17. maj 2011

Træer

Min krogede sydbøg.
Det er godt med træer i haven, da det er med til at danne "loft".

Acer griseum/Papirbarkløn
Mange af mine træer er endnu forholdsvis små, men for hvert år der går, skaber de mere og mere karakter.

Troldhassel, som vi har flyttet fra forhaven og om i baghaven.
Jeg har en stor svaghed for skønne træer og buske, men jeg skal desværre hele tiden tænke mig om, når der skal plantes nye, for haven er jo ikke kæmpe stor.

Sukkertopgran, det eneste lille træ, som står samme sted, som da vi overtog haven.  Den stod indeklamt dengang, og var bar på den ene side, derfor blev den opstammet. Den er blevet rigtig flot med årene, og der er ikke så mange parcelhushaver, der har så store sukkertopgran stående.

Mit hængende hjertetræ.

Acer (husker ikke navnet)

Blodblomme.

Brogetbladet navr. Jeg syntes, den ser lidt tør ud, så må til at være lidt flittigere med vandingen af den.

Mit røde hjertetræ, den er meget lille og spinkel i forhold til de andre. (hold da op, hvor "bunddække planterne" gror ;-))

Ingrid Marie æbletræet.

Den søjleformede Gingo. Den er så småt ved at få blade, men frosten har været lidt hård ved den :-(   Det samme gør sig gældende for min søjle tulipantræ og trompetkronen.

Troldlærk.

13 kommentarer:

 1. Jeg har vist aldrig set så stor en sukkertopgran. Min far har en ikke-opstammet, som er ligeså stor som din top. Den er ca. 32 år gammel, så din må være en olding.

  SvarSlet
 2. Jeg er hel vild med din krogede sydbøg. Har du selv formet den, eller er den købt sådan?

  Det er en sjælden står sukkertopgran du har der. Vi har en i nabolaget der er næsten lige så stor.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Hvor er det dog et elegant træ - din krogede sydbøg :)

  Også en flot sukkertopgran. Vi plantede én da vi etablerede haven for 11 år siden, den er stadig kun ca. 1,20 m høj, men hvor er det flot med din opstammede udgave.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 4. At skrive på ønskelisten, tjek....
  Elsker dine træer, nok især det lille røde hjertetræ.

  SvarSlet
 5. .....så rigtigt - loft må der til. Troede ikke sukkergran kunne blive så stor og så stadig være så smuk. Imponerende.

  Hvor er den skøn din lyserøde liljekonval i forrig indlæg :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Jeg tilslutter mig og synes din sukkertop gran er meget flot. Den ligner næsten en kæmpe paddehat. Sådan en kan slet ikke købes for penge, så den kan jeg godt forstå du er rigtig glad for.

  Synes også din acer palmatum art er rigtig flot og at du har valgt en rigtig flot placering så den spiller sammen farvemæssigt med planterne i nærheden.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt enig Vivik. Træer er uundværlige i en have til at give loft og karakter - og du har da nogle dejlige af slagsen :-)

  SvarSlet
 8. Wspaniale zróżnicowane drzewa. Niektóre z nich to prawdziwe rarytasy. Miło jest tutaj zaglądać i mieć okazję podziwiać takie wspaniałości.

  Pozdrawiam serdecznie
  G

  SvarSlet
 9. Jeg har også en del små træer, dels er de billigere, og dels kan jeg godt lide at se dem vokse til akkurat ligesom rhododendronerne.
  Vi har også prøvet at plante en sukkertopgran, men den blev grim, så vi fjernede den.

  SvarSlet
 10. Ja træer giver haven mere struktur og loft og det er dejligt at se så mange forskellige og spænfende træer træer du har. Ingrid Marie æbler var der i min barndoms have og jeg holder meget af dem:) Jeg overtog min have med massevis af alt for tæt plantet store træer og de måtte fældes lidt efter lidt eller de knækkede i storm, nu er jeg ved at indføre træer igen.

  SvarSlet
 11. Sjovt som i har reageret på min sukkertopgran. Jeg tror den er plantet omkring 1972, hvor huset blev bygget. Der blev plantet en del stedsegrønt i parcelhushaverne dengang, men mange steder er planterne senere blevet rykket op.
  I nogle tilfælde er det lidt ærgerligt, for på den rigtige måde kan de jo være fantastiske. De mange år f.eks. en sukkertopgran tager om at vokse til, gør jo at det ikke er et træ man bare sådan lige kan få fat på i stor størrelse. Kunne det lade sig gøre ville den koste en formue.

  Sydbøgen var et lille skud, jeg købte til 50 kr., den var lidt pjusket og buskagtig, men jeg fandt en gren der kunne bruges som topskud, den blev bundet op, og nogle af de andre grene blev klippet af. De første år, ville den ikke rigtigt til vejrs og trak en del efter solen. Den blev bundet til en større pind, men blev ved med at trække mod syd, derfor den lidt skæve, men charmerende stamme. Nu har den ingen problemer med at gro op, og jeg kunne vist godt fjerne pinden.

  Træer kan som Lisbeth skriver sagtens komme til at stå for tæt, derfor er det godt at arbejde meget bevidst med, hvad man planter og hvor, og så håbe på, at man har tænkt sig godt nok om ;-)

  Inrid Marie æbler er dejligt søde æbler, men er en sen sort. Vi har også plantet en ananas æble, som ligeledes får søde æbler, men det er en tidlig æblesort :-) Den kommer dog ikke tila t give frugt i år.

  SvarSlet
 12. Takk for titten!! Fint hos deg!!

  SvarSlet
 13. Træer skal der til. Jeg har haft flere træer, som er gået ud de sidste par, så her i foråret har jeg plantet fire nye, og sjovt nok er der et vist sammenfald: En sydbøg, en blodblomme, en brogetbladet ahorn og et paradisæble.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet