4. december 2010

Plantning og Havevanding

Der var stadig mange gøremål i haven. Alle de planter, der var sat til side, mens vi rodede rundt og endevendte hele haven, kunne nu plantes ud på deres nye pladser.
Vi købte nogle enkelte nye buske: Dronningebusk, uægte jasmin, og en kornel med røde grene. Der ud over, fik vi forærende en forsythia og nogle perikon af en nabo længere ned af gaden, som var ved at tynde ud i deres have.

Min mor havde en del stauder, som vi også fik nogen af, så selv om haven var ny, var der kommet en del planter i, uden at det hade kostet en formue. 
Det var et dejligt arbejde, nu begyndte det for alvor at ligne en rigtig have igen.
Det var ikke meningen, at alle stauder og andre mindre planter skulle blive stående i al evighed, men de ville være nemme at grave op, efterhånden som jeg fik anskaffet de planter, jeg gerne ville have.

Flytning af både store og små planter kræver vand - meget vand. Især når man som os, bor på sandjord.
Til alt held, var her en boring, som var beregnet til havevanding. Der er mange her i byen, der har boringer til det formål, da man ikke skal særlig langt ned, fordi grundvandet ligger ret højt. Den gamle pumpe duede ikke, men inden vi gik i gang med hele det her projekt, havde vi fået sat en ny pumpe i. Det ville ikke kunne lade sig gøre, at lave/holde have, som jeg gerne vil, uden adgang til vand til rimelig pris.

Når det er sommer og varmt, vander vi mere eller mindre i døgndrift, ellers vil en del af mine planter ikke kunne overleve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar