3. marts 2012

Flere forårsblomster på vej :-)

Det er helt vildt, så meget der sker i haven lige nu. Der er nye planter, der springer ud med få dages mellemrum nu :-)


For 3 dage sidden var der kun de grønne blade på disse små fine iris, der tittede op af jorden. I dag er to blomster sprunget helt ud, og flere er på vej :-)
Jeg har aldrig tidigere haft de tidlige iris i haven, men sidste år, fik jeg fat i nogle løg (samlet op af en skaldespand på min arbejdsplads), og glæden er selvfølgelig stor, nu hvor de kommer i blomst her for første gang :-)


Hvor er den skøn !


Hvis vejret holder, går der ikke mange dage, før der er en fin lille gruppe af iris rundt langs stenen :-)


Det varer heller ikke længe inden den  fine lille blå anemone kommer i blomst :-)


Her er den første primulablomst i min have i år. Jeg har et særligt forhold til netop disse primulaer, fordi de kommer fra mine afdøde svigerforældres have. De blev bragt med hertil fra vores forrige have, og der er selvfølgelig også kommet nogen med til vores nye have. De er helt almindelige, men har stor affektionsværdi for mig. Sender min svigerfar en tanke hvert forår, når den første blomst springer ud :-)

16 kommentarer:

 1. Ja - jeg ved heller ikke hvorfor jeg ikke har haft fokus på våriris førhen - de er så fine. Nu må jeg vist til at gøre noget ved det de næste par år.
  Skønne solskinsbilleder - jeg nyder dem her i by-skyggehaven :o)

  SvarSlet
 2. Ja dig som elsker iris, bliver da nødt til at have nogen af dem, så din iris sæson kan forlænges :-)

  SvarSlet
 3. Den lille iris har jeg også, og hvert år bliver jeg lige forundret og tænker "Er det nu...". Men sød er det altså og det samme er den blå anemone og primula. :o)

  SvarSlet
 4. Denne primula er ikke helt almindelig. Jeg har det ligesom dig, at der er planter, som har affektionsværdi. Skal primulaen ikke med i den nye have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har flyttet lidt derud, men må hellere få set efter, om den har overlevet flytningen, ellers skal der flyttes et stykke mere.

   Slet
 5. Dværgirisen er ualmindelig smuk og sød, jeg har kigget forgæves efter den, jeg plejer at have, den er der tilsyneladende ikke mere. Jeg har også lige i dag kigget efter knopper i min blå anemone, men der var ingen at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det varer nok ikke længe inden din blå anemone også har knopper :-)

   Slet
 6. Ja, det er helt utroligt, så hurtigt det går nu - hurra for foråret! :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når det først får begyndt "kører" det bare der ud af :-)

   Slet
 7. Der sker bare så meget, så hurtigt. Jeg plantede juleroser i et bed i søndags. Jeg havde åbenbart glemt at der var tulipaner der, for nu i dag er tulipanerne 5 cm. over jorden liiiige ved siden af... på bare 6 dage :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det går stærkt nu :-)
   Det er ikke altid let at huske, hvor man har sat sine blomsterløg, specielt ikke, hvis det er nye planter. Dem man har haft i årevis, er lettere at huske hvor er.

   Slet
 8. Din tidlige iris er noget af det smukkeste - jeg var slet ikke klar over, at der findes en sort, der blomstrer allerede.
  Ja, det må være noget helt særligt med primulaerne, der stammer fra dine afdøde svigerforældres have.
  Ga' en god søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de små tidlige iris er rigtig skønne :-)

   Slet
 9. Hej Vivi. Sikke dejlige forårsbilleder. Jeg tror på foråret, når jeg ser disse billeder, men når jeg kigger ud af vinduet i dag, ser det noget trælst ud med blæst og gråvejr. Forhåbentlig går det snart over!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her ser vejret heller ikke særlig spændende ud, og vejrudsigten for den kommende uge, lover ikke specielt forårsagtigt vejr. Vi er jo også først lige gået ind i marts måned, så vejret kan udvikle sig både i den ene og anden retning.
   Lad os håbe på det bedste :-)

   Slet