12. februar 2013

Grene i vaser

Stærkt inspireret af et indlæg hos I haven hos Evigglade, gik jeg en tur i haven, da jeg kom hjem, for at klippe grene ind til vaserne.


I læhegnet står en masse el, de er meget dekorative med deres fine rakler, så et par af deres grene kom med ind.


Birkegrene kom i en gamle kaffekande, som jeg bruger til vase.


På pilegrenene er de fine små bløde gæslinge allerede på vej.

20 kommentarer:

 1. Jeg tror, jeg vil følge trop i morgen.

  SvarSlet
 2. Jeg har taget grene fra troldpil ind, men der er da både mirabeller og pilegrene lige i nærheden, så måske skulle jeg også fylde et par vaser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo dejligt, når bladene begynder at springe ud, eller blomsterne, som i mirabeller :-)

   Slet
 3. Jättefint!
  Mer grenar in! När de slår ut blir man så innerligt glad.
  Grenar är ju så grafiskt snyggt också.
  Jag skall ta in några imorgon - tack för inspirationen.
  Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hente inspiration på en blog, og den er nu givet videre. Du har helt ret, det er en stor glæde, når små nye blade folder sig ud :-)

   Slet
 4. Ja der skal ikke altid så meget til, og elgrenene er da superskønne. Det ser rigtig hyggeligt ud, deroppe ved dit udkigsvindue :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja det er en dejlig stue vi har deroppe, og jeg kunne ikke stå for elgrenene. Det bliver spændende at se, hvor hurtigt de er til at bryde. Jeg plejer at tage forsythiaer ind meget itldligt på året, men dem har jeg endnu ikke nogen af her i haven, så jeg må "nøjes" med grene som ikke blomstrer ;-)

   Slet
 5. Åhh.. hvem der bare havde sådan en have og hegn at gå på rov i. Ved ikke helt om det vil være velset at gå i parken med sin saks :-i
  Men smukt det er det...
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror ikke du bliver specielt populær, hvis du bliver opdaget med en saks i grenene i en park ;-)
   Hegn har jeg nok af, men havedelen består endnu mest af græs, så den er ikke særlig misundelsesværdig endnu, hvad blomster angår.

   Slet
 6. Det er dejligt med grene i vaser indendøre og du er heldig at have adgang til at klippe af så mange forskellige. Jeg har haft de samme pilegrene stående siden begyndelsen af november, de slår jo rødder og så har de stået så fint med gæslinger på, det synes jeg er utroligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en del forskellige buske i læhegnet, så må jeg se, hvor længe de forskellige ting er om at bryde.
   Pil har nemt ved at slå rødder, som du helt sikkert ved. Jeg håber også mine sætter rødder, for jeg kan godt bruge et par piletræer et andet sted i haven, end lige netop der, hvor jeg har klippet grenene.

   Slet
 7. Skønt og du har jo nok at vælge imellem. Det er så dejligt, når de springer ud indendøre. Især i denne tid, er der behov for noget grønt til øjnene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg savner i den grad noget grønt, men grenene er heldigvis også meget dekorative som de er :-)

   Slet
 8. Dejligt at tage forår ind på denne måde og så varer det jo meget meget længere på denne måde. Grenene giver glæde i lang tid :)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med grene, og de er meget dekorative selvom de endnu ikke er sprunget ud. I dag fik jeg slæbt en buket grene mere ind. Der er blevet beskåret lindetræer på arbejde, og lindegrene er særdeles yndige med deres fine røde knopper, så nu står der nogen af dem på vores spisebord :-)

   Slet
 9. Uhm ja skønt med lidt forår indendørs - her er der snehvidt over det hele udenfor!
  Hvor er den fin, den gamle kaffekande - jeg har også et par stykker som jeg bruger til vaser..
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaffekander er gode som vaser, men mange andre ting kan også bruges. Jeg fandt et pænt stort henkogningsglas på et genbrugscenter den anden dag, jeg stod og manglede noget at sætte nogle pænt store lindegrene i, og det er den perfekt til.

   Slet
 10. kære Vivi
  Super flotte grene. Og dit hyggehjørne ser temmeligt indbydende ud. :)
  Håber du sidder her og nyder dagslys - og armchair gardening.
  Godt at se at I også slæber grene ind i stor stil. Så er foråret næsten til at føle på. Gæslingene fra pilen kan også tørres og limes på fx flamingo æg som dekorationer til påske. De kan jo også pynte udenfor og se fine ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Det er desværre for sjældent, jeg har tid til at sidde og slappe af foran vores store vindue i stuen ovenpå..........

   Slet