14. april 2013

Frø, haveplaner og ganske lidt tid i haven.


I formiddags fik H.J. savet lidt flere træer ned i læhegnet. På billedet er det måske ikke til at se, at der sker noget, men det gør der :-)


Der begynder at komme luft omkring egetræerne, og inden længe kan jeg så småt begynde at forme den sti, der skal sno sig fra plænen og ind i læhegnet. 
Alt tyder på, at det kan blive endnu bedre, end jeg oprindelig havde håbet på :-) 


Jeg fik kørt flis på resten af mit nye bed, men måtte derefter kapitulere og gå ind og pleje min forkølelse.............
Håber jeg snart bliver frisk igen, for jeg har bestemt ikke tid til det her pjat !!


Der skal 3 slags kartofler i køkken- og snithaven, og i går fik jeg også købt lidt frø, der skal i derude.
Ærter, kruspersille, gulerødder, hjulkrone, mamelukærmer, 2 slags morgenfruer, teagetes og solsikker.


Der ud over har jeg frø liggende på lager, som også skal bruges i år.
Drueagurker, ruccula, bl. sommerblomster, bønner, spinat, rødbeder, dild, radiser, hovedsalat og bredbladet persille.
Jeg er meget spændt på, hvad jeg kan have i fred for fasaner, harer og hvad der ellers kommer af fugle og dyr i haven.


Her er et udsnit af min haveplan, for det område jeg arbejder med lige nu.
Planteskolebedene ses forrest th. i billedet og det nye bed med stedsegrønne længst th.
Længst tv. ud mod vejen skal der være materialeplads og frugthave, når vi engang får fældet det busket der er der nu. Øverst midt i billedet er køkken- og snithaven, som den gerne skal se ud om nogle år. Køkken-  og frugthaven skal adskilles med en pergola.
Flodhesten sidder midt i det der engang skal blive en gul/orange havedel.


Her i starten skal køkken- og snithaven bare såes til, men på sigt skal der sættes et drivhus op, og haven skal opdeles i mindre bede. Jeg har bestemt mig for udformingen af bedene, men endnu ikke hvad bedkanterne skal laves af  ej heller belægningen på stierne.
Adskillelsen mellem køkkenhaven og planteskolebedene samt mod den gul/orange have skal være bøgehæk.
Op mod huset og over mod pergolaen forventer jeg at plante en kant med lavendler.

14 kommentarer:

 1. Hold op, hvor har I mange spændende projekter at se frem til, og hvor er der mange beslutninger, der skal træffes. Jeg krydser fingre for, at din forkølelse ikke viser sig at være influenza, som min gjorde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange tanker at tænke, før der træffes beslutninger, men ret til ændringer forbeholdes selvfølgelig ;-)
   Håber virkelig at jeg hurtigt er frisk igen. Lige nu er jeg ikke meget værd :-(

   Slet
 2. Det ser godt nok spændende ud :) Er især vild med dine planer for køkkenhaven :)

  Her har jeg lige måttet konstatere, at jeg bliver nødt til at finde nye pladser til mine to rosenbuer - og det er altså ikke nemt i en bette have på 200m2 - da de her om foråret ellers ville kunne bruges som "trinbræt" til kattenes "udflugter ud af haven"...og eftersom jeg har brugt en formue på at kattesikre haven, så de IKKE kan komme ud, må de altså flyttes et andet sted hen.

  SvarSlet
 3. Jeg håber at du snart er frisk og fri for forkølelse så du kan komme videre. Dine planer ser rigtig godt ud og jeg glæder mig til at se det gro og udvikle sig:o)

  SvarSlet
 4. Hej Vivi.Dejligt at i har så meget plads med al det du har planlagt.Har selv gang i en lille pergola.Håber at din forkøelse snart forsvinder.God aften Jette

  SvarSlet
 5. Sådan en forkølelse kommer altid ubelejlig, men jeg kan anbefale et krus varm hyldebærsaft med en lille snaps i, det både smager godt og giver varmen:-)
  Din plan ser rigtig spændende ud, har du selv tegnet den? Jeg fik lavet en haveplan i 2000 af en af Haveselskabets konsulenter og den arbejder jeg stadig efter, selvfølgelig med en del ændringer.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja varm hyldebærsaft er altid godt :-)

   Jeg står selv for haveplanen. For mig er der en stor tilfredsstillelse i selv både at designe/tegne for derefter at udføre arbejdet i praksis :-)

   Slet
 6. Endnu bedre end du har håbet på - DET ER DA FEDT :-)
  Skønt at se dine haveplaner på papir. Det bliver spændende at se når du rigtig skal igang med dén del.
  Og planteskolebedene? Er jeg gået glip af et indlæg, eller er det min hukommelse der snyder mig (sikkert det sidste)... Skal du have planteskole?
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jeg kalder planteskolebedene er til opformering af planter til eget brug. Jeg kommer jo til at skulle bruge rigtig mange stauder hen af vejen. Min økonomi er ikke til at fare ud og købe f.eks. 10, 30 eller 50 stk af hver slags stauder, jeg skal bruge. Derfor vil jeg have et sted, hvor jeg selv kan gå og lave en del af det, jeg skal bruge.

   Jeg glæder mig også vildt til, at vi kan gå i gang med andet end at fælde træer og vende jord, men som jeg har skrevet hele tiden "FØRST DET GROVE - SÅ DET SJOVE" ;-)

   Det grove tager en del tid, men når det er klaret (forhåbentlig inden for det næste års tid), så kan planerne hurtigt begynde at tage form, for så må vi tage et haverum af gangen og få gjort færdig.

   Slet
 7. Hej Vivi
  Hvor ser det spændende ud på haveplanen. Det er rart at have drømmene på papir, så bliver det lettere at holde gejsten oppe, når man syntes det går for langsomt.
  Kan du nu se at blive rask i en fart, du skal jo ud og skabe en have ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg synes, det giver et godt overblik, at få sat nogle streger på papiret, så jeg ved hvor jeg er på vej hen :-)

   Slet