19. april 2013

Planterne rører på sig derude.

 Der sker virkelig noget i haven nu, og planterne begynder at røre på sig :-)
Det har været en "hård" uge, hvor forkølelsen har sat mig skakmat, så jeg ikke har haft luft og overskud til at foretage mig noget som helst i haven, ud over små gåture. Det føles nærmest tortur, at sidde inde bag ruderne, for pustende at se foråret udspille sig udenfor.
Godt jeg har haft "Tante grøns have", som trøste læsning ;-)
Til alt held går det fremad, og i morgen vil jeg ud og foretage mig et eller andet, om det så skal foregå svedende og pustende i nedsat tempo!  


Fasanerne har længe været hårde ved alle mine medbragte primula, som står i skovbedet, men til alt held ser det ud til, at de trods den hårde "beskæring" gennem længere tid klarer sig :-)
Her er det den primula jeg holder mest af, der er kommet i blomst. Den stammer fra mine forlængst afdøde svigerforældres have.


I skovbedet er snepryd på vej.


De første fine små blå blomster har vist sig i vårkærminderne. Planter som kommer fra en venindes tidligere have.


Mon ikke der er gule blomster i denne primula i morgen.


De planter som sidste år blev flyttet over i planteskolebedene begynder også at røre på sig. Det er lidt underligt med alle de planter, jeg har slæbt herud. Jeg kan ikke helt huske, hvad der kom med, og hvad jeg ikke fik noget med af.


Selvom planterne ikke står i rigtige bede endnu, vil jeg alligevel gå og glæde mig over dem jeg har :-)


Selvom det er med noget spredt fægtning, der dukker planter op mellem græs og ukrudt i haven, så glæder det mig, at der trods alt er lidt, som her et par tete a tete.......  


........og påskeliljer i knop.


I det totalt tilgroede bed ved terrassen kommer der lidt forskellige stauder. Her er det knopurten, der er på vej. Mit håb er, at jeg enten kan få rengjort bedet eller reddet stauderne i år.

12 kommentarer:

 1. Hej. Rigtig god bedring. Det var ærgerligt at du skulle blive forkølet når nu foråret endelig er her. Men heldigvis er der da kommet meget op i din have. Jeg håber du får en god dag i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)Det glæder mig i den grad, at der er så meget af det jeg plantede i skovbedet sidste år, der endelig ser ud til at komme op :-)

   Slet
 2. Også god bedring herfra. Det bliver spændende at se, hvad der åbenbarer sig i terrassebedet, om der er noget, som skal gemmes, eller om alt skal fornyes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved fra sidste år, at der er et par fine ting, iris, bonderoser, brudeslør og et par ting mere.

   Slet
 3. Med det tempo du har haft indtil nu, så sker der vist ikke noget med et par dage med mindre knald på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare lige nu, der helst skal ske en masse.............

   Slet
 4. Dejlige billeder! Ønsker dig rigtig god bedring, du har godt nok også kørt hård på, kursus, havegravning, træfældning :-) måske er det kroppen der bare vil have en pause.
  God weekend
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fysiske arbejde plejer ikke være det der "trækker tænder ud" på mig.
   Jeg tror dog på, at der kan være forskellige ting der spiller ind på mit helbred, og der er flere ting, der fylder lige nu - noget som jeg desværre ikke har mulighed for at ændre på.

   Slet
 5. Selvfølgelig må du da glæde dig over de planter du har uanset hvor de står. Sjovt at se mine primulaer har blomstret længe, hvorimod der ingen blomster er i mine vårkærminder endnu.
  Jeg synes ikke, at man får det bedre at at være indendøre med en forkølelse, men stormen er nok alligevel lidt for voldsom at komme ud i.
  God bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Almindeligvis er min oplevelse også, at det er bedst at være i gang og opholde sig udendøre ved en forkølelse, men efter at lommetørklæderne ikke længere skal til næsen hvert 3. min. og vandet ikke står ud af øjnene ved hvert host og nys, så har jeg været træt, træt, træt og pustet ved bare den mindste fysiske anstrengelse, som en stille gåtur rundt i haven eller en tur op eller ned af trappen.

   Slet
 6. Sikke noget med dig! Godt du har haft lidt læsestof - tror snart jeg bliver nødt til at få fingrene i den bog - har læst så meget godt om den ;0)

  Her begynder det endelig også at mylre småplanter frem og jeg venter særlig på en - eller rettere det er en dronningebusk, vi har flyttet fra vores gamle have. Jeg håber virkelig den har klaret flytningen, den kommer nemlig fra min mormors have. Dejligt med planter, der også hænger lidt historie ved..

  Rigtig god bedring - og god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig fin bog, hvor Tante Grøn i et dejligt sprog fortæller om hendes glæde ved haven gennem årets 12 måneder :-)

   Håber og tror du har held med Dronningebusken. Jeg synes de er ret sejlivede.

   Slet