29. december 2010

"Havens Planteleksikon"

Havebøger er uundværlige for mig, og jeg har gennem årene fået samlet 50-60 havebøger i mit lille hjemmebibliotek. Bøgerne bruges både til at indhentning af faglig viden, men bestemt også til inspiration.
Flere af dem bliver læst op til flere gange, og andre bruges som opslagsbøger.

  "Havens Planteleksikon" udgivet af Det Danske Haveselskab, er et værk, jeg gang på gang vender tilbage til. Jeg syntes, det er fantastisk, når jeg vil indhente viden om træer og buske, og finde frem til de helt rigtige sorter.

8 kommentarer:

 1. Det lyder næsten som om det er min reol du snakker om. Det er herlig, at have viden stående lige indefor rækkevidde. Her går der ikke en dag uden mindst en af bøgerne er fremme.

  SvarSlet
 2. Jeg elsker bøger, og har meget ofte fat i en eller flere af dem. Det er så hyggeligt med bøger, men nettet er nu også rigtig godt, når der skal indhentes viden.

  SvarSlet
 3. Jeg er enig - havebøger er uundværlige! Til inspiration, facts eller andet... På min lokale planteskole er det Havens Planteleksikon, de slår op i, hvis de er i tvivl - og da jeg så dem i Havens ophørsudsalg skyndte jeg mig at købe dem til mig fra Dennis i fødselsdagsgave ;) Var det ikke sødt af ham (mig)? Ü

  SvarSlet
 4. Hej!
  Vilken trädgård du håller på att anlägga! Underbar buskmalva - ska satsa på det nästa sommar....

  Vi ses!
  Stina

  SvarSlet
 5. Åh ja havebøger, haveblade, havesider alt hvad der kan give inspiration og viden, men mine favoritter er Aschehougs Stor Havebog, Alt om haven og http://www.voreskolonihaver.dk/ Især sidstnævnte suveræn inspiration. :o)

  SvarSlet
 6. Line kan godt forstå du bare måtte eje de bøger :-)

  Stina håber du får held med planten :-)

  FauerFlora, Aschehougs store havebog står også på min reol, og er gennem årene blevet brugt flittigt :-)

  SvarSlet
 7. christine d. 31.3.2012

  Nu er Havens Planteleksion af Lis Langschwager desværre udsolgt fra forlaget. Er der nogen, der ved hvordan man får fat i den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Er klar over, at den er blevet udsolgt, men vil foreslå dig at se efter dem hos en antikvar.
   Fandt dette link på nettet:

   http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?post

   Slet