20. april 2013

Endelig en havedag til mig :-)

Det holdt hårdt, trætheden sad stadig i kroppen, og jeg havde svært ved at tage mig sammen til at komme i haven, men omkring middagstid fik jeg startet stille og roligt ud :-)
Lidt vintergækker og krokus løg blev flyttet ned i skovhaven. 


Projektet i dag skulle være et eller andet, jeg kunne tulle stille og roligt rundt med, noget der ikke krævede de helt store fysiske udfoldelser.
Bedet her foran huset så overskueligt ud :-)
Sidste år nåede jeg ikke at gøre noget som helst her, så det har haft god tid til at gro endnu mere efter, end det var i forvejen.
Efter nogle timer hvor en masse græs og senegræs blev fjernet, ændrede bedet udseende.
Dagens overraskelse var, at der var sten hele vejen rundt i kanten af bedet. Troede de stoppede henne hvor bedet svinger, men man har da lov til at blive positiv overrasket :-)


Mens jeg kravlede rundt i bedet og pillede ukrudt, fik H.J. fældet noget mere i læhegnet :-)
Det bliver så godt, og egetræerne begynder at blive synlige overstandere :-)


Om få år har vi en have der er omkranset af "store" træer.


I løbet af eftermiddagen fik jeg det bedre, og vejret var så fint, at jeg valgte at forsætte med næste rengøringsprojekt.
Her ved jeg der er en stenkant hele vejen rundt om det ellers meget tilgroede bed.
Sidste år kom flere forskellige stauder op mellem alt ukrudtet. Det er synd stauderne skal kæmpe med græs, efeu og ukrudt, så jeg håber på at få gjort noget alvorligt ved det i år.


Det bliver noget af en opgave.
I dag valgte jeg at få synliggjort kanten, så må jeg kæmpe mig ind gennem bedet efterhånden som jeg får tid (Der skal jo også snart ske noget i køkkenhaven).


Her begynder kanten at blive synlig, en pil er klippet ned og en del selvsåede buske gravet op.


Rundt om hjørnet hang vores troldhassel langt ud over plænen.


Frem med ørnenæb og saks.


En gren der hang ned mod jorden havde sat en lille rod. Den er nu plantet over i min lille planteskole (til eget brug) i håbet om, at jeg snart har en troldhassel mere :-)


Alt pynter, og det ses tydeligt hvor langt jeg er nået.


FØR


EFTER
Kanten er blevet lagt fri, så er der "kun" den seje kamp med at komme gennem bedet tilbage.


Her kan det fornemmes, hvor bedet er..........


.............og det samme fra den anden side.

14 kommentarer:

 1. Godt du fik det bedre, der er nok at se til, og man kan tydeligt se, hvor langt du når.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke spor for tidligt, at jeg kommer i omdrejninger igen, som om vi ikke pga. af vejret er kommet sent nok i gang. Havde virkelig ikke behov for at hive yderligere en uge ud af kalenderen, men det bestemmer man jo ikke altid selv!
   Det gode er, at vi dette forår kun har en have at koncentrere os om, så mon ikke jeg alligevel kan nå, at få det til at se fornuftigt ud hele vejen rundt om huset i år :-)

   Slet
 2. Sikke meget du nåede i dag, selvom du var mat i sokkerne til at begynde med. Jeg kan forestille mig, at det pynter meget på helhedsindtrykket, at bedkonturerne bliver tydelige igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig godt at kunne se hvor bedet går til, så må jeg se, om jeg kan få pillet en spand ukrudt op hver dag. På den måde kommer jeg vel igennem bedet på et eller andet tidspunkt ;-)

   Slet
 3. Ja det er da godt gået, når man tænker på, at du ikke var frisk da du startede. Men det er da tydeligt at se, hvor du har været. Det er et sejt træk......men glæden bagefter....kender vi jo alle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altid godt, når man kommer til bunds i noget :-)

   Slet
 4. Du har sørme da noget en del Vivi - det ses tydeligt ....også selv om batterierne er afladte. Håber du lige så stille og roligt kommer op i gear - og en havedag med frisk luft er fantastisk oven på et par dage på sofaen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at kunne virke lidt igen :-)

   Slet
 5. Det er altid dejligt med delprojekter, så man har en fornemmelse af at man har gjort noget færdigt. Det gør også projekt-have så meget mere overskueligt, og med en have så stor som din, er det sikkert en stor fordel. Tak for kigget. Det var sjovt at se forvandlingerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er der i høj grad brug for delprojekter - rigtig mange.
   Det er et årelangt projekt vi har påbegyndt med den have, så vi vil gå og glæde os over hvert eneste lille skridt, vi når på vejen, mod noget der er endnu bedre og endnu skønnere ;-)

   Slet
 6. Det var rart for dig at energien holdt så du kunne få skik på bedene. Det hjælper når strukturen viser sig, men pu-ha det er hårdt arbejde at kæmpe sig gennem sådan et lag græs og ukrudt:) Forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker, og nu føler jeg mig endelig ovenpå igen :-)

   Slet
 7. Hvor ser det godt ud nu. Det er jo faktisk dejligt at der er en kant af sten rundt om bedet. I har jo en kæmpe have, så der skal hele tiden prioriteres hvad der trænger mest.

  Godt gået efter din forkølelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det handler hele tiden om prioriteringer. Jeg vil naturligvis gerne det hele på en´ gang, men min forstand siger selvfølgelig, at det er en umulighed.
   Køkkenhaven skal have meget høj prioritet i den nærmeste tid, hvis jeg skal have noget ud af den.
   Derefter hedder det rengøring af eksisterende bede og terrasser.
   H.J. har heldigvis nået at få tyndet det værste ud i læhegnet her før løvspring, så egetræerne får luft.
   Derefter kommer nogle af de nye projekter, jeg går og rumsterer med i hovedet.

   Slet