøn ud på det øverste billede på bloggen. Vender tilbage og læser mere :-)

   Slet
 4. Tillykke med resultatet, nu kan påsken vist nydes ekstra godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Har lige en arbejdsdag mandag, inden jeg kan holde påskeferie, men fedt at jeg ikke skal have nogen af prøverne om igen efter påske :-)

   Slet
 5. Tillykke med certifikatet og det fine resultat, godt at få det overstået, så du kan holde påske i fred og ro.
  Du har mange fine primulaer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Påskeferie fra tirsdag, men det blvier vist malerferie som vejrudsigten ser ud ;-)

   Slet
 6. Tillykke, hvor er du dygtig - det er jo ikke første gang du fortæller om gode resultater :) Du må ha' en særlig evne til at sætte dig ind i nyt stof og så have roen til at gå igennem prøven med overblik, beundringsværdigt!

  Jeg elsker også primulaer, de er nogle af de gladeste farveklatter i forårshaven, og de virker på en eller anden måde sådan lidt "sprælske". Nogle af vores er 12 år gamle.

  Ja, anemonerne er også en rigtig "Darling" - dem må du bestemt have med ud til det gule hus.

  Ha' en dejlig søndag uden læsning... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Var ellers for første gang i forløbet i ca. 10 min. ved at piske en stemning af eksamensnerver op i bilen på vej ned til den sidste prøve (praktisk prøve, bl.a. med aflæsninger, som der skulle beregnes på).
   Fik heldigvis overbevist mig selv om, at det var noget pjat, for jeg vidste lige nøjagtig hvordan jeg skulle gribe opgaverne an, kunne ikke være bedre forberedt uanset hvilken sprøjte, jeg kom til prøve i, og regne ved jeg, jeg kan, så jeg fik ro på inden jeg kom frem, og fik heldigvis klaret prøven uden fejl.

   Min måde et få ro på, er selvfølgelig ved at sætte mig ind i det jeg skal op i og have styr på mine notater.

   Når jeg er i gang, prøver jeg at holde fokus, gå systematisk frem, men med øje for den tid der er til rådighed.
   I de skriftlige prøver laver jeg først alle de opgaver jeg er sikker på, så risikerer jeg ikke, at jeg ikke når at svare på noget som jeg kan.
   De ogaver jeg er usikker på sætter jeg et mærke ved, for så at vende tilbage til dem til sidst. Så kan jeg bedre vurdere, hvor meget tid jeg kan tillade mig at bruge på hver enkelt af dem, der ikke falder mig så let at besvare.
   I anden runde starter jeg selvfølgelig med dem, som jeg kan se, jeg kan hente flest point på. En opgave der kan give max. 10 point er bedre at bruge tid på, end en opgave der max. giver 1 point. På den første kan jeg måske ikke hente alle 10 point hjem, men får måske de 5, og det er bedre end et enkelt point.
   Altså ikke så meget at beundre, bare en bevidst strategi.

   Åh........ alle de planter jeg gerne vil have med. Hver gang der kommer en ny op, vil jeg også gerne have den med, men jeg kan ikke blive ved. Tror dog alligevel jeg går ud og graver her i påsken, for det skulle da være mærkeligt om huset bliver solgt til det åbenhus arrangement der er i morgen ;-)

   Slet
 7. Tillykke med dit certifikat, og ikke mindst med at det er overstået. Pyha, det lyder som en hård omgang, så det er da en skøn påske-gave at vide at det hele gik godt.
  Hvor har du mange skønne primula. Det er virkelig én af mine ynglingsblomster. Men jeg synes faktisk at jeg har lidt svært ved at holde liv i mine. Min jord burde jo ellers være perfekt, når den er til den våde side. Det må jeg have sat mig mere ind i, en dag, som du også siger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nogle primulaer, som er meget stabile, men der findes vist også mange, som ikke lever så længe, og som man derfor jævnligt er nødt til at så nye hold af.
   Fornemmer at det med primulaer er en større videnskab, hvis man begynder at dykke ned i den plantegruppe.

   Slet