1. januar 2013

1. januar med "forår" i luften.


Det er helt fantastisk at stå op til en 1. januar, hvor solen skinner og temperaturen er på mere end +5 grader :-)
Det er lige før jeg får forårskuller og lyst til at kaste mig over forårsopgaverne i haven.
Selvfølgelig besinder jeg mig, da vi ikke engang er midt på vinteren endnu, men glæden ved, at det næsten føles som om, der er forår i luften, er til at blive i godt humør af. 


Det giver en masse god plads i den vestvendte del af haven, efter at buske og træer er blevet nedlagt. Hmm, som om vi mangler plads..........  Der kommer vist til at vare nogle år, inden pladsmangel kommer på tale.


Jeg er meget spændt på, hvordan det lille skovbed kommer til at tage sig ud hen over foråret.
Jeg fik sat en del løg og andre planter i bedet sidste forår. Jeg blev simpelthan nødt til, at lave et bed, hvor jeg hurtigst mulig kunne gå med næsen nede i jorden og se efter forårsbebuder.
De første små spirrer er på vej, så den glæde får jeg allerede i år :-)


Jeg elsker at stå og se på vores grund fra flere vinkler, og kan for mit indre blik se de træer, buske, hække og blomster, som endnu ikke er plantet .
Ih.... hvor det kribler i fingrene, og gad vide hvor langt vi er nået til næste 1. januar.


Noget er der sket på den forholdsvis korte tid vi har boet her :-)


De første 3 planteskolebede ud af 6 er næsten gravet. Stedsegrønne planter er kommet i jorden, og der er lavet meget bedplads i skovhaven.


Det bliver dejligt, når jeg kan gå tur rundt om bedene.


Bedet ved indkørslen bliver noget lettere at komme igennem i år end sidste år, hvor græsset stod i knæhøjde.


Græsset i haven gør, at den ser grøn ud selv på denne årstid.
Vender jeg derimod blikket over mod engen, så er det helt andre gyldne farver der møder mig. Det er meget smukt, når solen sender et par stråler ned over markerne.


Vi skal ikke bevæge os ret mange skridt ned over engen, før vi kan se åen sno sig gennem landskabet.
Hvor føler jeg mig privilegeret, at have både haven og den vilde natur lige rundt om huset.

8 kommentarer:

 1. Ja - har det ikke været en helt perfekt start på det nye år idag. Jeg har også gået rundt i haven med næsen rettet mod jorden og kigget efter forårstegn, og drømt om nye bede og tiltag, men vi må vist klappe hesten lidt endnu og nøjes med at drømme ;O). Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen i jeres store have og det bliver spændende at se billeder om et år ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bedre vejr kunne vi ikke drømme om i dag :-)
   Rart at læse, at jeg ikke er den eneste (tosse)der futter rundt i haven første nytårsdag, drømmer og planlægger :-)

   Slet
 2. Det var skønt med noget forår denne årets første dag, jeg fik godt nok også lyst til at gøre et eller andet derude. Det blev nu kun til drømmerier idag og en lille runde i haven.
  Der er ikke noget at sige til at du nyder jeres paradis, der er plads til masser af drømme og dejligt ømme muskler efterhånden som de udføres ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også kun ved drømmerierne i dag, og de næste par måneder må den stå på vinterarbejde med fældning og evt. gravning, hvis det forbliver tøvejr, alt det andet må vente til det bliver rigtig forår.

   Slet
 3. Det er bare dejligt at bo langt væk fra andre huse, så man har frit udsyn, jeg kan godt forstå I nyder det. Jeg kan også godt forstå, at du havde lyst til at gå i haven, det havde jeg også, men ingen energi. I morgen så skal jeg ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder også begge, at der ikke længere er huse til alle sider lige op og ned af vores grund :-)

   Slet
 4. Ja der er godt nok plads til rigtig mange skønne bede. Jeg synes at I er nået langt. God ide at få fældet det I ikke vil bevare, nu mens der er plads til det. Dejlige billeder fra engen. Her har vi haft småregn en del af dagen, men det var dejligt mildt. Glæder mig til at følge med i det nye år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selvom det ikke er det mest spændende, at fælde og rydde op efter det, er det det klogeste, at få styr på det grove her fra starten.

   Slet