3. februar 2013

Det er så småt begyndt at spirreDer er flere der har vist billeder af blomstrende erantis og vintergækker på bloggene de seneste dage. Hos os er forårsløgene ikke nær så langt fremme, men de begynder så småt at titte frem.
Jeg flyttede lidt vintergækker over i skovhaven sidste forår, de er nu på vej op, men er stadig på miniatyre stadiet. På trods af at de er så små, kan jeg ikke lade være med at glæde mig over dem ;-)

De nedfladne blade ser meget store ud i forhold til de små nye spirrer.
Jeg er noget spændt på, hvor meget jeg får ud af løgplanterne, der er sat i skovhaven, for som det ses på billedet her, er der nogle dyr der har gnavet i de spæde blade.


I bedet ved indkørslen begynder der også et ske noget. Dagliljerne står med fine lysegrønne skud :-)

20 kommentarer:

 1. Hej. Det ser fint ud, men det er ærgerligt at nogle dyr har gnavet i vintergækkerne, forhåbentlig kommer der blomster alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var en del mus i skovhaven i foråret. Jeg tror, der er dem der er på spil. Håber ikke de har spist de gule krokus løg og andre planterødder, men det viser sig i løbet af et par måndeder.

   Slet
 2. Hei!
  Nå var det jammen lenge siden jeg har vært inne hos deg, men nå har jeg funnet deg igjen!

  Herlige bilder du viser. Spirer er jo bare helt fantastisk!

  Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Fint du fandt min blog igen :-)
   Jeg har en svaghed for selv de mindste spirrer her sen vinter og tidlig forår ;-)

   Slet
 3. Det er altid glædeligt at se de små spirer, også om man har set dem på andre blogge, så er disse her jo i din egen have, så klart du glæder dig over dem.

  SvarSlet
 4. Det må være specielt spændende at lede efter forårstegn i jeres nye have. Hos os skal spirerne også kæmpe sig vej gennem et lag frosne blade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde også haven sidste år, så der er vist ikke nogle overraskelser, men det er spændende, om det jeg selv har sat kommer op, eller om det er spist af mus eller andre gnavere.

   Slet
 5. Jeg så også lige til mine vintergækker i går og som forventet står de klar til blomstring.....lige om lidt ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja forventningens glæde er altid stor på denne årstid :-)

   Slet
 6. Du verden, dette var et deilig syn! Her oppe i Norge har det vært et fullstendig kaos med snevær idag, trærne er blitt dekket av tykke, hvite lag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har vi også stadig vinter. I går efter jeg havde taget billederne blev jorden igen hvid ;-)

   Slet
 7. Hej Vivi
  Hold nu op en kæmpe have du har. Jeg har lige fundet din blog og har allerede lagt mig som fast læser. Det er godt nok ogle spændende projekter du har gang i og dem vil jeg gerne følge.

  Varme smil i en kold tid fra Linda med kolonihaven Casa Asti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Du er meget velkommen til at læse med om mit haveprojekt :-)
   Vi har en stor grund på ca. 5000 m2, endnu er der ikke meget andet end plæne og læhegn, men det ændrer sig forhåbentlig i de kommende år ;-)

   Slet
 8. Vintergækkerne er også næsten spruget ud i kolonihaven. Men det bliver lidt svært at finde dem i dag, vi har ca. 2 cm sne liggende.
  Håber ikke de tager skade, men mon dog....
  Hils HJ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane :-)

   Det bliver dejligt for dig, når der kommer lidt blomster at se på, de skal nok klare kulden. Jeg har hørt, at Sønderjylland er hårdere ramt af sne end os i dag.

   Slet
 9. Det er dejligt at se forårsbebuderne titte op - her hos mig er det primulaerne, der er kommet først.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også plantet forskellige primula, kan se flere af dem i mit skovbed, kan ikke helt vurdere om alle har overlevet flytningen, men når der engang kommer blomster i dem, vil det vise sig. om de er der allesammen.

   Slet
 10. Tænk, kan du se spirer fra dine dagliljer allerede nu også? Det gad jeg godt vide om man også kan her. Jeg kan ikke engang selv humpe ud og se efter. Det er mudret og glat på plænen, og jeg humper rundt på krykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. De dagliljer der er begyndt at spirre står rimelig beskyttet. Jeg har ikke været ude og se om de andre også er begyndt at spirre.
   Du må hellere passe på dig selv, og holde dig fra glatte overflader til du kan komme mere sikkert omkring igen. God bedring med dig.

   Slet