28. maj 2011

Mest lyserødt, lilla og blåt

Geranium ´Ballerina´


Geranium jeg har i forhaven, kender ikke sorten.

Når jeg ser på de billeder der er blevet taget i haven de sidste par dage, kan jeg se, at det er de lyserøde, lilla og blå farver der dominerer lige for tiden. De farver holder jeg meget af ude i haven, men sjovt nok, er det ikke de farver der gør sig gældende indendøre.

Plettet gøgeurt.


Lyserød geranium sammen med de sidste rester af "For glem mig ej".
Flere af jer har sikkert bemærket, at jeg har ikke været speciel aktiv på bloggen de sidste par uger. Grunden hertil vil jeg fortælle om i nær fremtid ;-)

Akelejer og sommeranemoner.

I bassinet er de blå iris så småt begyndt at blomstre.Jeg holder meget af de helt almindelig rhododendroner, når de står i blomst. Hostaerne i forgrunden er jeg også meget glad for.

11 kommentarer:

 1. Det er nogle fine bede du har :O)
  Rhododendron og hosta med træstub er perfekt ligesom lyserød geranie og forglemigej...
  Ballerina er hermed skrevet på min ønskeliste, den er godt nok fin, - og næste år har jeg også mange flere akelejer!! ;o)))
  Fortsat god regnvåd lørdag aften (kan du høre hvor planterne hygger sig derude...?)

  SvarSlet
 2. Din have ser virkelig dejlig ud. Bor her mon en gartner ;)

  Jeg er også ved at få øjnene op for Geranium og vil næste år afprøve flere, når jeg lige ved, hvordan de opfører sig i forhold til mit temperament.

  SvarSlet
 3. Jeg har også opdatet Geranium iår... og har blandt andet ladet mig forstå at den skulle være god som bunddække.
  Ja - så tænker jeg jo på om den ville stå godt under en gammel - og lettere "pillet" rodendendron, og som selskabsplanter for mine hortensia som desværre er sat langt tilbage i år. Jeg må igang med at læse, prøve mig frem - og ikke mindst håbe.
  Fortsat god lørdag til dig.
  Susan

  SvarSlet
 4. Så mye flott.. du kan jammen være både stolt og glad for de flotte bedene dine. takk for at du deler blomstergleden med oss!

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder! Jeg har selv været ud med sigt-og-skyd kameraet i dag, fordi jeg ville lave et indslag med alle de violette og lilla blomster. Mit møgkamera laver desværre nogle af de violette geranier om til lyseblå på billederne. Møgirriterende. Ballerinaen er vidunderlig. Jeg har en havenabo, som har den, og jeg er helt pjattet med den.

  SvarSlet
 6. Smukke forårs billeder af dejlig planter :-) Ballerinaen synes jeg er rigtig skøn og når jeg ser dit billede her, så er jeg sikker på, at den fortsat er på min ønskeliste :)

  SvarSlet
 7. Fru Friis, ja det er godt for planterne med al den vand, både for de planter der gerne må gro, men også for de planter jeg helst vil undværre ;-)

  Ang. geranium, syntes jeg det er en dejlig plante, og de fås i utallige varianter, lige fra de små fine som ballerinaen til store kraftigt bunddækkende, så der må næsten være nogen for enhver smag.
  Den lange blomstringsperiode tiltaler mig meget, og klipper man dem tilbage efter blomstring, kommer der som regel en mindre efterblomstring efterfølgende :-)

  Nette, det med blomsterfarverne driller også mig ind imellem. Nogle gange hjælper det at gå ud og tage billederne på et andet tidspunkt, hvor lyset er bedre at fotografere i.
  Geraniumerne på det andet øverste billede er faktisk mere blå i virkeligheden end det billedet fortæller.

  SvarSlet
 8. Ballerinaerne er faktisk nogen jeg fik lavet ved at dele 2 pænt store planter sidste år, som jeg lånte på mit arbejde.
  Det blev til omkring 100 små nye planter. Jeg beholdt dem jeg skulle bruge, og resten står nu i nede på kirkegården. Et lån der var en fordel for både mig og min arbejdsplads :-)

  SvarSlet
 9. Ja Ballerinaen er rigtig dejlig, min døde desværre i vinter. Men ellers må jeg nok advare lidt mod geranier, som Claus Dalby siger i dag, så skal man passe på dem, 3. år dækker de det hele, så de kan også været ret agressive.

  SvarSlet
 10. Som med så mange andre stauder, skal man tænke over hvilke planter man bruger hvor. Jeg syntes dog, der er mange andre stauder der er mere arbejde ved at holde nede end geranium.

  SvarSlet
 11. Når jeg ser dine skønne billeder glæder jeg mig til min ballarina springer ud........jeg delte den ene jeg havde efter anvisninger fra dig tidligere på sæsonen.....men de bruger deres kræfter på rodnettet lige nu og ikke blomstring.......men det kommer :0)

  knus Dorthe

  SvarSlet