19. februar 2011

Lidt indendørs havesysler i februar

Der ligger sne derude, og det er stadig vinter, men lige om hjørnet venter foråret. Inden længe går vi i hvert tilfælde i følge kalenderen ind i den første forårsmåned.

Selv om der ligger sne udenfor, kunne vi ved middagstid sidde nede i drivhuset. Iført vinterjakker og medbringende varm hyldebærsaft satte vi os ned i et 15 grader varmt drivhus, men inden vi fik set os om, var temperaturen steget til 25 grader og jakkerne kunne afmonteres :-) Åh, hvor var det skønt !

I eftermiddags fik jeg sået årets første frø, verbena og violfrøstjerner, de står nu ude i drivhuset. En pose med 3 spirende pæoner, kunne ikke blive ved med at ligge inde i varmen, de blev plantet i potter og sat i drivhuset. På grund af de lave temperaturer, blev potterne placeret i en whiskytønde foret og dækket med bobleplast. Håber de spæde skud på den måde kan klare sig.

Jeg har aldrig prøvet at dyrke kartofler, men har for sjov lagt 10 kartofler til spirring, har ikke engang styr på sorten. I dag blev de lagt i bakker med lidt jord i, og kom med ned i whiskytønden ude drivhuset. Så må jeg se om det bliver til noget.


En lille tur i Netto, kom til at betyde indkøb af flere frø. De havde helt vildt billige frø, fik 9 poser med hjem for 39 kr. Det var frø, jeg alligevel ville have købt på et senere tidspunkt, kruspersille, bredbladet persille, dild, purløg, ruccula salat, spinat, peberfrugt, mamelukærme og studenternelliker.
Sidst men ikke mindst kom en buket sovende påskeliljermed hjem. Vi elsker at have påskeliljer i stuen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar