15. januar 2012

Vi maler.

Koldt men  flot.
Solen skinnede og vejret så rigtig flot ud, men koldt var det i formiddags. Det var vist helt fint, vi havde besluttet os for indendørs arbejde i dag :-)

Der var masser af rimfrost.
H.J. gik så småt i gang med malearbejdet ude i vores kommende hjem i torsdags. Her i weekenden skulle vi så begge svinge penslerne :-)
I går blev det dog ret begrænset hvad vi nåede. Dagen endte med at ikke mindre end 3 par kom på besøg, jævnt fordelt hen over eftermiddagen, men det var nu meget hyggeligt :-)

H.J. iført "rumdragt" ;-)
I dag var vi lidt mere effektive, men der er lang vej inden vi når igennem alle 194 m2.

Det er slet ikke så let som det ser ud til.
Vi er startet oppe ovenpå. Jeg har en ide om, at de mindre vigtige rum/værelser er bedst at få klaret først, så de ikke ender ud i at blive et hængeparti, hvis vi pludselig skal til at flytte i en fart, eller hvis godt vejr lokker. Stuerne og køkkenet skal vi nok få malet under alle omstændigheder ;-)

Venstre side er malet.


Forskellen ses ret tydeligt :-) Det ser helt anderledes ud, når træet bliver lysnet. Det virker ikke nær så dominerende.
Der er en del træ i huset bla. alle lofterne. Det er vi gået i gang med at lysne med noget maling, som ikke dækker træstrukturen. Det er en sej omgang, for det er bestemt ikke det letteste at male med. Træets årer skal følges hele tiden, og malingen tørrer meget hurtigt, så det skal trækkes ud i en fart. Det gør ikke det hele bedre, at nogen tidligere har smurt noget på, som ikke alle steder er lige pænt......... Resultatet ser heldigvis ud til at blive rimeligt :-) 

Lofterne med tværbjælkerne er de værste, fordi det er så små stykker der skal arbejdes på, og mange kanter hvor man stadig skal følge træets årer, men godt vi er to om opgaven.
Vi har valgt at alle vægge skal friskes op, ikke fordi det trænger alle steder, men jeg kan godt li, at det er den samme farve der går igen i alle rum. Det giver en dejlig rolig effekt :-)
Farven vi har valgt er købt hos Flügger og hedder Egg Dream 3. Det er en lys farve med et varmt brunt skær i. Jeg er meget glad for, at vi begge holder af de varme farver.

Her er jeg så i gang rundt om alle forhindringer og kanter.
Det i øvrigt samme farve, som vi har i de fleste rum her hvor vi bor nu, de rum som ikke har den farve, har farver i samme farveskala bare en anelse mørkere. I det nye hus er der små vinduer overalt, og dermed kommer der selvfølgelig ikke samme mængde lys ind, som gennem de store vinduer vi har her, derfor udelukkende den lyse farve derude.

H.J. får lov at tage de store flader .
Soveværelsesvæggene blev malet 1. gang, men de skal vist have en tur mere. Det er svært helt at undgå "helligdage", når en hvid væg skal have en anden lys farve, for det er svært umiddelbart at se, hvor langt man er nået. Når man ser ind i rummet som helhed, er det dog meget synligt at rummet har fået det varme skær vi gerne vil have :-))

  

12 kommentarer:

 1. Hvor har I været flittige. Det at male (uanset om det trænger) er altså også en ret fed måde at 'indtage' et nyt sted på og gøre det til sig eget. Man kender ligesom krogene lidt bedre, når man har været forbi med en pensel :-)

  SvarSlet
 2. Det er godt nok et stort arbejde at skulle male det hele, men det bliver helt sikkert flot.
  Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. I er godt nok effektive og hvor er det smart tænkt med de mindst brugte rum først. Det er da også dejligt at I kan bruge de kedelige måneder lige nu til indendørs "sysler", kan forestille mig at andet trækker når vi kommer lidt længere hen på året ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Vivi ;-)

  Blev så glad da jeg så dit indlæg. Sikken positivitet i forhold til det kæmpe malerarbejde I er i gang med. Jeg skal selv flytte midt i marts og skal forinden også i gang med malerarbejde, men jeg er ikke helt så god til at se det positive idet, men når jeg står med penslen i hånden vil jeg tænke på dit indlæg :-)

  SvarSlet
 5. Åh jeg får næsten helt dårlig samvittighed når jeg læser dit indlæg :o)
  Jeg er altså bare ikke særlig vild med at male, og netop derfor har vi efterhånden nogle rum der trænger.
  Vi har også trælofter på overetagen. De er meget mørke, så det ku blive så flot at male dem som I gør... jeg kan bare slet ikke overskue det ;o)
  Hatten af for jeres arbejde - dog skal vi igang med badeværelset i den kommende weekend... det blir dejligt når det er færdigt :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 6. Uha - hvordan mon armene har det i morgen?
  God arbejdslyst med de resterende kvm :O)

  (Jeg undre mig i mit stille sind over at I ikke bruger rulleskafter - men det gør I måske uden for kameraet?)

