19. marts 2012

14 dages kursus med terperi og lektier.


I dag er jeg startet på et 14 dages kursus, som helst skal ende med, at jeg får et sprøjtecertifikat (det er en del af anlægsgartneruddannelsen). 
Undervejs skal jeg "bare lige" bestå 4 prøver..............håber det går, uden at jeg skal tage noget af det om igen ;-)
Der er normalt ikke nødvendigt at læse lektier i forbindelse med kurserne, men denne gang skal man ikke forvente, at klare sig igennem uden.
Der plejer altid at være nogen som dumper, og derfor må tage nogen af prøverne om - det behøver jo ikke lige være mig..............

Dagen i dag er gået med at terpe navne på 19 ukrudsplanter. Til første prøve (den letteste), skal vi bl.a. kunne sætte navn på de planter, vi lærer, ud fra et billede. 
Jeg bad H.J. om at teste mig i planterne, da jeg kom hjem. Kunne til alt held huske navnene på dem alle. Håber de stadig hænger ved i morgen ;-) 

Dejligt første dag er gået godt, så må jeg se hvor meget eller hvor lidt, jeg kommer til at sidde og svede over lektierne de kommende aftener og i weekenden.  

14 kommentarer:

 1. Mon dog ikke du klarer det med navnene, du kender alligevel navne på mange planter.
  Jeg tænker, at det er meget godt, at du skal på skolebænken nu, så kan din ryg hvile 14 dage mere, inden du skal i gang med hårdt arbejde på dit arbejde. Mon du så ikke er fit for fight efter påske og kan lave lidt i din egen have i påsken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok klare de navne, men er ikke specielt velbevandret i ukrudtnavne. Kender heldigvis de fleste af udseende, men hvad er det lige de hedder............. også er der nogen, som ligner hinanden temmelig meget ;-)

   Både i går og i dag har min ryg haft det helt fint, så forhåbentlig ikke mere pjat med den.

   Slet
 2. Puha, skolebænk, lektier og eksamen... det kan gi mig myrekryb ;o)
  Held og lykke med det hele, du klarer det sagtens :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Eksamen er vist at overdrive lidt, det er 4 prøver det handler om ;-)
   Godt jeg ikke har det så skidt med skolebænken, som det lyder til, at du har. Jeg elsker at få ny viden fyldt på :-)

   Det er noget helt andet(og bedre), at sidde på skolebænken som voksen, end det var at gå i folkeskolen :-)
   Som voksen er det helt op til en selv, hvor meget man gør ud af sine ting. Der står ikke nogen og "dunker en i hovedet" andet end en selv, hvis man ikke har gjort nok ud af det.

   Slet
 3. Uha-uha... respekt fra mig! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smil - måske respekten daler igen - tænk hvis jeg kvajer mig godt og grundigt ;-)
   Nå pyt, skulle det ske tager jeg den derfra.........tror mine skuldre er brede nok til at bære det, selvom jeg vil blive rasende på mig selv :-)

   Slet
 4. Masse lykke til:) Det går nok bra:)

  SvarSlet
 5. Held og lykke. Det bliver ingen sag!

  SvarSlet
 6. Pøj pøj med prøverne, selvfølgelig klare du dem
  Annette

  SvarSlet
 7. Det skal du nok klare :0) Lykken står den kække bi!

  SvarSlet
 8. Det klarer du uden tvivl helt perfekt ;-)

  SvarSlet
 9. Held og lykke med lektierne og prøverne.

  SvarSlet
 10. Det kan man da kalde nyttig viden :-) Sådan et kursus ville jeg ikke have noget imod. Men prøver er jeg nu også altid nervøs for. Man ved jo aldrig om klappen kan finde på at gå ned.
  Men jeg tror nu nok at du skal klare det godt, og ellers må du, som du siger, tage det derfra :-) Det er en sund indstilling.

  SvarSlet
 11. Tak til alle for kommentarer. I morgen har vi den første prøve, den skal jeg nok klare. Tror jeg har fået kørt alle de navne på både ukrudtplanter, skadedyr, svampesygdomme og nyttedyr ind på lystavlen, som vi skal kunne udenad :-)
  Der er plads til fejl i prøven, så det den prøve tager jeg med ro.

  Det lyder lidt mere tungt med den prøve vi skal have på fredag, som handler om regler, love, miljø m.m.

  SvarSlet