17. januar 2012

Troldnød/Hamamelis + lidt opgaver med motorsav.


Troldnød er en af de skønne vinterblomstrende buske. Jeg har ikke en i min egen have, men så et flot eksemplar i dag nede på skolen (godt der er kamera i mobiltelefonen :-)). Det er da fantasktisk en busk kan stå med så mange fine blomster her midt i januar. Jeg vil helt sikker have en i vores nye have engang :-)I dag kom vi til at øve os lidt i at køre med motorsaven. Jeg er helt nybegynder på det felt, på arbejde må vi ikke bruge motorsaven før vi har kurset, og hjemme har vi ikke sådan en sav, så jeg er helt "grøn" på det område.


Dagens opgaver foregik i "sandkassen". Lampen herover slap jeg fint nok fra :-)Så må der godt grines :-) Vi skulle lave en lille stol med 4 ben. Benene gik det rimeligt med, ligeledes med stolens ryg, men med sædet gik det da helt galt.........
Jeg havde fået fat i et stykke træ, der var så bredt, at jeg måtte til at save fra begge sidder, ramte helt ved siden af det første snit, og måtte forsøge igen, igen........ Resultatet en "stol" der helt sikkert vil nappe en i rumpen, hvis man sætter sig på den, hmmm........... ;-)

Bedre gik det, da jeg skulle øve mig på at skære kiler ud i træet til venstre :-)

I morgen skal vi i skoven. Det bliver spændende :-)

9 kommentarer:

 1. Ja troldnøden er smuk, min blomstrer også nu, det er den røde, den er rigtig fin, når solen skinner i dens blomster. Den du viser her er et flot eksemplar.
  Nå det gik da meget godt med at save, i betragtning af at du er nybegynder. Det er da et rigtig godt kursus at få, nu inden du skal i gang i haven.
  Det bliver spændende i morgen. Bent har i tidernes morgen været skovarbejder, derfor er han rimelig god til at bruge en motorsav, og så kan han godt lide det.

  SvarSlet
 2. Hamamelis er en fantastisk busk og jeg har drømt om hvor jeg kunne placere den i mange mange år - gad vide om jeg nogensinde prioriterer at få den - der er altid andre planter der kømmer før;o)
  Jeg må indrømme at motorsav er praktisk, men jeg bryder mig ikke om dem - synes de er for farlige - alligevel forsat godt kursus.

  SvarSlet
 3. Troldnød står også på min ønskeliste. Det er skønt med noget der blomstrer om vinteren.

  Det er da en sød stol, måske lidt lav:-)

  Gitte

  SvarSlet
 4. Lisbeth (Høneballehaven) jeg skal nok få det lært :-) Her har det også altid været H.J. der har svunget saven. Det har været helt oplagt, for han har også arbejdet i skoven med træfældning en periode i hans helt unge dage. Fremover vil jeg have lov at øve mig lidt, når vi skal have noget fældet/savet ned, så må han klare det, jeg ikke tør gå i krig med ;-)

  Lisbeth egentlig bryder jeg mig heller ikke så meget om de maskiner, men som du skriver er de praktiske. Jeg er ikke bange for at bruge motorsaven, men har bestemt respekt for både den og vinkelsliberen.
  For mig føles det godt, at lære hvordan man bruger saven på den mest sikkerhedsmæssige forsvarlige måde, det mindsker da risikoen for ulykker betydeligt.

  Gitte ja stolen er meget lav, men det kneb med udvalget af træstykker i en bedre størrelse, så derfor den manglende højde.
  Sædet er blevet forfærdelig, men det er der vist ingen undskyldning for, andet end at motorsavsføreren (MIG :-)) ikke kunne få saven til at gøre det rigtige i det tilfælde ;-)

  SvarSlet
 5. Herlig stol :-) Øvelse gør mester, siger man jo.
  Jeg ønsker mig også en troldnød, men jeg ved heller ikke helt hvor jeg skulle gøre af den.
  Det lyder som et spændende kursus.

  SvarSlet
 6. Måske spørger jeg dumt - men en lampe? Det kan jeg ikke lige få øje på. En farlig fætter sådan en motorsav.
  Motorsav må være en svigersøn opgave her på matriklen.

  SvarSlet
 7. Bente ned mellem rillerne i træstykket kan man tænde op, træstykket vil så stå og brænde, så det er selvfølgelig kun til udendørsbrug. Jeg har ikke selv set dem i brug, men en af mine kollegaer har ind imellem lavet nogen, når der er blevet fældet lidt træ.

  SvarSlet
 8. Så dejlige blomster i januar - jeg tror jeg skal ha mig en troldnød :o)
  Dit motorsavsarbejde gik da helt godt... ja altså jeg vil gi dig ret i at stolen måske ikke er så heldig, men tænk på at den er helt unik... dens lige findes ikke ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Jeg gad også godt have en Troldnød. Den er godt nok smuk, den du har "fanget"!

  Fortsat pøjpøj med motorsaven. Sådan en har jeg ikke haft i hænderne endnu.

  Hjerteligst

  SvarSlet