6. februar 2011

Sommerblomster i krukker.Det er dejligt at have blomster i krukker rundt omkring i haven om sommeren. Det er dog ikke hvert år, jeg får gjort lige meget ud af  det.

I 2009 blev en del af mine krukker plantet til på en nem og billig måde. Lysegule tallerkensmækker og Tagetes "Vanilla", det fungerede meget godt :-)

6 kommentarer:

 1. Blomsterkarse skal der være i min haven - i alle farver helst. Kikser de andre sommerblomster, er det en sikker 'suviver' :O)

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke sået sommerblomster før i tiden, men i 2009 samlede jeg frø af tallerkensmækker hos min veninde - hun havde blandede farver i gul/orange. Stor var min glæde da alt der spirede i foråret af disse frø var lysegule ligesom dine. De er så skønne - dem skal jeg have mange af i haven til sommer. I øvrigt er det jo den nye trendy farve "Dalby gul" *smiler*

  SvarSlet
 3. Tallerkensmækkeren er skøn, men kan være yderst frodig, og nogle gange lidt for frodig hvis man ikke får plantet det rigtige sted. Men en god ide at sætte dem i krukker, måske jeg skulle gøre det i år, vil jo heller ikke undvære dem.

  SvarSlet
 4. Jeg syntes, at de gul/orange tallerkensmækker blev lidt for brogede. Dem havde jeg de første år inden vi fik havebassin. Tænkte ikke på Claus Dalby, da jeg valgte planter ;-)

  Planterne har det med at brede sig, og det kniber efterhånden med pladsen, derfor havnede de i krukkerne.

  Har dog ikke altid lige stor held med dem. De er flere gange blevet invaderet af lus eller sommerfuglelarver, ikke noget kønt syn :-(

  SvarSlet
 5. Åhh..ja sommerfuglelarverne! Dem havde jeg et kort øjeblik fortrængt, de kommer bare HVER gang, men netop derfor er det måske også godt med krukkerne så man kan isolerer dem, inden de sultne dyr kaster sig over andre grønne vækster.

  SvarSlet