7. januar 2012

Opmåling af haven.

Endelig er vi nået til et tidspunkt, hvor weekenderne ikke er helt booket op med aftaler. Det betyder, at vi har tid til at gå i gang med nogle af alle de projekter, vi har planlagt :-)

Her i eftermiddag har vi påbegyndt opmålingen af haven. Det er vigtigt for mig, at få haven målt op, så jeg kan få lavet en målfast tegning. Glæder mig til at sidde og tegne her i de mørke vinteraftener.

Med en tegning i hånden bliver det let at få sat planter ud de helt rigtige steder.
Jeg kan flytte jord fra muldvarpeskudene et hensigtsmæssigt sted hen, uden det ender med jeg skal flytte det hele flere gange.
Jeg kan ligeledes gå i gang med småprojekter rundt omkring i haven vel vidende, at det hele engang ud i fremtiden kommer til at gå op i en højere enhed :-)

I dag har vi fået sat mål på den østlige ende af haven. Hvis vejret er lidt med os, forventer jeg, at der kommer styr på resten i morgen :-)  Opmålingen bliver klaret ved hjælp af to lange målebånd og en vinkel. Kom "lige til" at forære mig selv vinklen og et par lækre målebånd, ting som jeg kan få glæde af mange gange fremover i forskellig sammenhæng ;-) 
Det er vigtigt, at alle mål bliver taget vinkelret på linien, jeg går ud fra, ellers ender det med, at intet passer ;-)


Alle mål bliver selvfølgelig registreret, så det er nemt at gå hjem og få tegnet.


Ikke alle steder er lige fremkommelige, men læhegnet bliver målt med, fordi det gerne skal blive en integreret del af haven med et stisystem der bugter sig igennem, og et andet sted skal der måske åbnes lidt op, for at få udsigt fra stuen på øverste etage i huset.

Det tager lige nogle timer at få målt en grund på 5043 m2 op, når der er forhindringer i form af hus, læhegn, busket, plankeværk m.m.
Det vigtigste er dog, at vi kan gå og hygge os med det, og det gør vi :-)

15 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Hvor ser jeres store projekt spændende ud. Der må da være rigeligt plads til alle jeres havedrømme.
  Glæder mig til at se mere.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Fantastisk, det må være en ren fornøjelse - forsat god arbejdslyst og god weekend:)

  SvarSlet
 3. Sikke et dejligt stort stykke jord, du kan lægge planer for. Har du overvejet at tegne en skitse ud fra et luftfoto fx? Krak eller Google kan som regel bruges til de store linjer.
  God weekend
  Marie-Louise

  SvarSlet
 4. Hvor må det dog bare være spændende at kunne gå med sådan et nyt haveprojekt.
  Rigtig godt med at integrere skov have med resten af haven, glæder mig til at følge det de næste par år og håber at jeg en dag får lov til at udfolde mig på ligeså meget plads, ja selv halvdelen vil vel være fint nok.

  god arbejdslyst i haven :)

  SvarSlet
 5. Sikke et spændende arbejde, godt med det rigtige grej. Det bliver spændende når du skal igang med at tegne.

  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 6. Jeg kan se på nogen af dine billeder at I har mosegrise, hvordan holder I dem væk fra tulipaner og sådanne lækkerier..... kan man lave højbede eller hvad gør man egentlig? Det bliver spændende at følge med i projektet.

  SvarSlet
 7. Marie-Louise jeg har tegnet skitser ud fra Google earth, men vil gerne have lavet noget helt målfast, så jeg har 110% styr på hvor mine store linier skal gå ;-)

  Når jeg har noget målfast, kan jeg også være helt sikker på, om der er plads i de forskellige områder af haven, til de planter jeg vælger.
  Selvom grunden umiddelbart virker stor, skal jeg tænke mig godt om, for jeg elsker spændende træer og buske, og der skal gerne blive plads til så meget som muligt og stadig være i harmoni.
  En lille pind kan for nogle slægters vedkommende hurtigt blive til store træer, så hvor skal de f.eks. plantes for ikke at skygge de forkerte steder om 10 eller 20 år. Der er "1000 ting" at tage hensyn til.

  Jeg er måske nok en småtosset perfektionist på nogle områder, men lad mig så være det ;-)

  SvarSlet
 8. Sussi det er muldvarpe vi har i haven. Håber ikke de æder mine planter, men kun tiden kan vise hvor stort eller lille et problem det bliver.
  Håber vi kan få dem bekæmpet, når vi først flytter ud i huset. Hvis det ikke kan lade sig gøre med fælder, kender jeg en gartner, der har sertifikat til, at måtte udlægge gift til bekæmpelse af "bæsterne", så må jeg bestille hende til at klare opgaven.

  SvarSlet
 9. Småtosset perfektionist måske, men jeg beundrer dig for det :o)
  Jeg ville aldrig få målt haven op som du gør det, men jeg er helt sikker på, at det er både den mest rigtige og bedste måde at gøre det på :o)
  Så rigtig go fornøjelse med det, også når du skal til at tegne... det blir spændende :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 10. Nøj, hvor ser det godt ud. Og professionelt, men det er du jo også :-)
  Jeg synes bestemt ikke det er noget perfektionistisk tosseri. jeg ville ønske at jeg havde gjort det samme i min have, for jeg får altid plantet tingene så de ender med at skygge for hinanden.
  Jeg håber at de der mulvarpe er kloge nok til at flytte et andet sted hen, så du ikke behøver at bruge gift. Men jeg ville gøre det samme hvis de åd mine ting.
  Rigtig god fornøjelse med tegneriet :-)

  SvarSlet
 11. Hold da op et arbejde, at måle så stor en have op. Men det er rigtig som du skriver, at det er nemmere at planlægge haven når man har noget målfast.
  Jeg glæder mig til, at følge havens tilblivelse :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 12. Hej Vivi. Hold da op, hvor lyder det interessant. Du er jo professionel. Jeg håber, du lægger tegningerne ud på bloggen, når den tid kommer, det ville jeg synes, var rigtig interessant. Tænk at du kan omsætte målene til et stykke papir. Det bliver spændende at se. Hvor må det være dejligt med al den plads og alle de muligheder.
  Jeg kan godt huske din første tegning med den gennemgående sti. Det bliver så godt!

  SvarSlet
 13. I skal nok få flere tegninger, når jeg bliver færdig med at sætte mine mål på papiret. Har valgt at tegne i 1:100 selvom det bliver en pænt stor tegning.

  SvarSlet