29. april 2013

Syd- og vest terrasserne samt planteskolebedene.


Terrasserne trængte til både rengøring og oprydning.
Her ses syd terrassen.


Utroligt så meget rod jeg kan få samlet sammen rundt om huset ;-)
Syd terrassen fik en tur sidste sommer, men det var ingen luksus at gå den igennem igen i år.


Syd terrassen blev klaret i går, og så straks mere indbydende ud :-)


Oprydning gør også underværker!!


Jeg havde besluttet mig for, at den vestvendte terrasse skulle ordnes i dag, og det blev den.
Det var godt nok ikke nogen større fornøjelse at kravle rundt derude her sidst på eftermiddagen i halvkoldt og temmelig blæsende vejr, men nu da arbejdet var udført, er jeg glad for, at det er overstået.


Sidste år nåede jeg ikke længere end til sydterrassen, så det er fint at finde ud af, hvor vest terrassen går til.
Det er dog lidt dumt lavet, med den ujævne afslutning mod plænen. Der burde være lavet en lige linie, så det havde været lettere at kante. Den overgang der er her, er bestemt heller ikke særlig stabil - nå pyt - engang vil jeg alligevel have lavet terrasserne helt om.
  

En del af rodet skubber jeg foran mig, men det her ser nu meget hyggeligt ud :-)


I går eftermiddags da vejret var så fint, fik planteskolebedene en forårsklargøring, så nu er de klar til at blive fyldt med planter :-)
Mit midlertidige planteindslag skal nedlægges. Der står planterne meget tilfældigt, så de skal flyttes herover, og sættes i system, så det er let at rengøre mellem dem. 
Bænken er blevet flyttet ned i denne havedel, så vi også her kan sidde og nyde den begyndende have.


Græsset er blevet klippet mellem bedene. Her først på sæsonen er jeg ret vild med at klippe plæne, for jeg synes, det bliver så pænt :-)


Der er selvfølgelig stadig mange fugle i haven.
Lige for tiden har vi bl.a. en del grønirisk.

10 kommentarer:

 1. I har vel nok dejligt meget plads både på terrasserne, i græsplænen og bedene. Omlægning af terrassen har vi også drømt om; men det er et stort arbejde og kan meget let blive en dyr omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er fint med plads :-)

   Det med ny terrasse bliver bestemt heller ikke lige nu her. Det handler om mange m2, så det bliver dyrt, selvom jeg selv kan lave det meste.
   Jeg vil gerne have læmuren ned, og have terrasse hele vejen langs syd siden af huset, og med en lidt mere spændende belægning. Der hvor ahorntræet har stået, skal der istedet plantes prydbuske som kan læ ind på terrassen fra øst. For at det ikke skal blive for stor og kedelig en flade, vil jeg have mindre bede til småbuske og græsser indlagt i terrassen. På den måde bliver der også et mere levende og spændende miljø - nå det ligger nogle år ud i fremtiden..........

   Slet
 2. Godaften Vivi Dejligt at få ryddet op på terrassen.Og dejligt meget plads i jeres køkkenhave.......der kan i da godt blive selvforsørvende.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Oprydning er altid godt :-)

   Jeg er meget spændt på, om vi kan få lov at have køkkenhaven i fred for harer, fasaner m.f. Jeg er også novice ud i grønsagsdyrkning, så jeg må se hvor mange års læretid der skal til, før det lykkes ;-)

   Slet
 3. Det pyntede godt nok på sydterrassen, du har ret det har ikke været en fornøjelse at være ude i dag, alt for meget blæst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os få sol og milde briser, i stedet for de vinde der har været i dag.

   Slet
 4. Det er nogle dejlige terasser I har og jeg kan da godt se, at det ikke er en smart løsning med den zig zag kant, det er jo umuligt at holde.
  Det pyntede bestemt og tro ikke, at du er den eneste der roder omkring huset. Jeg har også lige taget en tur omkring huset og fjernet en masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, at der er terasseplads mod både syd, øst og vest :-)
   Rart at læse, at jeg ikke er den eneste, der kan komme til at sætte for meget fra mig rundt om huset. Når der er blevet ryddet op, og der er gået nogle uger starter mit roderi sikkert forfra ;-)

   Slet
 5. Der undrer mig hver gang hvor stor en forskel oprydning og rengøring gør - og så er det så herligt at se på bagefter, at man også undrer sig over hvorfor man dog ikke gjorde det noget før!

  Hvor er det et godt billede af grønirsken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er H.J. der har "fanget" den fine grønirisk.

   Oprydning og rengøring gør en kæmpe forskel, men det er det med den kære tid. Det kan være svært at nå alt...........

   Slet