25. marts 2012

En fantastisk forårsdag i marts

Vi er kun sidst i marts, vi er lige gået over til sommertid, men det er helt fantastisk at få en rigtig forårsdag, hvor temperaturen nåede op på 17 grader, så tidligt på året :-)

Efter at jeg havde siddet og svedt over lektierne både i går aftes og her i formiddag, valgte vi at køre på landet, og nyde det gode vejr i eftermiddag.
Det blev ikke til de store projekter i dag. Vi har mest hygget, men lidt blev der da også ordnet ;-)


H.J. fik klippet den del af plænen, hvor vi har nået at fjerne muldvarpeskud. Jeg tror, han hygger sig med at kunne klare klipningen med plænetraktoren ;-)


Det er ret tydeligt, hvor der er klippet til.
Jeg fik flyttet lidt flere muldvarpeskud, så næste gang der skal klippes græs, bliver  det på et lidt større område.


Det ser ikke ud af så meget, men jeg fik fjernet lidt mere græs fra "køkkenhaven".Det meste af eftermiddagen tilbragte vi her ved havebordet.
Vi fik besøg af et par havevenner, som ville se vores nye sted. Det gode vejr gjorde, at vi kunne sidde her ude i haven og hyggesnakke helt til kl. 17.30, så kan vi vist ikke forlange mere af martsvejr :-)


Det er da en dejlig udsigt, vi har fra den vestvendte terrasse.
Vi elsker det sted, og venter med længsel efter at kunne flytte derud. 

25 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er det dejligt Vivi og sikken en fantastisk terrasse i har med en dejlig udsigt, er kun en smule misundelig :) ville så gerne selv have lidt mere plads - ja vejret har været så skønt i dag og jeg har også været i haven og arbejde men der blev også tid til at nyde det på terrassen i solen og næsen lige i vejret :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også drømmen om mere udeplads, og det at komme tættere på naturen, der fik os til at købe hus på landet :-)

   Slet
 2. Ja, nå er det virkelig herlig! Nå må vi nyte sola og glede oss til sommeren!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er med at nyde solen, når den er der :-)

   Slet
 3. Længslen bliver endnu større, når det er sådan et fint vejr. Måske bliver chancerne også større for at sælge, når vejret er flot, det håber vi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja foråret har gjort, at ventetiden føles ulidelig lang.

   Håber vi hører mere fra det unge par der var og se huset i torsdags. De havde set det her hus og en anden. Meldingen var at vores skulle der ikke laves ret meget ved, i forhold til det andet hus, og vores var til at flytte ind i (priserne er ens). De ville en tur i banken, men jeg tør næsten ikke håbe på noget.

   Slet
 4. Dejligt at høre at I også kan sidde stille og nyde det!! ;o) Og det var da en helt fantastisk martsdag vi startede sommertiden med, så bliver det ikke meget bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej bedre martsvejr bliver vist svært at få.

   Selvfølgelig kan vi sidde stille og nyde det, og det er hyggeligt med gæster, endda ekstra hyggeligt når vi som i dag kan sidde udenfor :-)

   Slet
 5. Hej Vivi

  Jeg har fulgt din blog i nogen tid og er imponeret over dit energiniveau! Håber det lykkes for jer, at få solgt jeres hus så I snart kan flytte ind i drømmeboligen.
  Det her med køkkenhave i en gammel plæne er jeg også ude i. Jeg har så valgt at følge et gammelt koncept - No dig gardening - nemt, enkelt og giver mange kartofler uden ret meget arbejde. Året efter er der den fineste muld i et nyt bed i køkkenhaven - helt uden skrællen og graven - det er min ryg rigtig glad for. På google er der mange links, hvis du skriver: no dig gardening i søgefeltet. Jeg bruger aviser, et lag jord iblandet lidt kompost, her lægger jeg kartoflerne og slutter af med et tykt lag hø/halm og en god tur med vandslangen. Og så venter jeg :-)

  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder meget spændende det du skriver, og tvivler ikke på at det er en ok måde :-)
   Jeg har lige været inde og læse lidt.

   Jeg er dog nok mest til den traditionelle måde, for jeg elsker at gå og få jord under neglene, kan faktisk også godt li at gå og knokle lidt med tingene ind imellem ;-)
   Når jeg engang ikke har kræfterne til det hårde arbejde mere, vil jeg ikke afvise at jeg ændrer holdning :-)

   Var det ikke noget for dig at lave en haveblog. Jeg kan forestille mig, at der er mange, som gerne vil læse mere om den dyrkningmetode du anvender :-)

   Slet
  2. Det har jeg overvejt mange gange. Udfordringen er, hvis altså jeg gerne vil skrive for andre, at opdatere den tilstrækkeligt tit til at den er interessant at følge. Jeg arbejder i ryk - i dag fx har jeg siddet i solen og læst hele formiddagen og en god del af eftermiddagen - efter hunden var luftet selvfølgelig - og så rykkede jeg lige i køkkenhaven og i æbletræsbedet, hvor der nu skal være rabarber. Nu kan der så gå mange dage, hvor der ikke sker noget synligt... Og så er jeg ikke særlig god til at tage billeder.... Og hvad er en blog uden billeder? Så du kan nok høre, der er mange undskyldninger - i mellemtiden nyder jeg alle I andres. Og bliver inspireret.
   mvh Lone

