1. april 2013

Det store ahorntræ "skrumper ind".


De sidste to dage har det vejmæssigt været en fornøjelse at bevæge sig udendøre :-)
Vi har brugt et par dage på, at få gjort noget ved det helt store hængeparti - ahorntræet, som ligger midt på plænen.
Alle smågrene som kan gå gennem kompostkværnen bliver klippet af.


Vi nåede et pænt stykke vej i går.


For at komme ind til de smågrene der lå længst nede under træet, måtte nogle grene saves ned. Det samme skete med de grene, der strittede så meget til vejrs, at de ikke kunne "barberes" fra jorden.
Nu er det ikke meningen at hele træet skal saves op med en håndsav, men i dag havde vi ikke en motorsav til låns, så må man jo klare sig med det man har ;-)


Zita følger med fra 1. række.
Hun kan desværre ikke løbe frit, da hun stadig er både døv og blind, hvis hun ser noget med fjer på, og da vejen er ret tæt på haven, er det simpelthen for farligt.
Hun er utilfreds med at være i hundegården, når vi er i haven, men ligge ved siden af os i snor, har hun det rigtig fint med.


Utroligt hvad man kan udrette med et ørnenæb og en god grensav :-)


Nu er der snart ikke mere tilbage, end det der skal klares med motorsav.


Kæmpebunker af smågrene er blevet til en masse dejlig flis. Jeg er stadig imponeret over, hvad den kompostkværn kan tygge.


Så er det godt for i dag!!
Ahorntræet er "skrumpet" godt ind de sidste par dage.

8 kommentarer:

 1. Hatten af for, hvor I knokler.
  Viste lige billedet af Zita til min søn, for jeg synes den er noget så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både Zita´s far og mor var flotte hunde, så Zita ligner sit ophav godt nok :-)

   Slet
 2. Puha, jeg bliver helt træt på jeres vegne. Det er godt nok et projekt! Håber også I nød det dejlige vejr.
  Jeg har to schæferhunde, de er nu mest til hare, men det er jo også et problem:-)
  KH Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Du behøver som end ikke blive træt på vores vegne :-) Vi går stille og roligt til arbejdet med det træ, og selv i fornuftigt tempo sker der noget.
   Ja om det er pels eller fjer hundene ikke kan stå for, så er problemet lige stort.

   Slet
 3. Sjov idé at vise træets forvandling fra et stort ahorntræ til en bunke flis. Jeg kommer til at tænke på de naturfilm, hvor man viser en udvikling superhurtigt både forfra og bagfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke så meget plante- og blomsterrigdom i haven endnu, så jeg har valgt at skrive om, og vise billeder af det vi går og arbejder med, på vejen mod en mere spændende have. I år kommer det vist til at handle en del om fældning og den efterfølgende oprydning.

   Det er meget sjovt at se hurtige klip af forskellige ting, men i vores virkelighed med træet, går det i almindeligt mennesketempo ;-)

   Slet
 4. Hej. Sikke flittig I har været - det er et stort arbejde med sådan et stort træ. Men sikke meget dejligt brænde og flis, der kommer ud af det. Jeg kan godt forstå, at I synes, det er det hele værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går somend ikke så galt med det træ, når vi først er i gang. Jeg havde regnet med et par gode weekender for to mand, og det ser ikke ud til at være helt forkert :-)
   Det er heldigvis det mest arbejdskrævende enkelt træ i haven, så de småtræer (ammetræer i læhegnet) vi skal i gang med bagefter bliver nærmest en leg ;-)

   Slet