31. januar 2011

Frodighed i drivhuset

Det var vildt spændende, om jeg kunne få noget ud af planterne i drivhuset. Jeg havde bl.a. selv sået tomater der skulle plantes ud.


Jeg havde ikke meget forstand på drivhus, men måtte til at drage mine egne erfaringer. Jeg har lyttet til andres erfaringer og læst om dyrkning i drivhus, men der er stor forskel på, hvordan folk griber det an. Jeg måtte finde min egen vej.

Der skulle dyrkes direkte i jorden, altså ikke i kapilærkasser.
Noget af jorden i drivhusbedene blev fjernet. Der kom hestemøg i, og derover noget billigt plantejord. Mine tomatplanter blev plantet ud, godtnok lidt senere end jeg oprindelig havde forestillet mig, men det gik alligevel.
Agurker og chili kom også i jorden.

Grøn peber blev indkøbt og plantet i en spand, ville kunne flytte den ud, hvis den fik utøj.Inden jeg så mig om, var huset fyldt med grønne og meget frodige planter, de havde det rigtig godt. Den første tomat høstede vi dog først i august. Det var stort, både da vi kunne høste den første agurk og den første tomat 
:-)  Vi var dog hurtigt ved at drukne i både tomater og agurker. Forærede væk til alt og alle.Det var kun peberfrugten, der ikke blev nogen succes. Den fik ikke utøj, men heller ikke mere end en enkelt frugt.


9 kommentarer:

 1. Suuk.. det ser dejligt ud :o) Du har nok ret i at man også må gøre sine egne erfaringer, nogle ting handler om temperament, om man syntes om det ene eller det andet, og det ved vi jo ikke før vi har prøvet det!
  Nu banker 3. sæson snart på døren og nye planer skal lægges, god fornøjelse fra fru friis :o)

  SvarSlet
 2. Det er rigtig skønt, at høste sine egne tomater og agurker. Jeg følger altid mine helt fra frø af. Med hensyn til peber, som kan være lidt drilsk, så skal man huske at fjerne de første 3 - 5 blomster;O

  Ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig godt ud. Det er så skønt at sætte tænderne i en friskplukket, solvarm tomat eller agurk. Jeg er nysgerrrig; hvordan vander du dine planter?

  Mange hilsener fra Susanne

  SvarSlet
 4. Fru Friis, du har ganske ret, det handler meget om temperament, også god fornøjelse til dig med dit hus ;-)

  Madam Bæk, det med at fjerne de første blomster er blevet gjort både i 2009 og 2010, men mangler stadig første succesfulde år med peberfrugterne. Før eller senere må det da lykkes.........

  Susanne, vi vander på den arbejdskrævende måde. Vandkanden :-) Først på sæsonen kun med vand, da vi har hestegødning i jorden, senere også med flydende gødning i vandet.

  Jeg har været ret stolt af mine tomater og agurker, de 2 år vi har haft huset. Planterne har været rigtig flotte, men de er også blevet passet og plejet dagligt.
  Sidste år prøvede jeg at så melon, bare for sjov, det gav dog kun en enkelt, og den fik jeg desværre plukket 14 dage for tidligt.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 5. he-he.. nu du siger melon! Første sæson fik jeg 3 meloner, men anede ikke hvornår de var plukkemodne. Jeg har nogle skumle fotos af en melon der prøver at fortælle mig, at det skal være NU! Måske jeg skal offentliggøre dem engang... Sidste år var jeg ikke flittig nok med penslen, og straffen var hård: Zero meloner! Men erfaringer kan man altid høste... ;o)
  Melon-memories fra fru friis

  SvarSlet
 6. Ja, prøv du at vise de billeder på din blog ;-)
  Jeg har som nævnt heller ikke helt styr på at vurdere, hvornår en melon er plukkemoden.

  SvarSlet
 7. Du får mig til at længes efter duften af solmodne tomater og smagen af varme agurker :0)

  SvarSlet
 8. Hvor ser der hyggeligt ud i dit drivhus, og hjemmedyrkede tomater og agurker smager bare bedre. Jeg har opgivet at dyrke tomater og agurker, jeg tror mit lille drivhus ligger i for meget skygge, nu hvor nogle af naboens træer er blevet vildt store.

  SvarSlet
 9. Ja, lad os få noget sol og sommer :-)

  Annette, synd hvis naboens træer er skyld i, at du ikke kan dyrke i dit drivhus :-(
  Måske skulle du overveje at flytte dit drivhus til en mere lysfyldt plet i haven :-)

  SvarSlet