26. februar 2013

Zita 9 måneder, og forsmag på forår.

Sikke dog et skønt vejr vi har haft i dag :-)
I min eftermiddagspause sad jeg ude og nød det på en bænk lige i solen. Det var lunt og dejligt, og jeg følte, jeg fik en lille forsmag på foråret.


Det lille hvide drys af sne vi fik i søndags er forsvundet igen, og solen sendte stadig sine stråler ned i haven, da jeg kom hjem :-)
Mange planter begynder at røre på sig efter vintersøvnen. Her er det en af stokroserne, som står helt op af huset mod en sydvendt væg.


Jeg er meget glad for vintergækkerne, som jeg har sat i skovhaven.
Jeg elsker min nye have, men savner planterne i min gamle have. Der er noget specielt ved at gå rundt i en veletableret have i det tidlige forår, og glæde sig over alle de små planter der pibler op af jorden.
Lige nu må jeg nøjes med få planter, men så er glæden til gengæld større, ved hver enkelt af de planter jeg trods alt har ;-)

Stauderne begynder at røre på sig, her er det geranium...


.....og forårsvortemælk.


Det bliver skønt stille og roligt at få disse "planteskolebede" fyldt op med planter, som jeg kan hente af, efterhånden som jeg får brug for dem :-)


Allerede nu står der lidt på lager bl.a. disse små gran.


H.J. og Zita var ude at nyde det gode vejr med en gåtur sidst på eftermiddagen.
Zita fyldte 9 måneder i går, og er ved at være en stor hund. Vi kan mærke hun bliver ældre og mere fornuftig, selvom der selvfølgelig stadig er meget "legebarn" i hende ;-)

15 kommentarer:

 1. Det er bestemt ikke kun planterne men også os plantenørder der liver op i solskinnet.
  Jeg syntes det er genialt med dine planteskolebede, så du kan gå og samle selv om de rigtige bede ikke er klar endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bare det, at jeg har lidt bar jord er såååååååå dejligt :-)
   Utroligt så meget overskud et par solstrejf kan medføre ;-)

   Slet
 2. Ja hos jer har det været skønt vejr! Tingene er piblet op af jorden. Jeg kan intet se endnu for al den sne, der stadig er hos os!
  Skønt billede af Zita!

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber sneen også snart forsvinder hos jer, så du kan se hvad der sker i din have :-)

   Slet
 3. Pięknie jest u Ciebie, bardzo wiosennie!
  Super pies!
  Pozdrowienia:)

  SvarSlet
 4. Hvis frosten ville slippe sit tag, så ville haven eksplodere. Jeg er spekulerer på, om du skal have udnyttet dine "belægningskundskaber" hjemme hos jer selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. På et eller andet tidspunkt er det planen, at belægningen rundt om huset skal udskiftes til noget mere spændende.

   Slet
 5. Det tager selvfølgelig noget tid før din nye have har det samme udbud af planter, men år for år vil de jo brede sig og det er spændende at bygge en ny have op. Med dine evner kan du også få lavet nogle fine belægninger rundt omkring??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig spændende at bygge en ny have op :-) For hvert år der går, vil der helt sikkert komme flere og flere planter til.

   Slet
 6. Sikke langt stokrosen er kommet - den nyder placeringen op af sydmuren.
  Jeg er sikker på du og HJ snart får fyldt Jeres nye store have med massere at planter - I er så flittige og arbejdsomme :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der vil uden tvivl komme mange planter til. Jeg har en del med mig fra den gamle have, men mange står endnu i planteindslaget. Jeg har valgt at gå lidt systematisk til værks med opbygningen af haven, og ikke bare grave lidt her og lidt der. Derfor kommer der til at gå tid, før det virkelig kommer til at syne af noget, hvad blomsterbede angår.

   Slet
 7. ja.. det begynder at ske noget ude i haven - dejligt... Jeg ser også virkelig frem til at komme igang derude :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver godt, når vi alle rigtigt kan komme i gang i haverne igen :-)

   Slet
 8. Så flott å se at det spirer og gror alt. Her i Oslo er marken fortsatt dekket av snø, men hver dag ser jeg at ting smelter, så snart håper jeg å kunne lete rundt i hagen etter små spirer som gror!
  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. I Danmark er foråret for det meste vist før på vej end hos jer, men håber du alligevel snart kan gå ud i haven og finde små nye skud :-)

   Slet