12. februar 2011

Egetræerne opstammes.

Selvom der stadig var frost i jorden hen i marts måned, var der dog lidt, der kunne laves ude i haven bl.a. at opstamme egetæerne.

Vi har nogle egetræer stående i skel, mod dem der bor nede bag ved os. Jeg er meget træt af de træer, for de skygger rigtig meget for aftensolen til vores terrasse/have.

Problemet bliver større og større, for hvert år der går, for højden på dem bliver bestemt ikke mindre.

Det er fuldstændig vanvittigt, at nogle "kloge hoveder" i sin tid har plantet sådanne træer i skæl gennem et parcelhuskvarter. De bliver alt for høje og kønne er de heller ikke, da de står alt for tæt.

De fleste steder i kvarteret er træerne dog blevet fjernet, men ikke her. Da de står i skel, skal der jo to parter til at være enige om at fjerne dem. Det eneste vi kan gøre for at få lidt lys igennem, er at stamme dem op, så godt vi kan inde på vores side af haven.

Jeg er en kylling af format, når det handler om højder. Min højdeskræk gør, at bare jeg har fødderne placeret 1½ meter oppe på en stige, så ryster jeg så meget, at det næsten er umuligt for mig at udføre et stykke arbejde.

Til alt held kan jeg få min mand til at kravle op på stigen og save grene af, ikke at han er vild med højder, men han kan gøre det :-)

8 kommentarer:

 1. *SMILER* heller ikke jeg er så farlig frisk i højderne - så godt der er nogen der kan hjælpe os :0)

  Det er både godt og skidt med høje træer......her savner jeg nogen i nabolaget - det er godt for fuglelivet, men også træls hvis de tager alt lysindfald..........så alt med måde - er det ikke sådan man siger :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 2. Jeg elsker træer og fugleliv, blot handler det for mig om, at have de rigtige træer, det rigtige sted :-)

  I det her tilfælde er jeg overbevist om, at en eller anden "klog" landskabsarkitekt, har besluttet noget, uden at tænke på de langsigtede konsekvenser af sit plantevalg.

  SvarSlet
 3. Det tema kender jeg godt. I sommerhushaven har vi også været igennem en længere proces med at fjerne en del høje skovtræer der skyggede for en af vores naboer - vi forstod rigtig godt hendes ønske om at de blev fjernet - til sidst måtte hun sidde ved sin fjeneste hæk for at få lidt eftermiddagssol - det går jo ikke. Nu synes jeg at der er for bart på grunden og så er jeg igang med at plante mindre træer og store buske - en laaaang proces før det bliver som jeg gerne vil have det!

  SvarSlet
 4. Åh jeg har også nogle høje træer i min have som der skal gøres noget ved. Men min mand har højde skræk ligesom dig. Og jeg er ikke så god til at save i højderne. :-)

  SvarSlet
 5. Uha! Det er et ømtåleligt emne, som jeg desværre kender alt for godt til. Når man bor i et 30 år gammelt parcelhuskvarter med små haver, er der efterhånden noget, der skal gåes efter i sømmene, men desværre ser alle ikke med de samme øjne.

  Dejligt med en mand der vil kravle i højden, jeg skal nemlig heller ikke nyde noget, men det bedste er nu når han er vel nede igen ;o)

  solskinshilsner fra fru friis

  SvarSlet
 6. Kan læse, jeg ikke er den eneste med højdeskræk ;-) Jeg er meget taknemmelig for, at min mand kan klare at kravle noget længere op end mig, men har det nu også bedst, når han er godt nede igen :-)

  Har ytret mit ønske om at komme af med, i det mindste nogen af træerne, til vores bagbo. De kan godt se vores problem, men de er glade for træerne (det generer jo ikke deres lysforhold).
  De har lovet at overveje situationen, så vidt så godt :-)
  Jeg kan sagtens forstå dem, men........

  Håber meget på, at de inden alt for længe, vil være med til at tilgodese vores behov, i et eller andet omfang, for lidt aftensol i haven. En ting er sikkert, vi ønsker ikke "krig", men jeg er frygtelig ked af de store træer.

  SvarSlet
 7. Ha... jeg melder mig straks i klubben af 'højde-skrækkere'...

  Heldigvis bor jeg sammen med en 'gammel tømrer', der glad og gerne drøner op og ned på stiger, render rundt på taget og roder med ting og sager... og dengang vores birketræ skulle fældes klatrede rundt med motorsav i 'mange meters højde'.... og jeg står på jorden og bliver helt svimmel af alt den højde... ;o)

  Vi led lidt af det samme i vores have, at de ting der engang var små og 'søde' er blevet voksne og står rigelig tæt...

  SvarSlet
 8. Ja, der er du heldig Jane med sådan en tømrermand. Måske er det ham vi skal låne, hvis det bliver for højt for os :-)

  SvarSlet