12. april 2013

Endelig en gul krokus og lidt gravarbejde.


I lang tid har det kun været vintergækker, der har blomstret i haven. I dag var der endelig en blomst mere, der kunne vise sit ansigt frem :-)
Det er en af de gule krokus, jeg har taget med fra min gamle have.
Sidste forår plantede jeg nogle småplanter ovre i skovbedet, for at have lidt at se på i dette forår. Jeg var ved at tro, at det meste var gået til, men med lidt plusgrader begynder planterne heldigvis så småt at røre på sig :-)


Jeg har i løbet af ugen fået vendt lidt mere jord til køkkenhave.
I bedet med de stedsegrønne har jeg også fået vendt lidt mere jord. Håber på at få det færdigt engang i løbet af weekenden.
Taksen i forgrunden ser ikke ud til at have det for godt, men det var også taksene, jeg fra starten havde mindst tiltro til, ville klare flytningen, da deres rodnet ikke var alt for godt, men de skulle have en chance. I planteindslaget har jeg heldigvis lidt flere stedsegrønne stående, som kan blive flyttet over i dette bed :-)

8 kommentarer:

 1. Det er da en fantastisk energi, du lægger for dagen.
  Du må have købt stort ind af frø med al den køkkenhaveplads - skønt!

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu er der ikke købt frø, men 3 slags kartofler, som er sat til forspirring. Frøene skal jeg nok nå at få købt ;-)

   Slet
 2. Åh ja ....lykke er stor ved dde første Vivi. Heller ikke alle mine er i blomst.....tror demi skygge venter til maj ;0)

  Nu siger du LIDT jord....det er sørme da en ordentlig omgang.....det er jo nærmets hele min have de uar gravet op.....i hvert fald areal mæssigt set ;0)

  Knus og dejlig week-end

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja alle planter er sent på den i år.
   Her i haven med vores godt 5000 m2, er det kun lidt jeg har gravet, men kan godt se, det ville have været en hel del, hvis det var i en almindelig parcelhushave ;-)
   Jeg glæder mig til, at det begynder at se ud af lidt, det jeg har gang i :-)

   Slet
 3. Ja, her er der også begyndt at komme lidt krokus op - og jeg kan se blade fra flere forårsblomster - dejligt..
  Nu er sneen også væk alle steder fra - regnen hjalp lige det sidste på vej :0)
  Vi har desværre ikke kunne komme i køkkenhaven endnu - men mon ikke det kan lade sig gøre her i løbet af ugen - det ville være dejligt..
  Jeg har heller ikke købt frø endnu, men tænker på at gøre det her i weekenden. Måske skulle jeg overveje at forspirer lidt mere end jeg plejer, nu det hele er lidt forsinket..

  ha' en rigtig god weekend - og god arbejdslyst i haven. Der bliver vist lovet helt ok havevejr ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber i også snart kan komme i gang med jeres køkkenhave. Der sker heldigvis hurtigt noget nu, hvor nattefrosten er ovre.
   Jeg har købt lidt frø i dag, og har nogen liggende på lager fra sidste år, men jeg får ikke tid til at sætte noget til forspirring. Det må komme eller lade være i år.

   Slet
 4. Hold op, du er energisk. Jeg er fuld af beundring for din haveenergi.
  Mon ikke nysatte løgvækster er lidt senere på den, end dem der har ligget i jorden og har samlet energi var den forgående sæson?

  Ups, jeg kommer lige i tanker om nogle poser Allium, som ligger nede i cykelskuret. De skulle måske i jorden!

  SvarSlet
  Svar
  1. De planter og løgvækster der har etableret sig, er sikkert længere fremme, men det har jo tilige med også været et meget koldt forår, men godt at se, meget af det jeg har plantet begynder at røre på sig :-)
   Du må ud og sætte dine alliumløg, de er så skønne :-)

   Slet