27. december 2010

Lavatera - marmelukærmebusk

Lavaterabusken er særdeles yndig med sine lyserøde blomster. Noget af det, der fascinerer mig allermest ved den plante er, at den har en meget lang blomstringsperiode. Den starter omkring juni/juli måned og bliver ved helt ind til frosten sætter ind. Det vil sige, at den nogle år står og blomstrer helt ind i november måned.

Jeg købte et par stykker og plantede dem i bedet ved terrassen, så kunne vi nyde dem derfra, men også inde fra stuen sidst på sæsonen.
De er dog noget sarte overfor frost. De to planter vi købte i 2006 klarede sig nogle år, men den sidste af dem gik til i vinteren 09/10.
En ny lavatera blev indkøbt i sommer, for det er en af de planter vi helst ikke vil undvære. Den er blevet dækket med gran her til vinter, så må vi se, om den klarer de kuldegrader vi har i år.

6 kommentarer:

 1. Ved du, at Lavatera er meget nem at formere fra stiklinger? Nærmest som ved lavendel o.lign. Et lille stykke gren med 'hæl', i jorden, og vupti - en ny plante.

  SvarSlet
 2. Det skal prøves af, var ikke klar over, de er så nemme at lave.
  Dejligt med ny viden :-)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik.
  Uhhh hvor jeg savner sommer, når jeg læser med på din blog :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Jeg tror, vi er rigtig mange, der hellere vil have sommer, end al den her sne og kulde, men det bestemmer vi jo ikke selv over.
  Vi kan heldigvis bruge ventetiden på, at planlægge den kommende havesæsons projekter :-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 5. Hej Vivik
  Tak for hilsnen på min blog. Jeg kan se at du også prøver at se det positive her i kulden. Herligt.
  Jeg har lige købt en Lavatera i efteråret, så den er jeg spændt på til næste sommer. Godt med hintet fra line.d øverst.
  kh Lone

  SvarSlet
 6. Kære Vivik - du har helt ret. Denne busk er virkleig et must. Overlever den ikke, er den heldigvis billig i anskaffelse.

  Tak for sød kommentar på min blog. Rigtig godt nytår.

  SvarSlet