5. marts 2012

En råkold dag


Det føles som en rigtigt råkold dag i dag, specielt nu hvor jeg lige havde vænnet mig til solen og det lune vejr, vi blev forkælet med i sidste uge ;-)


Der kommer en masse små fine planter op i bedet til højre, så det vil være godt at få fjernet lidt blade, så længe det kan lade sig gøre uden at rive for meget i de nye skud.

Min plan var egentlig, at jeg ville i haven en times tid hver dag efter fyraften i denne uge, men allerede her mandag er den plan droppet.
Der skal helst være bare lidt fornøjelse ved det, og det synes jeg ikke, der er, når det blæser lidt og temperaturen kun lige kan snige sig over de 3 grader. Der sker vist heller ikke noget ved at vente, til det bliver lidt lunere igen :-) 


I weekenden fik jeg klippet stauder ned ovre ved garagen og i bedet mellem de to æbletræer, så forårsarbejdet er så småt begyndt. Den første trailerfuld afklip, nedfaldne grene m.m. er kørt væk fra haven. Jeg har besluttet at jeg ikke vil bruge energi på at kompostere noget her i haven mere.
De runde bede i plænen bliver også nedlagt.


Der er nok at tage fat på, hvis det skal se lidt pænt ud ;-)

Arbejdsmæssigt er vi blevet færdige med det projekt, vi startede på i sidste uge. Det er altid dejligt, når man "kan sætte et kryds" og sige det var det :-)


Jeg fik selvfølgelig ikke taget et "før billede", men der var en ujævn belægning frem til hækken, som  er blevet lagt om. Bag hækken skulle der fjernes noget græs, for at vi kunne føre stien helt igennem.


Jeg er ikke vild med SF sten. I mine øjne er de nærmest kedelige og grimme, men det giver en stærk og solid belægning, hvilket er praktisk på en sti, som bliver brugt meget.


Her er det færdige resultat. Det er første gang jeg har lagt så mange sten på en gang, men det er fint at prøve :-)
Der er blevet lagt granitskærvet på begge sider af stien. Før var der nogle pletter med græs. Det betyder mindre tidsforbrug til pasning på det stykke, når der ikke skal klippes småpletter med græs hver uge.


Stien set fra den anden ende. På begge sider er der kørt mere muld på, og der er blevet sået græs. Rundt om flagstangen er der lavet en belægning med brosten.


Jeg synes, jeg slap ret godt fra tilskæringerne rundt om denne dæksel (det er ret begrænset, hvor meget erfaring jeg har med tilskæring) . Det er måske ikke så let at se, fordi der stadig ligger lidt sand, men det er rart, når det bliver som man gerne vil ha det :-)

14 kommentarer:

 1. Ja der er nok at se til med to haver! Kan godt forstå du trak dig i dag, for jeg frøs også bravt det kvarter jeg var i haven i dag.
  Er enig med dig angående sf-stenen - den er jeg heller ikke vild med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev som skrevet også enig med mig selv om, at det måtte være nok, at jeg havde gået ude hele dagen på arbejde ;-)
   Ja der er også nok at se til i vores egne to haver, men der bliver ikke lavet mere end højest nødvendigt i vores nye have før vi flytter derud. Det er vist mere vigtigt, at det ser fornuftigt ud, rundt om det hus vi skal sælge, og døgnet har jo kun 24 timer, så der må prioriteres.

   Slet
 2. Nej de er ikke noget særligt de sf sten, men det er da blevet rigtig flot alligevel. Det ser godt ud.
  Jeg kan godt forstå, du ikke gik ud efter arbejde i dag, det er så koldt, at det ikke er nogen fornøjelse at være ude. Jeg opgav også, det er rigeligt at være ude, når jeg lufter hunde. Jeg har også cyklet knap 10 km i dag, det var ingen fornøjelse, men motion fik jeg da :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er lidt heldig, at du selv kan vælge, hvornår og hvor meget tid du vil tilbringe udendøre :-)

   Slet
 3. Med 2 haver har du da nok at se til. Selv om der har været koldt, er jeg færdig med forårsarbejdet i haven. Det er en rar fornemmelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå du er glad for at være igennem forårsarbejdet :-)

   Slet
 4. Hej. Sikke et arbejde og jeg synes stien er blevet rigtig flot. Jeg kan godt forstå, at du ikke vil gøre for meget ud af det i din nuværende have, men jeg synes alligevel at du har fået lavet meget både rive, klippe og køre væk. Du er da vist lidt af en arbejdshest!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu kun blevet til lidt nedklipning og opsamling for mit vedkommende. Det var H.J. der kørte det væk jeg havde fyldt på trailen :-)
   Jeg kan godt li at ha noget at gå og rode med, men lige for tiden er det næsten for meget af det gode.
   Synes det kniber med at få tiden til at slå til, til alt det jeg gerne vil nå.
   Ind imellem har jeg også behov for en dag eller to, hvor det ikke kører med fuld fart, sådan en weekend har vi lige haft, så nu kan jeg lidt igen :-)

   Slet
 5. Sæsonen er først lige begyndt, så man kan vist godt tillade sig at springe en dag over når det er for koldt... for det var det godt nok i dag :o)
  Dejlige billeder fra din have - er lidt misundelig på din møllesten - jeg synes de er smukke :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for møllestenen :-) Det er en sønnen kasserede fra deres have, og jeg ville gerne aftage den, så nu står den her :-)
   Den skal selvfølgelig med ud i vores nye have, men pyha...den er frygtelig tung!!

   Slet
 6. Tusen tack för din kommentar hos mig.
  Du har självklart helt rätt att det verkligen inte är en bok (Fargus Sylvatica) - det är en klibbal(Alnus glutinosa) jag tagit kvistar av! Jag har gjort ett nytt inlägg med en länk till dig.
  Tack!
  Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. Fagus Sylvatica var det ikke, men det var heller ikke det, som jeg umiddelbart syntes, det kunne ligne. Se så lærte jeg også noget nyt i dag. Tak for det :-)

   Slet
 7. det er du da sluppet godt fra ;) - flot...

  SvarSlet