  SvarSlet
 7. Signe du har ganske ret i, at man lærer huset at kende helt ind i alle kroge ved at male. Jeg kan nu også godt li at flytte ind i noget, hvor det er os der har valgt farverne, dermed bliver det hele mere "rigtigt vores" ;-)

  Lisbeth vi har prøvet turen før. Da vi flyttede ind her malede vi hele huset, alt trængte vinduesrammer, radiatorer, skabslåger både ind- og udvendig, paneler, lofter og vægge. Vi havde en måned til det hele dengang. Malearbejde og pakke ting i kasser i vores forrige bolig (vi har frygtelig mange ting, når vi skal flytte), samtidig skulle vi lige passe vores arbejde. Det var meget hektisk - pyha!! Denne gang har vi heldigvis bedre tid :-)

  Fru Friis den virker den med at starte de strategisk rigtige steder, har brugt den før. Lige pludselig får man nok af al det malen, også er det godt at det "kun" er SKAL MALES stederne der mangles ;-)

  Anette det hele går noget lettere, hvis man går positivt til arbejdet, uanset om man har lyst eller ej. Det bliver heldigvis overstået indenfor overskuelig tid, og resultatet vil vi jo gerne have :-)

  Møllebakkehaven den med dårlig samvittighed er vi vist mange der kender til. Her hvor vi bor trænger det somend også til en opfriskning med maling, men det har vi haft som hængeparti. Ville egentlig gerne at stue og køkken var blevet malet før vores sølvbryllup sidste sommer, men, men, H.J. gik og døjede voldsomt med en diskusprolabs, så det med malingen blev udskudt, og så var det, at vi kom til at købe det nye hus, og så fik vi da slet ikke gjort noget ved det. Det er nu også lettere at male i et tomt hus, end i et hvor man skal flytte rundt med en masse ting.
  Hvis det ender med vi flytter før huset her er solgt, bliver vi nok nødt til at male et par rum her også - hvordan ser det mon ikke ud, når vi piller billeder ned af væggene.........
  Det er ikke ligefrem lysten der driver værket i forhold til det, så håber på et salg før sommeren, hvor vi har besluttet, at vi flytter uanset hvad. Et år i venteposition må være nok.

  SvarSlet
 8. Susanne tror armene har det helt fint også i morgen :-)

  Rulle bruger vi på de store flader på væggene, det kan vi ikke bruge til lofterne, fordi den maling er så speciel at arbejde med. Vi har snakket med maleren om, hvilket værktøj vi skulle bruge til de loftbrædder, og det var kun pensel der var på tale her.

  SvarSlet
 9. Hvor ser det godt ud. Man kan tydeligt se, hvor der er malet på billed 5, og det pynter :-D
  Det er sørme mange m2 der skal males, men det er umagen værd. For hvor er det skønt, at flytte ind et sted der er nymalet, og fint.
  Forsat god arbejdslyst.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 10. Hej Vivi, det er et ordentligt malerprojekt, I har foran jer, men som med alting går du jo frisk til opgaven og helt strategisk til værks. Det kan man altså kun beundre :)

  Det er bestemt dejligt at få malet i hele huset, og man kender jo hver en krog bagefter. En anden dejlig ting er, at der bare er RENT overalt når man er færdig - ikke noget med gammel indgroet skidt og spindelvæv - så det er også meget rart, synes jeg.
  Jeg ser at du tager kanter og HJ de store flader... hjemme hos os er det altid omvendt :)

  Fortsat god arbejdslyst.

  knus, Ulla

  SvarSlet
 11. jamen dog... hvor er i da flittige... :)

  SvarSlet
 12. Hej Vivi
  Hvor bliver det bare fint jeres nye hus. Det er et stort og tidskrævende arbejde, men også en stor tilfredsstillelse at kunne selv.
  Min mand og jeg har selv malet vores hus fra top til tå.
  Det skal nu lejes ud her den 1. februar, så vi har travlt med at lægge sidste hånd på værket, derfor har jeg været så aktiv her på bloggen.
  Derefter kommer turen til det hus som vi bor i. Der er en del ting, vi skal have gjort bl.a også male træværk som hos jer.
  De bedste hilsener og fortsat god arbejdslyst
  Kirsten

  SvarSlet