29. marts 2015

En søndag med lidt af hvert

Uret er blevet sat på sommertid, og det er længere lyst om aftenen :-)
 

Påskeliljerne står på spring.Det holdt nogenlunde tørvejr det meste af eftermiddagen. Det var rart, at jeg kunne komme ud og få ordnet lidt.
Genbrugspladsen er også gået over til sommertid, hvilket betyder, at de har søndagsåben, hvilket jeg sætter stor pris på. Vi var ude med et læs haveaffald og fik traileren fyldt med kompost, som kom med retur.


Komposten bliver strøet ud her i køkkenhaven, og nu mangler jeg kun at få fyldt noget på det ny gravede stykke bagerst til højre i billedet. Et par læs mere, så er det klaret.
 
Der er optræk til regn, så læhegnsplanterne og granerne, som blev plantet sidste forår, fik et drys gødning, og køkkenhaven noget kalk.


Det var ikke muligt at få planteskolebedene ud i fuld længde, da jeg startede på at lave dem pga. det gamle busket. Buskettet blev fjernet sidste år, så nu skal det lille hængeparti ud af verden. Den opgave begyndte jeg i dag.
To bede er nu færdige, så nu mangler jeg kun at få et bed ud i fuld længde.


Det mærkes tydeligt, at jeg igen graver i den ende af haven, hvor murbrokker, glasskår, gammelt jern og andet skrammel gemmer sig under overfladen.
Det er hvad jeg gravede op på kun 1 m2. Det er noget værre svineri, men vi har efterhånden fået ryddet rigtig meget op i det.

Den japanske kirsebær, som står og stritter op midt i billeder, i det bed jeg mangler at grave, er den sidste plante jeg mangler at flytte fra midlertidige planteindslag jeg fik lov at lave herude i oktober 2011 en måned før vi overtog stedet her.
 


Det midlertidige planteindslag oktober 2011.

10 kommentarer:

 1. nøøøjjj.... hvor er der sket meget siden dit midlertidige planteindslag! :o)
  Det er SÅ dejligt med sommertiden, nu kan vi rigtig boltrer os derude igen i laaaaang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en helt anden have, og der er blevet nedlagt pænt mange m2 græs siden dengang ;-)
   Det er dejligt med sommertid, for så er der jo mulighed for nogle timer i egen have efter arbejdstid :-)

   Slet
 2. Ny på din fine blog. Kender godt det med gammelt skrammel i jorden, når man begynder at grave i haven. I ser ud til at have en stor have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til :-)
   Ja haven har en pæn størrelse lidt over 5000 m2, men det er kun omkring halvdelen af grunden, jeg ind til videre roder med.

   Slet
 3. Hej Vivi.Ja !!! det er godt nok noget svineri med alt det skrammel....................utroligt at folk ikke kører sådanne ting væk.
  Der er godt nok sket noget i din store have siden i flyttede ind.
  Men du har også været ekstrem flittig.
  Dejligt med lidt lysere dage,så du kan komme i haven efter arbejdstid.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja skønt med lysere aftener, selv om vejret her til aften på ingen måde inviterer til havearbejde, der blæser en strid vind og der kommer også vand ind imellem.
   Alt det skrammel der ligger i jorden, stammer tilbage fra 1995, hvor huset brændte herude. Det har åbenbart været den letteste løsning at jævne brokker m.m. ud på grunden, det forsøger vi så at rydde op i.
   Der blev fjernet meget sidste år, jeg kan ikke huske, hvor mange containere det var de fik samlet sammen med rendegraveren sidste forår, men de kunne selvfølgelig ikke få alt med, men med årene får jeg vel fjernet resten.

   Slet
 4. Ja, nu er det ved at være påskeliljetid. Er du ikke spændt på, hvor meget energi du har tilbage til haven derhjemme efter hele arbejdsdage også med fysisk aktivitet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal nok være energi tilbage til haven også efter arbejdstid. Samme dag som jeg startede op på job sidste år, var det at vi fik trukket rødder op og fræset, så jeg stod med en masse bar jord ca. 1000 m2, stadig fyldt med en del sten og murbrokker m.m. Det fik jeg da styr på, selv om jeg havde fuldtidsarbejde, tror jeg bruge lige så mange timer i haven herhjemme, som jeg brugte på jobbet i april måned. Fysisk kunne jeg sagtens holde til det, der var bare ikke så meget tid til andre ting den måned, når jeg også skulle have min søvn. I år skal jeg jo ikke nå så meget på så kort tid, men bruger jeg bare den halve tid, vil det alligevel rykke noget :-)

   Slet
 5. Hej Vivi. Det ser godt ud det hele. Det er godt at du nåede at få gødet inden regnen, det bekommer bedene vel. God idé med kommunekompost, det bruger jeg også. Jeg håber, jeg får et læs hjem lige efter påske, mine bede trænger til jordforbedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig fin kompost, vi kan hente på genbrugspladsen i Billund, og det er ukrudt frit :-)
   Jeg ville gerne have haft hestemøg på køkkenhaven i efteråret, men det nåede jeg ikke, og så er komposten et godt alternativ. Håber jeg får bedre tid til at få kørt møg på i det kommende efterår, for det vil være godt for jordens stuktur.

   Slet