22. januar 2012

Solcypres/Charmaecyparis Obtusa ´Nana Gracilis´

Her har jeg en Obtusa, som jeg holder klippet som et lille træ.

Solcypres eller "grønkål", som den også bliver kaldt i folkemunde, er en rigtig fin langsomvoksende stedsegrøn plante.

Den har en fantastisk frisk grøn farve, som jeg synes rigtig godt om. Normalt er det en lille busk, som har en uregelmæssigt kugleformet vækst. Planten bliver omkring en lille meter høj på 10 år. Den er rimelig hårdfør, men kan blive lidt sveden, hvis den ikke står et beskyttet sted, når en frostvind rigtig bider.

Jeg har ikke mindre end 3 Obtusaer, som jeg kalder dem. Ingen af mine, har dog fået lov at bevare deres normale vækstform. Jeg kan godt li at klippe lidt i dem, hvad de sagtens kan klare. Finder man et mindre kønt eksemplar af planten, kan den sikkert købes billigere, men er som regel ganske udemærket til formklipning ;-)

I det runde bed bagerst står endnu en Obtusa, den klipper jeg så der dannes små kugler for enden af grenene.

7 kommentarer:

 1. Jeg har også sådan en obtusa, men jeg er ikke begyndt at klippe endnu, tør ikke rigtig :o)

  SvarSlet
 2. Jeg har en solsypress på tre meters høyde. Jeg har stammet den opp fordi den ble for rik i omfang. Klipper den litt hvert år. Det tåler den godt. Jeg liker veldig godt den tette grønnkålen!

  SvarSlet
 3. Jeg har også et par stykker, men vidste ikke at man ku klippe i dem. Endnu er de små, men godt at vide når de engang blir større... så tak for information :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot den Obtusa du har i det bagerste bed :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. Hvor er du bare kreativ. Det ser rigtig godt ud. Det er en spændende stedsegrøn. Jeg har nu lært lidt om stedsegrønne planter ved at læse på alle bloggene og har fået mod til at plante nogle herhjemme. Nu bliver jeg nødt til at skrive denne på ønskelisten!

  SvarSlet
 6. Det er lidt sjovt at grønkålen lige skulle blive nævnt nu. Jeg har selv her for et par uger siden overvejet om ikke, det var den, jeg skulle skrive på min ønskeseddel til at sætte sammen med en rødlilla inkalilje (jeg kender ikke sortsnavnet) og Lilium Mona Lisa. Håber ikke kontrasterne bliver for skarpe.
  Dejligt billede af troldnødden.
  Også et tillykke med det nye hus herfra. Og hatten af. Det er godt nok lidt af et projekt at skulle anlægge så stor en grund helt fra bunden af. Det er dejligt at nogen har mod på at kaste sig ud i det. Glæder mig til at se hvordan det udvikler sig.

  SvarSlet