3. februar 2011

Højbede

Efter at drivhuset var bygget, var vi blevet rigtigt gode til at bruge pladsen mellem den og garagen til opbevaring af planter og alle mulig og umulige andre ting. Rent ud sagt, vi havde fået et rodehjørne. Det havde ikke på noget tidspunkt været meningen.
Hvad gør man så ?? Rydder op, men kender mig selv godt nok til at vide, at det kun ville vare til næste gang, jeg havde noget, jeg ikke rigtigt havde plads til.

Det har hele tiden været planen, at den lille del af haven skulle bruges til en minikøkkenhave, bare sådan for hyggens skyld.

Et par højbede måtte være løsningen. Det ville nødvendiggøre en vis form for orden, for at komme rundt dernede.

Der blev indkøbt materialer, og vores lille projekt gik i gang.
Vi var i juni måned, så lige så snart det første højbed var lavet, kom der frø i jorden, så måtte udbyttet blive derefter.

Min mand gravede huller, og jeg savede brædder til. Det var meget hyggeligt, at vi begge gik og hyggede os med de bede :-)
Jorden, fra udgravningen til sokkelen på drivhuset, blev brugt til at fylde i bedene. Der ud over havde vi både hestemøg og kompostjord til at blande i mellem, så det var ingen sag at få dem fyldt op med en god jordblanding:-)

Det gav orden i haven med de bede, så det var godt vi fik det lavet :-)

4 kommentarer:

 1. Fanastisk :O)

  Jeg lavede selv - med sønnens hjælp - 3 store højbede sent efterår. Men de er ikke så flotte som dine. Mine er lidt Storm P'ske...men de er der ;O)

  SvarSlet
 2. Kjempesmart. Jeg ønsker meg også noen høybed til diverse babyplanter og grønnsaker. Men vi har andre prosjekt som skal gjøres ferdig i sommer, så tiden vil vise. de andre prosjekter vil jeg berette om senere. Ønsker deg en fin helg, det er kjekt å følge bloggen din.

  SvarSlet
 3. Meg igjen :-) Hva har du plantet i høybedene dine?

  SvarSlet
 4. Susanne tror planterne er fuldstændig lige glade med hvordan dit højbed ser ud ;-)

  Parkvegens hageglede jeg har haft lidt forskellige grønsager i bedene de sidste par år.
  Forskellige salater, persille, dild, rødbeder, squash, bønner m.m.

  SvarSlet