19. januar 2012

Krybende kambregne/Blechnum penna-marina.


Denne fine lille grønne krybende kambregne, er stedsegrøn, men ikke helt hårdfør i strenge vintre, hvor den kan blive svedet på bladene.
Den bliver omkring 10-15 cm høj. Den vil gerne stå i  fugtighedsbevarende men samtidig veldrænet jord, gerne blandet med spagnum. Den bryder sig ikke om stående vintervæde ej heller om tørke.
Bregnen fortrækker let skygge, men kan også gro i sol.

Det er ikke en plante der gør meget væsen af sig, men alligevel er det en skøn lille stedsegrøn bregne, som kan udvikle sig til et fint bunddække i skov- eller surbundsbedet.

I min nye have overvejer jeg at plante den som bunddække mellem ikke stedsegrønne bregner. Hvilket vil betyde et grønt bed året rundt :-)

10 kommentarer:

 1. Ja - den er meget fin. Den kommer næsten til at forsvinde under de store rhododendroner, gør den ikke? Dét ville være synd ;) Breder den sig villigt? Den vil bestemt være køn som bunddække.

  SvarSlet
 2. Hvor er den sød. Det lyder da som en rigtig god idé.

  SvarSlet
 3. Den kan jeg også godt lide. Jeg kan godt forstå du vil bruge den som bunddække. Kan du tage den med dig, den er sikkert dyr i indkøb.

  SvarSlet
 4. Bregnen er skikkelig fin plante, æ e sjøl veldig glad i bregne planter, men de trives ikke spesielt hos mæ.

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød, den lille bregne. Det lyder som en perfekt idé at sætte den mellem de visnede store bregner. Det vil jeg gerne se mere om, når du når så langt senere :-)

  SvarSlet
 6. Så sød den er :o)
  Jeg har en der ligner den, bare mindre... men det er vist også en stenbedsplante...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 7. Hvor er den fin, den kunne jeg også blive lun på. Især da hvis den breder sig villigt og er stedsegrøn. Har aldrig hørt om den, men jeg har hermed taget den til mig.

  God weekend og hilsen fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. I starten bredte den sig rimelig pænt, selvom jordforholdene ikke er de mest optimale til de bregner.
  Jeg har sandjord, så det med fugtighedsbevarende jord, har jeg ikke for meget af, men vanderen bliver flittigt brugt i tørre perioder, hvilket er en nødvendighed for at de fleste af mine planter i skov- og surbundsbedet kan se pæne ud.

  Min rhododendron skygger vist lidt rigligt for den efterhånden, så væksten er knap så god lige nu.

  SvarSlet
 9. Hej. Det var en rigtig sød bregne. Det kunne være dejligt at have den som bunddække i mit skyggebed. Den må jeg lige skrive på min ønskeliste! Tak for indlægget.

  SvarSlet
 10. Ja, det er en rigtig lille dejlighed, der ikke gør så meget væsen af sig.

  SvarSlet