29. maj 2011

Regnvejr er drivhusvejr.

I bedet t.v. har jeg plantet spanske margueritter, prydtobak og sølvblad.

I det bagerste bed er der i midten en Obtusa som jeg klipper lidt i, rundt om det er der stedmoderplanter og sølvblad.

I det lille bed er der ind til videre kun stedmoderplanter, lidt husløg og nogle liljer som er kommet med kompostjorden.
I eftermiddags gik jeg i gang med at plante flere af mine planter fra drivhuset ud i haven, men der er stadig mange tilbage.

I det lille bed t.v. er der plantet peberfrugt og chili.

I det lange bed ligeledes t.v. er der først plantet en melon derefter 3 skoleagurker.

Helt tilbage er der 3 auberginer.

T.h. 2 alm. tomater og 2 cherrytomater (de har været plantet i jorden et stykke tid). Jeg har  plantet et par totter purløg foran tomaterne.
Inden jeg fik set mig om, var der igen regnvjr. Det var en god anledning til at få lidt styr på drivhuset. Alle sommerblomsterne blev sat udenfor. Peberfrugter, chili, melon, aubergine og agurker blev plantet i drivhusets bede.

I potterne midt i huset har jeg basilikum, rosmarin og citronmelisse.
En ordentlig oprydning på og under plantebordet og fejning af gulvet skulle der til. Vinen blev klippet lidt, den har i øvrigt sat af til druer for første gang i år :-)

Lyserøde pelagonier og blå bacopa er plantet i en gammel gryde, hvor der er boret huller i bunden..
Lidt blomster til at pryde i huset blev der også plantet, så nu er drivhuset sommerklar, og vi har igen fået plads til at kunne sidde nede i huset og nyde haven, de dage hvor vejret ikke er til udendørs ophold.

Tomaterne blomstrer.

10 kommentarer:

 1. Så dit indlæg lige da jeg havde postet og måtte smile lidt :-) Det er dejligt, at vi kan arbejde i haven trods lidt regn.

  Jeg kan lige forestille mig, hvor smukke dine bede i forhaven bliver - dem vil jeg glæde mig til at se billeder af senere på sæsonen :-)

  SvarSlet
 2. Vi har vist lavet det samme i dag :)

  En masse udplantning i det perfekte skyede let lune vejr med efterfølgende regnbyger, hvor man så kunne rumstere lidt rundt i drivhusene.

  SvarSlet
 3. Jeg har kun tomater, de mangler det drivhus, jeg ikke købte. Håber der kommer lunere vejr i næste uge, jeg bærer troligt tomaterne ind hver aften endnu. Der er godt nok ingen blomster endnu, men håber stadig på, at de kommer.

  SvarSlet
 4. Jeg kom ikke så meget i haven i dag. Vejret var noget gustent og meget blæsende. Drivhus har jeg ikke, så det blev indendørs og rundt på loppemarkeder.
  Jeg har endnu mange planter, som står i læ og venter på at blive plantet ud, når vinden lægger sig lidt ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Så fik du sørme også sat skik på det, det ser så fint ud. Snart er det bare at vente på floret fra de udplantede, det bliver dejligt. Jeg har også plantet lidt ud idag, her kom regnen først sent så jeg nåede en masse i haven og først da jeg tog i skoven med hundene begyndte det at regne:)

  SvarSlet
 6. Skal lige love for at du har fået styr på drivhuset, der halter jeg vist lidt bagefter. Det ser rigtig godt ud, og mon ikke at det forventede gode vejr får det hele igang igen.

  Jeg nåede slet ikke drivhuset idag desværre, et andet projekt som indebar slæbning af sten, kom ind over... sådan går det nogen gange.

  SvarSlet
 7. Tubo-Vivik slår til igen!
  Desværre har jeg vist igen lungebetændelse, så jeg tilbragte det meste af dagen i Kagehuset, med at kigge ud på al det jeg ikke fik nået.
  Det må være pragtfuldt tilfredsstillende at have nået så meget.

  SvarSlet
 8. Utrolig flott hage du har. Jeg liker de fine oversiksbildene som virkelig gir et godt inntrykk av blomsterprakten i bedene. Nydelig dam også. Jeg tror jeg kopierer noen ideer når jeg nå går i gang med å anlegge stier og bed over store deler av plenen min. Håper etterhvert å få til en liten dam også.

  SvarSlet
 9. Uha... hvis bare min drivhus var lige så pæn opryddet uha...uha...

  SvarSlet
 10. Skønt drivhus du har. Et dejligt sted at kunne være både når det regner og solen skinner. Tænk at kunne sidde med en god bog og dufte til alle planterne i drivhuset.
  Jeg må desværre vente med at få mit drivhus til næste år.

  SvarSlet