22. januar 2011

Etablering og pleje af kirkegårdsanlæg.

I foråret 2008 var det igen kursus tid. Denne gang var det "Etablering og pleje af kirkegårdsanlæg". Det er ikke et kursus der hører med i anlægsgartner uddannelsen, men et kursus jeg skulle have for at blive tillært kirkegårdsgartner, og dermed komme på gartnerløn.

Det var et 3 ugers kursus, hvor vi bl.a. arbejdede med design af kirkegårdsanlæg og lærte noget om stedsegrønne planter.Dobbelt gravsted, som jeg er i gang med. Valgte et gravsted med meget belægning, for at øve mig i at ligge chausse´sten på "større" flader. 

På kurset var der også indlagt noget praktisk arbejde.
Vi havde i grupper tegnet et mindre kirkegårdsanlæg, og blev så enige om, hvilket af anlæggene vi ville udføre i praksis.


Enkelt gravsted, hvor jeg har lavet et hjerteformet bed. Under normale omstændigheder ville der komme ral/pyntegrus på, men det her var jo bare øvelse.
 Der ud over skulle vi hver især anlægge 2 gravsteder, en enkelt og en dobbelt i det kirkegårdsanlæg vi alle i fællesskab havde lavet.
Vi havde også lidt om grandækning/pyntning af gravsteder.

Fik i øvrigt prøvet at køre bobcat for første gang. Sjov lille maskine, hvor der ikke er noget rat, men derimod et par styrearme. Det var meget sjovt ;-)
Vi brugte maskinen til at fragte "gravstenene" på.


Lille kik ud over kirkegårdsanlægget.

Efter udført arbejde på et kursus, skal vi selvfølgelig selv fjerne hele vores anlæg igen, så der er klar til et nyt hold.

2 kommentarer:

  1. Kære Vivik
    Du kan bare det der ;-)

    Ha' en dejlig lørdag aften

    SvarSlet
  2. Tak, men det skulle jeg gerne kunne, da det er en del af mit arbejde at anlægge gravsteder :-)

    SvarSlet