4. maj 2011

Drivhuset er overfyldt med små planter.


Endelig blev jeg færdig med at plante mine små planter i drivhuset om. Nu har alle hver deres potte :-) Det er kun skoleagurkerne og melonerne, der stadig står inde i vindueskarmen, men det er da ret overskueligt, at få dem i potter om et par dage.


Der er dog et kæmpe pladsproblem. Jeg kan næsten ikke komme ind i drivhuset, og det er med at holde tungen lige i munden, når jeg skal rundt med vandkanden.


Det bliver skønt om 2-3 uger, når jeg kan begynde at plante ud i haven. Jeg tør ikke rigtigt gøre det før, for en gang nattefrost kan hurtigt ødelægge temmelig meget.


Klokkerankerne er blevet rigtig store, og alle de andre planter er i rigtig god vækst. Det er en fornøjelse, at se det hele vokse til. Jeg håber det giver et flot blomsterflor i haven til sommer .

12 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud, men det bliver skønt når der kan plantes ud. Jeg har planer om at gøre det i den kommende weekend. Tror du det er for tidligt?
  Det ser ud som om du har knebet dine klokkeranker, er det rigtigt og hvor kniber man dem?

  SvarSlet
 2. Måske er jeg overforsigtig, men jeg tror jeg venter lidt med at plante ud. Det er kun det der skal i krukker, jeg kan finde på at sætte ud, for krukkerne kan komme ind under udhænget på huset og stå, hvis der meldes frost.

  Jeg har ikke knebet mine klokkeranker, de har bare fået lov at gro. Claus Dalby ved vist mere om den slags, end jeg gør. Tror du skal spørge ham :-)

  SvarSlet
 3. Hej Vivik, det ser godt ud med alle de planter. Sikke et arbejde. Dine klokkeranker er vel nok flotte - lidt større end vores.

  Ja, vi venter også på næste udspil fra Claus Dalby om "klokkerne", men jeg tror nu også vi venter med at plante dem ud til om en 14 dages tid. Nu har vi passet så godt på dem indtil nu.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Vivik

  Jeg kan se, at du igen har taget speed! Du når altid en hel masse!

  Din klokkeranker ligner mine - blot bør jeg vist plante dem om endnu en gang. Selvom jeg tror næsten, at min har busket sig mere end dine. Havde ellers overvejet ikke at gå op i nummeret større potte, da de vel skal ud i de store potter om ca. 2 uger, men du har inspireret mig :-))

  SvarSlet
 5. Hej Vivik
  Hvordan kan du have planterne i dit drivhus. Er det ikke for koldt, det ser ikke ud, som om du flytter dem ind om natten.
  Mine klokkeranker ser stort set ud som dine, de står stadig i vinduet i gæsteværelset.
  De tre jeg forsøgsvis har plantet ud, ser stadig ud til at have overlevet.

  SvarSlet
 6. Sikke et dejligt skatkammer !!

  SvarSlet
 7. Kære energiske Vivik!

  Jeg kan da se at jeg skal igang med at prikle, der er såmænd også rigeligt at gå igang med. Tror nemt det kan ende med samme pladsproblem som du har.

  Men du er altså på vej ud på et skråplan, set fra min verden! BEGGE dine havestole er optaget af planter, det går da virkelig ikke!!!Hvor skal kaffen så drikkes...en diciplin man endelig ikke må nedprioriterer i driv(e)huslivet!! ;o)

  Glæder mig også til at se dit blomsterflor om føje tid. :o)

  SvarSlet
 8. Hvor er det et imponerende syn Vivik. Alle de små planter, og hver i egen potte. Du er altså ret tjekket :-)

  SvarSlet
 9. Nette, jeg har nu ikke været speciel ihærdig i haven de sidste dage. Der er jo også familie, venner og andre ting der skal passes ind imellem.
  Jeg mangler stadig at så min køkkenhave, og ukrudtet gror lystigt i mine bede, men jeg når vel det hele, om ikke før, så senere ;-)

  Lisbeth, det ville være uoverkommeligt for mig, at flytte frem og tilbage med alle de planter. Vi har købt en lille termostatstyret drivhusvarmer, som træder til som en hjælpende ånd, når det bliver for koldt. Den er sat til, at temperaturen ikke kommer under 5 grader derude, og det har fungeret rigtig godt ind til videre :-)
  Godt dine klokkeranker har overlevet at komme ud :-)

  Fru Friis, er godt klar over den helt gal. Vi kan ikke sidde på stolene nede i huset lige nu, det var ikke planen, men hvor skal jeg ellers gøre af mine planter. Overvejer et eller andet hyldesystem til næste år. Så må jeg se, om jeg når så langt ;-)

  Signe, jeg bliver jo nødt til at give planterne plads, hvis jeg vil have noget ordentligt ud af dem :-)

  SvarSlet
 10. Ih, hvor har du bare tjek på det igen :-)
  Min havestue er også fyldt, men jeg mangler at prikle en dl stadig.
  Jeg bor på et sted med frost på udsatte steder, så jeg venter også pænt med at udplante et par uger eller 3 endnu.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 11. jamen hold da op Vivik......jeg tror bestemt godt du kan regne med et gigantisk flor om et par måneder :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 12. Der er jo et eldorado med alle de planter. WAUW! Der er vist ingen tvivl om, at mit lille drivhus også havde set sådan ud, hvis jeg ikke havde mistet min gamle hund i marts og efterfølgende enorm sorg. Jeg har nemlig rigtig mange frø liggende, som skulle have været sået. Det må blive til næste år ;-)

  Ha' en dejlig havedag :-)

  SvarSlet