   Slet
  3. Det er selvfølgelig op til en selv, om man vil have en blog. Ingen andre end en selv bestemmer, hvor ofte der skal laves indlæg, der er ret stor forskel på, hvor ofte folk skriver.
   Ang. billeder, var jeg ikke særlig flittig med at tage billeder, før jeg oprettede min blog. Det er jeg dog blevet, og bilder mig selv ind, at jeg er blevet bedre til det hen af vejen.
   Det er også helt fint, hvis man udelukkende vælger at læse med hos andre, og evt. ligge en kommentar, når og hvis man føler for det :-)

   Jeg synes, det vigtigste er, at man gør, det man føler mest for.

   Slet
 6. Kom marts, kom sommer.... ja, det har været helt fortryllende i dag, jeg kan ikke mindes nogen martsdag som denne før.

  SvarSlet
 7. Nej, jeg kan heller ikke mindes så tidlig en skøn forårsdag heller. Jeg tror det er flere uger før normalt i år.
  Hvor er det første billede skønt, med den nyklippede plæne og den skønne blå himmel. Jeg kan godt forestille mig hvilken glæde I må føle når I sidder der og kigger på alt det som er jeres :-)
  Vi krydser fingrer for at parret får ok fra banken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en nyklippet plæne er altid flot :-)
   Vi nyder også rigtig meget at være ude ved huset. Det bliver en skøn dag, når vi engang holder derude med hele flyttelæsset :-)

   Slet
 8. Kunne også høre at der flittigt blev slået græs i landet i går :0)

  Skal da lige blære mig lidt Vivi....ved du hvad vi har på Mors????

  INGEN MULDVARPER :D Ja det er rigtigt, der findes ikke muldvarper på Mors. Og det er bare dejligt!!!

  Kan du have en god dag :0)
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt huske at du tidligere har skrevet, at i ingen muldvarpe har hos jer. Det er en god ting :-)

   Her inde i byen har vi heller ikke haft nogen, men på landet er det jo hvad man kan forvente, når man altså ikke lige bor på Mors ;-)
   Håber jeg kan få fanget "mine", når de kommer længere op i overfladen.

   Slet
 9. Hej Vivi
  Dejligt at læse din ryg er god igen. Intet mere irriterende en sådan en dum en, der kan lægge en brak. Kender det desværre godt. Åh for pokker I må da snart få solgt huset, så I også kan komme på landet. Der er så skønt herude. Heldigvis fik jeg vasketøjet ind i går, for da jeg lukkede hunden ud i morges, ku jeg lugte, at det var tid til at markerne sku gødes...!! :))
  Må være så dejligt at have en plan at gå efter... Har du fået helt styr på den ?? Synes det er længe siden, du har lagt en op, men der var den vist ikke helt færdig ? Ville ønske jeg havde dine evner, men så må man jo prøve sig frem... Og lave om igen, igen ;))
  Pøj pøj med salget.
  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. nu har jeg også lavet en blog. Har hygget mig SÅ meget med at læse alle de andre Haveblogs, der er. Fået masser af inspiration og fornøjelse af at læse, hvad der sker rundt omkring i landet. Må være dejligt at kunne søge tilbage i tiden og se hvad, der er sket af ting og sager på ens matrikel, og det er egentlig derfor jeg har lavet en. Og hvis nu der er en eller anden, der ku få lidt fornøjelse ud af at læse, hvad der foregår hos os, ku det jo også være sjovt... ;))

   Slet
  2. Landlige lugte kan ikke helt undgås, når man vælger at bosætte sig udenfor byen, og sådan må det være.

   Ang. havetegning, så er den ikke færdig endnu. Der har været lidt stilstand med den, da jeg lige skal have målt ud præcis hvor brønden er, det samme gælder for egetræer rundt i læhegnet, da der skal tages højde for, at de skal have lov til at vokse sig store og fine. Der er også andre træer, der skal tages højde for, så stien m.m. bliver ikke tegent ind, før jeg har fået styr på de mål.

   Jeg skal nok vise tegningen igen, når den er blevet mere færdig.


   Har været et smut forbi din blog, dejligt at der bliver ved med at komme flere haveblog til :-)

   Slet
 10. Ja det gælder om at samle på gode minder, sådan en dejlig dag må gerne gentages mange gange. Er sikker på at i får et skønt haveliv i den nye have, der er allerede dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os endelig få en masse gode havedage i år :-)

   Slet
 11. uha ja det var helt formidabelt :0) Med den plæner er det vist et must med en plænetraktor til den gode husbond........der er da et par strå der skal klippes :0)

  Skønt med gode venner og høj marts himmel ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt nødvendigt med en havetraktor derude, ellers bliver det vist hurtigt en uoverskuelig opgave, at holde plænen klippet ;-)

   Slet