9. februar 2011

Indkøb af frø.

Gennem længere tid, har jeg læst om alle de frø, mange af jer har købt til den kommende sæson.
Det var vist ved at være på tide, at jeg også kom på indkøb. Inden længe skal de første frø jo i jorden. En hurtig tur i Plantorama, så var det meste klaret. Mangler dog stadig lidt til mine højbede, men det når jeg nok :-)

Øverst fra venstre: Lathyrus  ´Painted Lady´, Lathyrus  ´Royal lavender´, Verbena bonariensis, Prydtobak ´Perfume blue´, Violfrøstjerne,  Kornblomst, Jomfru i det grønne, Klokkeranke, Tragttsnerle, Salvie,  Petunia, Stedmoder.


Øverst fra Venstre: Tomat ´Germini´, Tomat ´Gourmet´, Skoleagurk, Basilikum, Karse (skulle lige ha´lidt til vindieskarmen :-)), Aubergine, Suanne med det sorte øje, Melon, Sølvblad.Her kommer vi så til det der ikke var planlagt. Pæoner og en chokoladeblomst ;-)Disse to skønne lys hoppede også lige op i kurven (stearinlys er en af mine svagheder :-)).
 Glæder mig helt vildt til at få mine frø i jorden, og ikke mindst til de spirer. Det er en god blanding, mellem planter jeg har prøvet at så før, og planter som jeg ikke tidligere har prøvet at så. Håber jeg får held med dem alle :-)

12 kommentarer:

 1. Det er ikke til at stå for fristelserne, når man står overfor de lækre frø- og knolde-poser. Jeg er ikke sikker på, at jeg kunne nøjes med "kun" to extra ting!

  Det bliver spændende at følge og held og lykke med dem alle :-)

  SvarSlet
 2. Et herligt udvalg du har købt :o).
  Det er første gang jeg ser Chokoladeblomsten som knold, altså bortset fra den jeg selv har overvintret fra sidste sommer! Det må da være væsentlig billigere at købe den som knold, så jeg må ud og lure, det er en skøn plante.
  Skønne stearinlys iøvrigt :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 3. Jeg mangler stadigvæk at købe lidt frø, bl.a. judaspenge, men når det nok.
  Jeg ved ikke om du har prøvet at så kæmpeverbena før. Hvis ikke, skal du skynde dig at gøre det nu. Jeg mener at det er i "Den levende have" af Claus Dalby der står noget om hvordan. Hvis du ikke har den, skal jeg gerne finde det frem fra min bog og sende det til dig :)

  SvarSlet
 4. Det bliver spændende at følge dine frø. Og så er frø nogle værre nogen, da mange af dem selv hopper op i kurven;-)

  SvarSlet
 5. Sikke et fint udvalg du har købt, jeg glæder mig også til at se de små spire - men først skal jeg have dem sået om noget tid.
  Fine farver på blomsterne du har valgt.

  Held & lykke med det hele.

  SvarSlet
 6. Det bliver dejligt at komme igang og det er nogle dejlige frø du har købt, jeg er især vild med den mørke Petunia. Jeg har ret mange hjemmehøstede frø fra sidste år deriblandt prydtobak og tragtsnerlen.

  SvarSlet
 7. Fornemmer jeg en svaghed for de blå blomster i år? :o)

  SvarSlet
 8. Kære alle.

  Tak for kommentarerne.

  Jeg er normalt ikke den store impulskøber........selvfølgelig sker det, men absolut ikke i stor stil. Jeg er nok en lidt atypisk kunde.
  Havde på forhånd skrevet ned, hvad jeg ville have af frø, for der skal jo også være plads til de planter, frøene forhåbentlig bliver til.

  Jeg har ikke tidligere sået kæmpe verbena, men kan se på posen, der står de skal sås i feb./marts, så senest i weekenden kommer de i jorden. Har bogen "Den levende have", og har på Lene´s opfordring lige læst, at Claus Dalby skriver de skal sås omkring nytår. Håber det går alligevel......

  Mange hilsner fra Vivik

  SvarSlet
 9. Ja Berit, det er vist sådan det skal være for mig i år :-) Lidt sjovt, for indendøre er jeg ikke meget til de blå farver, men når jeg tænker på det, er der alligevel senget sig en lille smule blåt, på noget af mit porcelæn, ind de seneste år.

  Lisbeth, tror jeg skal blive bedre til at gøre som dig, nemlig selv at høste frø :-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 10. Jag är inte så bra på danska så jag skriver nog på engelska.
  Looks like you've got quite a lot of seeds to plant, how exiting.
  Love many of your pictures below, especially the ones of the butterflies.

  Annelie

  SvarSlet
 11. Det ser spændende ud :)... sikke et farveflor der bliver hos jer...
  Auberginer, det havde jeg ikke selv tænkt på... det bliver spændende at se hvordan det lykkes med dem :)

  SvarSlet
 12. Annelie, tak for kommentaren. Det er ok du skriver på engelsk.

  Jane, jeg er meget spændt på auberginerne, har ikke prøvet det før, men sjovt hvis det lykkes :-)

  SvarSlet