5. maj 2011

Der er sået i højbedene

Der var dejligt vejr til lidt havearbejde, da jeg kom hjem i dag, og derfor besluttede jeg mig for, at få sået grønsager og blomster i højbedene.


Højbedene så noget grønne ud. Frøukrudt fra komposten var rigtig begyndt at spirre, så først måtte bedene have en tur med skuffejern og rive.

Det er noget hurtigere at så et par højbede til, end en hel køkkenhave. Det passer mig fint. Det er kun fordi, det er hyggeligt, at kunne gå ud og plukke lidt af egen avl, jeg har grønsager.
I år har jeg sået spinat, rucculasalat, radiser, hovedsalat, dild, kruspersille og bredbladet persille. Ganske lidt bønner og ærter (frørester fra sidste år), kom også i jorden.


Ud over det spiselige, er der sået kornblomster, jomfru i det grønne og studenternelliker.

Som skrevet ovenfor er det meget begrænset, hvad jeg sår af spiselige ting, men alligevel er der en del i haven vi kan spise.


Rabarberne.


Lidt æbler bliver det vist også til, for Ingrid Marie æblerne er begyndt at blomstre. Ananasæbletræet må vi vente et år mere på.


I højbedene har jeg min løvstik, et par totter persille, purløg og timian. Har for sjov ladet nogle få kartofler spirre og sat dem i jorden. Det var bare nogle tilfældige spisekartofler jeg havde i køkkenet, så må jeg se om det bliver til noget.

Sidste år kom H.J. hjem med nogle få skovjordbærplanter. De vokser godt og der kommer lidt jordbær på dem, så håber at vi får fat i dem før solsortene, når den tid kommer.Hen langs med drivhuset havde jeg morgenfruer sidste år. De har smidt frø, som har spirret, men jeg har tilført lidt flere. Sammen med morgenfruerne har jeg sået dild. Jeg var til et foredrag i vinter, hvor jeg så lysbilleder af den kombination. Det så flot ud, så må afprøve det i vores have :-)


Selvom det handler om højbede og andet spiseligt i dag, viser jeg lige et enkelt billede med blomster. 

5 kommentarer:

 1. Hvor ser det fint ud, og dild og morgenfruer lyder som en yndig blanding. Jeg synes i øvrigt, du har sået meget, men du har også nogle flere højbedskvadratmeter end jeg har, kan jeg se - endnu ;-). Jeg går også bare og glæder mig til, at det snart bliver min tur til at så. Held og lykke med det!

  SvarSlet
 2. Du skal nok få en masse ud af dine højbede. Der kan være rigtig meget på forholdsvis lidt plads, når man dyrker på den måde :-)

  SvarSlet
 3. Kære Vivik, sig mig: Sidder du dog aldrig ned kvindemenneske? Jeg får åndenød af dit aktivitetsniveau. Du er vist en rigtig "doer" :-)

  SvarSlet
 4. Ser godt ud med højbedene. Du har jo masser af spiselige ting i haven ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Nette, selvfølgelig sidder jeg ned, bl.a. i dette øjeblik, hvor jeg sidder og svarer på din kommentar ;-)

  SvarSlet