27. marts 2015

Der prikles og sås.


For noget tid siden såede jeg tomater, artiskokker og kæmpe verbena, planter som skal sås forholdsvis tidligt på året. De to først nævnte fik jeg priklet i dag. Verbenaerne må lige vente et par dage endnu.
Det skrå vindue mod nord er et god sted at have de små nye planter stående. Der er masser af lys, og hvis rummet bliver for varmt kan jeg lette lidt på vinduet og hurtigt få kølet lidt ned ved planterne. De står ikke og trækker sig lange og skæve (endnu). Pladsen kan dog hurtig blive for trang, så der er også rykket planter ind i vindueskarmen i soveværelset, hvor lys og temperatur forhåbentlig matcher fornuftigt.


I dag fik jeg sået endnu flere frø, kål, selleri, porrer og flere forskellige slags sommerblomster :-)
 
Inden længe står jeg med noget af en opgave, fordi jeg endnu ikke har et drivhus.
Jeg har dog fået en ide, til hvordan jeg forhåbentlig kan takle den opgave, mere om det senere ;-)

10 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Der er også gang i den hos dig med såning og prikling. Spændende at høre hvordan du løser dine pladsproblemer. Jeg er også i fuld gang med prikling af mine frøplanter. Jeg er næsten halvvejs, med dem, der er klar til at blive priklet og når jeg er færdig kommer der en ny portion, som skal prikles. Jeg håber, jeg har plads nok!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kræver meget plads til små planter.

   Slet
 2. Her har jeg også pladsproblemer....overvejer nu at flytte alle dahliaer (de er endnu ikke spiret) ind i krearummet fra udestuen....det kan vel for pokker få lidt gang i dem....og så sætter jeg i stedet mine høje (30-40 cm) lathyrus fra køkkenet og i udestuen....(fiberdug om natten)...så må vi se hvordan det går....skal prikle flere planter i morgen...så SKAL have plads til mere i udestuen...ved bare ikke lige hvordan. havde jo håbet/satset på der ville være varmere i udestuen om dagen på dette tidspunkt af året...men kører stadig med varmeblæser (7-8 grader) om natten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldige dig, at du har den udestue, hvor du kan have din planter :-)

   Slet
 3. Ja, der er ved at være trængsel i vindueskarmene. Jeg har både drivhus og udestue, men synes det er for koldt endnu til at sætte det forspirrede derud. Og med vejret den kommende lille uge ser det ikke ud til, at det bliver bedre. Men så er det jo skønt at have vindueskarme. Men jeg vil nu også glæde mig til at høre, hvad du har fundet på - håber det er noget vi kan "lure af".

  Tillykke med det nye job. Dejligt at du har en rigtig god mavefornemmelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må have lidt varme på i drivhus eller udestue :-) Stearinlys kan f.eks. give god varme, det brugte jeg det første år, i det drivhus jeg havde i min gamle have, inden jeg fik en lille termostatstyret elvarmer.

   Slet
 4. Hej Vivi.Ja her overvejer jeg også hvor jeg skal stille det jeg har sået indtil nu................det er mest sommerblomster.
  Har lidt i drivhuset og lidt i udestuen..................men ved ikke lige om der er for koldt til at det kan spire.'
  Men godt at du har dine vindueskarme for du skal jo bruge planter i industrielle mængder.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er stor forskel på, hvor høj varme de forskellige planter skal bruge for at spire.
   Det er desværre kun vindueskarmene oppe oven på jeg kan bruge. Det er alt for varmt nede i stuerne, når brændeovnen er tændt.

   Slet
 5. Hej Vivi Sikke du har fået sået, hvor skønt! Jeg har sat mine i orangeriet, håber det går! Der er pænt lunt da gulvet er isoleret, men det vil tiden vise. Kæmpe verbena den havde jeg lige glemt, den ville jeg også gerne prøve. Tak for inspiration. God søndag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Dine planter skal nok klare sig i orangeriet, hvis du sørger for at der ikke bliver frostgrader derinde. Tænd et på store bloklys, hvis der er risiko for nattefrost, det kan rede rigtig meget.

   Slet