9. januar 2012

Vejen er banet til en sti.

I går fortalte jeg, at vi har været i gang med at klippe lidt ned, der hvor stien gennem vores lille "skov" skal være. Jeg kan jo slet ikke vente med at gå i gang, når vejret er så fint, som det var i går :-)
Det er lidt uretfærdigt, at det er mig der er på alle billederne, for vi hjalp hinanden med projektet, men jeg var så optaget, at jeg helt glemte at tage billeder.

Først lige et par billeder af "skoven" (th. på billedet), som den tog sig ud i efteråret.

Stien skal gå mellem træerne, som er midt i billedet, så det handlede mest om at få stammet lidt op på et par træer, så vi kan gå uden at få grene i hovedet. Altså gik vi sving bevæbnet med sav og ørennæb.

Her var en større gren som skulle væk, så save, save, save.

Alle grene er samlet ude på plænen. Inden længe skal vi have fat i en kompostkværn, for der bliver rigtig mange grene, der skal igennem sådan en. Venter vi for længe med indkøb af en kværn, bliver det vist uoverskuelige bunker, der kommer til at hobe sig op.
Meningen er, at de komposterede grene skal bruges på stierne her nede i skoven og i læhegnet.  De grene der er for store, skal saves op, tørres og bruges i brændeovnen og på bålpladsen (forventer dog ikke det har den store brændværdi). På den måde skal vi ikke bruge tid på at fragte en masse brugbar materiale væk fra grunden.
Ørnenæbet er et fantastisk værktøj, der kan tage pænt store grene :-)

Nu er vejen ved at være banet. Prøv lige at bemærk træet helt til højre, det er helt dødt. H.J. fik bøvlet så meget rundt med den, at den kom ned at ligge og slap sit tag i jorden, så nu ligger den også ude på plænen :-)

Det var så det lille projekt :-)

Her er et kig fra den anden side.

Jeg bevæger mig nu af den kommende sti ud mod plænen.
Jeg tror jeg bliver rigtig glad for det her hjørne af haven. Nu kan jeg så begynde at fjerne noget af græsset i bunden, så jeg kan plante nogle af mine skov- og surbundsplanter over i det her område. Jeg tror, der de fleste steder kommer så tilpas meget lys ind, at  mine planter sagtens kan gro her :-)

16 kommentarer:

 1. Så spennende det skal bli å følge deg i din nye hage. Og for et prosjekt, slik en stor eiendom...
  Jeg regner med at du har grovplanen klar, skjønner godt at du lengter etter å komme igang. Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlet
 2. Det bliver bare så godt. Man kan godt fornemme stien. Jeg synes, det er en rigtig god idé med en kompostkværn og genbrug af træet. Det er rigtig smart. Jeg er så spændt på at se det, når det hele bliver lidt mere grønt. Jeg kan lige forestille mig en aftentur med fuglesang i trætopperne og mange smukke blomster!

  SvarSlet
 3. Det ser spændende ud - så en rigtig skovsti - og dejligt mange planter, der kan vokse i skyggen af skoven. Hmm... glæder mig til næste kapitel.

  SvarSlet
 4. Jeg tror du kommer til at gå mange ture her - det bliver et rigtig hyggeligt miljø med dine skovplanter.

  SvarSlet
 5. Det var også sådan min lille skov blev lavet, og så er det ellers bare med at gå på stierne igen og igen, men det ved du sikkert alt om:o)

  SvarSlet
 6. Wow det skal nok blive rigtigt godt. Det er jeg sikker på. Kan lige forestille mig en tur på din sti en forårs dag. Glæder mig til at se mere.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 7. Det bliver da rigtig godt - glæder mig til også at se det med blade på en dag :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Selvfølgelig skal du da ha en skov med tilhørende skovsti når du har muligheden for det. Jeg er sikker på at det blir rigtig godt med genbrugs træflis på stien - det er da skovagtigt :o)
  Glæder mig til at følge projektet...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Det må være utroligt spændende at overtage en have med så mange muligheder! Og I kan jo se mulighederne, og fælder ikke straks det hele. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver et rigtig lækkert hjørne af haven :-D
  Hej fra Line

  SvarSlet
 10. Det bliver rigtig godt Vivi - jeg kan allerede ane stien som I har nedtrådt i græsset. Med flis på og skovbundsplanter er der ikke et øje tørt :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 11. Meget passende at solen er ved at gå ned på det sidste billede ;-). Det vækker minder fra den gang vi overtog vores sommerhus. Vi startede også i "skov"enden med at klippe, save og drømme om et skovbed :-).

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Jeg kan også sagtens ane og forestille mig skovstien mellem træerne.
  Hvor bliver det bare hyggeligt at gå hér og nusse.
  Det er noget af det eneste jeg rigtigt savner plads til i min lille have, sådan en mini-skov. Men halvdelen af min forhave er efterhånden vokset så godt til at jeg kalder den min skovhave. Den er så kun på et par meter, men pyt, med fantasi kan alt lade sig gøre :-)
  Jeg synes det er skønt at I vil genbruge alt, og ikke bruge tid og energi på at køre det væk. Du må da også kunne få plads til et kvashegn et sted, hvis det skulle blive for meget at kværne det hele.

  SvarSlet
 13. Uha - her kan du da få en skøn skovhave. En woodland garden. Sådan en er ikke alle forundt.

  SvarSlet
 14. Hvor ser det altså spændende ud. Det glæder jeg mig til at følge med i. Især glæder jeg mig til at se de planter, der skal bo her.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 15. Tak for kommentarerne. Hvor er det godt i kan ane stien :-)

  Der kommer nok til at gå lidt tid inden jeg bliver klar til at plante i "skoven". Glæder mig til, at jeg får fjernet græsset, men mon ikke der kommer planter i engang i foråret ;-)

  SvarSlet