6. januar 2012

Stemningsbilleder fra vores have på landet, og fremtidsplaner.

Det er fredag, det er weekend, og solen skinnede, da vi kom hjem fra arbejde SKØNT !! Det betød, at vi kunne nå en tur ud og se til vores have i ordentligt dagslys. Der er selvfølgelig ikke en have, på samme måde, som her hvor vi bor nu, men jeg glæder mig alligevel over det der er, og de mange muligheder der følger med :-)

Glæder mig til at se, om der er flere planter i det her bed, end dem jeg umiddelbart kan se. Bedet skal ikke blive ved med at se ud, som det gør nu, men det er ikke det øverste på prioriteringslisten.
I år forventer jeg bare det skal rengøres, så det tager sig anstændigt ud. Vi fælder formentlig piletræerne ret snart, før de fuldstændigt tager magten (det har de nærmest allerede gjort).

Der bliver masser af jord at fjerne fra det bjerglandskab muldvarpene har lavet. De har godt nok haft travlt de små bæster, men det er forhåbentlig sidste år, de får så frie "hænder" til at udfolde sig !!

Der bliver en del ukrudt og græs at få bugt med, og i kan næsten se hvordan flagstangen er pakket ind i pil. Hvordan bliver det mon så, når bladene springer ud.........

Her vil jeg have en lille skovhave. Med tiden skal der gerne være planter i bunden, som jeg vælger, men det bliver vist et længere varende projekt at få styr på det her vildnæs, men så må jeg glæde mig over det m2 for m2,  jeg få tæmmet ;-)

Igen et kig ind over min kommende skovhave :-)

Selvom billedet er taget omkring kl. 15.30 er nattens frost ikke væk fra græsset.

Jeg synes, denne lille gran er lidt sød, selvom det på ingen måde er noget pragteksemplar. Igen er der vist noget græs, der skal fjernes, for at hjælpe træet til lidt luft.

Lige bag det lille grantræ har vi denne skønne udsigt, og det vil ikke undre mig, om vi flytter en bænk herover, når foråret kommer.

Træerne og buskene til højre skal fjernes, da der er rigtig mange af dem, som aldrig vil blive rigtig pæne. Det er her jeg i stedet vil lave frugthave, i forlængelse af frugthaven mod venstre vil jeg have en lille køkkenhave. Forestiller mig at de to haverum skal adskilles af et espalier. Espalieret skal sættes, så det kommer til at passe med, at man ser lige ned gennem det, når man kommer gennem lågen fra gårdhaven af. (Lågen kan ses på det øverste billede). 

Der skal lidt arbejde til, før de første frugttræer kan plantes, men håber på, at leje en til at rydde stykket allerede til efteråret, men nu må vi se.

Her mod vest er der igen et kæmpe bjerglandskab, der skal fjernes. Jorden bliver simpelthen flyttet til steder i haven, hvor der skal være bede. Derfor er det også vigtigt, at jeg snart får lidt mere styr på min haveplan. Hvis vejret bliver godt i weekenden, håber jeg på at få påbegyndt opmåling af haven, så jeg kan få lavet en målfast tegning.

Jeg elsker udsigten fra gårdhaven.

Glæder mig allerede til, at engen står fyldt med vilde blomster. Det er ikke så tosset, at få sådan en udsigt med i købet :-)

8 kommentarer:

 1. Hold nun op en kæmpehave! Og sikke mange planer du allerede har - det lyder bare rigtig dejligt. Jeg glæder mig til at følge det hele her fra sidelinjen - uden at få vabler på hænderne ;-)
  Held og lykke med det hele!

  SvarSlet
 2. Jeg kan simpelthen mærke gennem skærmen hvordan dit hoved summer og regerer med planer og ideér. I kommer sandelig ikke til at kede jer, men hvor bliver det fantastisk at komme igang med. Skal man sige noget positivt om de små lodne gravere, må det være at jorden da i det mindste er gennemarbejdet... ;o)

  SvarSlet
 3. Ja det har været fantastisk vejr idag.. Kan godt forstå I måtte forbi - synes det er så spændende at følge dine tanker og ideer med jeres nye have :0)
  I år skal jeg også have kigget nærmere på vores. Nu begynder jeg at have en ide om hvordan den skal se ud - men det bliver også et længerevarende projekt ;0)
  Rigtig god weekend..

  SvarSlet
 4. Der er masser af projekter at gå i gang med, og der er mange piletræer, der skal tæmmes, men pyt med det, bare du har lysten til at gå i gang, og det har du :o)

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt forstå at du sidder og nærmest hopper op og ned, for at komme igang derude :-)
  Jeg synes også at det er et sødt lille grantræ. Jeg er sikker på at det bliver pænt når det får lidt luft omkring sig.
  Og med alle de vilde markblomster du får udsigt til fra din gårdhave, så kan du nok bedre klare at der ikke er så mange i din egen have i år :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er det dejligt, at du har så mange planer... og jeg glæder mig sååååå meget til at følge med i det :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 7. Det er en helt fantastisk beliggenhed huset har - sikke udsigter. Et skovbed lyder bare så spændende - det ser jeg (også) frem til at følge.
  God Weekend

  SvarSlet
 8. Ja, der er meget at gå i gang med - men med din iver og effektivitet, så tror jeg du er kommet rigtig langt allerede til sommer.
  Glæder mig til at følge Jeres have udvikle sig.
  Belligenhedsmæssigt er her jo allerede tale om et sandt Paradis.
  Kh

  SvarSlet