9. marts 2012

En tur rundt i vores landhave.


Det var ikke sol og lune vinde der prægede vores landhave i dag, men uanset vejret skal jeg lige en tur rundt og se, når vi er derude :-)


Mange af buskene i læhegnet står med store knopper:-)
Jordstakken er kun den lille del af muldvarpeskudene, som jeg ind til videre har fået fjernet .


I "skovbunden" er der et pænt stykke, som har et bunddække med Vincaer. 


Jeg har vist det før, men kan godt li motivet med grantræerne, og egtræet som står med sine brune blade i baggrunden.


Mange steder i læhegnet er der buske, der har knækket grene i løbet af vinteren, ligesom på denne busk, så et større  beskæringsarbejde venter forude.


Her i mit planteindslag har jeg midlertidigt plantet mange små fine planter. Der er nogen, som er begyndt at skyde, men jeg er meget spændt på, hvor mange der har klaret flytningen.


Lidt mere fra planteindslaget.


Det er vist hvad der er af påskeliljer i haven...........


Der ligger lidt træ et par steder i haven, som skal samles sammen. Det har ikke den store brændværdi, men vi kan lige så godt bruge det, når det nu er der ;-)


Her er endnu lidt træ. Der bliver nok at rydde op på.Det hjalp rigtig meget med algefjerner på dette plankeværk. Nu ved vi, hvordan det ser ud, under det tykke algelag der var før.
Jeg glæder mig over mine forårsblomster, hver gang jeg kommer ud til huset :-)


Det ender vist med, at jeg får lavet et frygteligt rod i gårdhaven, med alle de planter jeg slæber derud ;-)

16 kommentarer:

 1. Vivi hvis jeg må sende lyserød drejeblomst til dig nu du har så god plads, siger du bare til.

  ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det sødt af dig Eva :-) Vil dog gerne vente, til vi er flyttet, så jeg er sikker på at få dem plantet og plejet ordentlig fra start. Har jo ikke et eneste ordentligt bed at plante i endnu.

   Slet
 2. Ja der er noget at se til, håber I snart kan komme i gang, det vil hjælpe meget på det, når det andet er solgt. Så kan I meget bedre overskue det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil hjælpe meget, når vi når så langt :-)
   Der kan også hurtigt laves en masse småting, når vi først bor der, og lige kan smutte ud en time og ordne noget.
   Jeg kører jo ikke derud ½ time f.eks. for at skrælle lidt græs af, for så går det hele da op i hat og briller.

   Slet
 3. Foreløbigt ser overhovedet ikke rodet ud, men tværtimod rigtig hyggeligt med de mange krukker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går endnu, men lige pludselig det måske for meget af det gode ;-)

   Slet
 4. Det skal være skidt før det kan blive flot, du er da på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist mest indenfor vi er på vej til noget bedre indtil videre ;-)

   Slet
 5. Ja, der er vist nok at se til og så er det rigtig træls at rydde op efter andre. Men jeg er sikker på, at et bliver godt, når I først kommer igang. Mon ikke træet vil være godt at fyre med til snobrød over bål til børnebørnene? Jeg tror, at de ville elske det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blive godt, og når vi engang flytter derud, sker der højest sandsynligt en masse. I starten måske ikke de mest synlige ting, men hvad er det man siger først det grove og så det sjove ;-)
   Vi skal helt sikkert have gang i lidt bålmad til sommer, så ikke usandsynligt at vi kommer til at bruge det gamle brænde på bålstedet. Det er vist både børn og voksne der holder af hygge omkring et bål :-)

   Slet
 6. Ja der er nok at se til - men det er vist også charmen ved at rykke på landet ;0) Hvor bliver det fint indendørs med det malerarbejdet i har fået fra hånden og udskiftningen af vinduet..
  Er sikker på det nok skal blive godt - og jeg kan godt forstå du glædes ved at blive mødt af dine "forårskrukker", når du kommer derud. Jeg havde også behov for at der stod blomster og ventede, selvom vi endnu ikke var flyttet.
  Jeg håber for jer at i snart får en afklaring med det gamle hus, så I rigtig kan nyde det nye og komme godt på plads.
  tak for rundvisningen denne gang - og god arbejdslyst ;0)
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der bliver en del at gå i gang med, og det her jeg det rigtig fint med.
   Lige nu handler det mest om at få styr på det indvendige. Derefter vil energien blive lagt i haven :-)

   Vi håber også meegt på et snarligt salg, for først når vi er flyttet, kommer tingene rigtigt til at rykke.

   Slet
 7. Med al den energi som du virker til at have er jeg sikker på at der ikke går ret mange sæsoner før du har iværksat mange af dine planer. Så kan det være du kan lave en rundvisning for dine blogvenner. jeg kommer i hvert fald gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her hvor vi bor nu, gik der 6 år før jeg var klar til at åbne min have for havekredsen.
   Går alt som jeg håber, vil jeg tro, at jeg kommer så langt med min nye have, at der 5 år efter indflytningen begynder at være lidt at vise frem, men der skal altså en del til før 5000 m2 have ser ud af noget. Det vil glæde mig at vise haven frem til interesserede til den tid :-)
   Selvfølgelig ser jeg frem til, at min nye have bliver mere end bare læhegn og græs, men det vigtigste for mig er proccesen med at nå hen imod det udtryk jeg håber haven får på sigt :-)
   De første par år, vil der helt givet være en masse arbejde, som ikke umiddelbart vil syne af så meget, men pludselig begynder tingene at tage form.
   I første omgang handler det om at få skabt mere læ fra vest, en vigtig betingelse for, at få mine planer/planter til at lykkes. Mod øst og syd er der allerede gode læforhold.
   Her i haven havde jeg en prioriteringsliste for de forskellige projekter, og det bliver der sikkert også i den nye have. Tid og økonomi afgør så, hvor hurtigt jeg bevæger mig frem på min liste ;-)

   Slet
 8. Hej Vivi. Det var spændende at se, at dine medbragte planter ser ud til at klare flytningen. Jeg håber sådan for jer, at I får en helt fantastisk have. Jeg tror, du gør dig mange tanker om hvordan det skal være og det er en god start, det tror jeg er godt at bruge meget tid på! Jeg kan stadigvæk huske dine havetegninger og det så så spændende ud. Jeg glæder mig så meget til at se tegningerne ført ud i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der bliver helt sikkert tænkt mange tanker ang. den have ;-)Linierne er ved at være på plads i hovedet, men mangler stadig at få de sidste ned på papiret. Der er tænkt overordnede tanker om plantevalg, men her er jeg endnu ikke gået i detaljer ret mange steder i haven.

   Slet