29. januar 2013

Sneen er væk, og billeder af Zita


Det har virkelig været tøvejr i dag, og det var skønt at komme hjem til en have, der var snefri :-)
Håber det bliver ved med at være sådan et stykke tid.


Snefri men ikke frostfri. Der går vist et par dage, før jeg kan fortsætte med at omdanne plænen mellem de stedsegrønne til bed.
Jeg ser også frem til at få gravet de to sidste planteskolebede, til venstre for dem der er gravet.


Endnu mere gravearbejde venter. De to stykker med barjord er en del af det, der fremover skal blive til køkken- og snithave. Græsset mellem de to stykker skal selvfølgelig vendes, og på sigt skal alt græs til venstre herfor også inddrages til køkkenhave.
Jeg når ikke gennem hele stykket til denne sæson, men mon ikke der bliver en lille udvidelse ;-)

Længst fremme i bedet er der plantet studenternelliker, bag dem har jeg sået valmuefrø, som jeg har fået af
Hvis valmuerne arter sig som planlagt, vil der blive en skøn lille farverig plet her til sommer.


Zita er ved at være en stor hund, hun er nu 8 måneder gammel :-)


Vi er meget glade for hende, og hun udvikler sig hele tiden i positiv retning :-)


Hun har et dejligt sind, er en god og glad hund :-)

23 kommentarer:

 1. Zita er en smuk hund :)

  På trods af et par cm ny-tøsne her til morgen, som ikke gav ret meget andet end bøvl, så var det nu noget helt andet at tage hjem fra job i eftermiddags.
  Oplevede for første gang i umindelige tider, at jeg var nødt til at gå med jakken åben, da jeg havde for meget tøj på. Haha - det var jo næsten forår på den måde :)

  Kan se hos dmi at der kommer sne igen + nattefrost op til weekenden...men at næste uge får plusgrader op til 7-8 igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Zita er en flot hund :-)

   Det mærkes tydeligt, at temperaturen var stigende i dag, og ja jeg har set vejrudsigten, men glæder mig over de dage vi får uden sne og forst.

   Slet
 2. Nej, du må nok væbne dig med tålmodighed, når det gælder gravearbejdet. Det er utroligt, så hurtigt en hundehvalp udvikler sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan jeg ikke grave, må vi ud og rydde op efter træfældningen.
   Ja det går stærkt med en hund.

   Slet
 3. helt enig... endelig er vi sluppet af med sneen så vi snart kan komme igang med haven igen :)
  - sød vovse ;)

  SvarSlet
 4. Heldigvis er sneen ved at være væk, så vi kan komme i gang med havearbejde, når frosten er væk eller for vores vedkommende vandet.
  Nu ser Zita voksen ud, hun er en flot hund :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arbejdet med jord i haven kommer vist til at vente lidt endnu, kan se der meldes frost i weekenden og igen fra midt i næate uge.

   Slet
 5. Ih hvor er hun lækker hende Zita. Desværre har jeg fået allergi og kan ikke tåle hunde & kattehår, eller ville jeg fluks få mig en schæfer igen. Min mand blev lige så forelsket, da han så med over skulderen!
  Vi har stadig sne i haven, så I er heldigere end os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Zita er dejlig :-) Det er synd for jer, at du er blevet allergisk overfor hunde :-(

   Slet
 6. Ja det var skønt at gå tur i en grøn have idag, her er sneen også væk og den behøver ikke komme igen foreløbig.
  Hvor er Zita skøn, og hvor er det gået stærkt med at blive stor ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej lad endelig sneen blive langt væk ;-)

   En hund vokser faktisk ret hurtig. Jeg synes ikke det er længe siden vi kom hjem med vores, og jeg bar rundt på hende, men det med at bære hunden er for længst ovre, Zita er ved at være ret tung.

   Slet
 7. Kan godt forstå at du længes efter sne- og frostfri så du kan komme i gang med gravearbejdet. Jeg håber virkelig at valmuerne vil arte sig så du kan få glæde af den skønne lilla farve i dit bed.

  Zita er bare SÅ smuk en hund, og jeg fornemmer også din helt berettigede stolthed og glæde :)

  Mange hilsner Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så meget jeg gerne vil have lavet i haven, så jo før det bliver havevejr jo bedre.

   Zita er en flot hund, og vi er meget glade for hende, men det er åbenbart farligt at skrive for mange rosende ord om hende..........
   Mens jeg skrev indlægget her, var Zita gået ind i biblioteket, hvor hun bed hul (heldigvis "kun" et mindre hul - hun blev opdaget før det blev et stort hul, hmm.....) i den sovesofa, vi har stående der :-(
   Det er første gang (og forhåbentlig sidste gang) hun sætter tænderne i et møbel, og jeg håber hun forstod på vores tonefald, at det absolut ikke var heldigt, det hun havde haft gang i. Nå hun er kun 8 måneder, så vi kan ikke forvente, at kunne stole 100% på hende endnu.

   Slet
  2. Hvor ærgerligt... Men hvor pudsigt at hun lavede unoder mens du sad og skrev så rosende om hende :) Nu har hun så lært at sovesofaer ikke er hunde-gnavetøj.

   Slet
 8. Kommer sådan til at savne min forældres schæfer, det er en helt fantastisk hunderace. Hun er da bare super skøn, og rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har man en´ gang haft en god schæfer, så tror jeg, man er solgt til den race ;-) Vi har tidligere haft en schæfer og var ikke det mindste i tvivl om, at det skulle være en schæfer igen.

   Slet
 9. Hej. Ja, jeg synes også, det er skønt, at der er grønt ude og ikke hvidt! Zita ser ud til at være en glad og opmærksom hund. Hun er meget flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. En af grundene til at vi købte Zita var, at begge hendes forældre var flotte hunde.
   Hendes far har vi kun set på billeder, så vi kender ikke hans temperament, men hendes mor virkede som en rolig og god hund, og ingen af hvalpene i det kuld Zita er fra virkede nervøse, så hun har en masse gode ods med sig. Alt tyder ind til videre på, at Zita har arvet moderens gode egenskaber, og køn er hun også :-)
   Jeg er noget spændt på at se, hvor stor hun bliver, når hun er helt udvokset. Der var 2 hvalpe at vælge mellem, da vi købte hende, begge lige søde og dejlige, men det var Zita der kom med os hjem, fordi hun var den kraftigste og havde store poter :-)

   Slet
 10. WOW en lækker sag den lille prinsesse. Nu har jeg af gode grunde ikke været på bloggen længe, men for pokker hvor kunne jeg godt tænke mig, at se et billede af hende stående fra siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Der skal nok komme et billede af Zita stående fra siden på et eller andet tidspunkt.

   Slet
 11. Hej Vivi.
  Myreflittig som altid, og så er det bare ærgerligt, at jorden er for frossen, til at du kan få gravet dine bede. Det er tydeligt at se din idé med dine bede, og jeg er helt sikker på din have bliver utrolig flot. Måske er det sundt nok, at blive tvunget til en pause en del af året, så du ikke får slidt dig selv op i utide;-) Zita er smuk, jeg er helt enig, og man kan sagtens se hvor dejlig hun er også:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er måske meget godt med en lille vinterpause fra haven ;-)

   Slet