16. januar 2011

Forårskuller en grå januar weekend.

Jeg ved det godt, vi er kun midt i januar, og det er gråt derude, men...............sneen og isen er væk fra vores matrikkel, i hvert tilfælde i dag, og der er 5 plus grader :-)

Roserne er blevet dækket med gran.

Fik en voldsom trang til at gå ud og ordne lidt udenfor.
Jeg havde ikke fået dækket mine roser inden sneen væltede ned.
I dag var det til at komme til, så de bundter gran, der var bragt til huse til det formål, blev fordelt omkring roserne. De er bare blevet dækket i år, men ikke på den kunstfærdige måde, som jeg nogen gange gør. (Jeg er kirkegårdsgartner og vant til, at lave flotte grandækninger).

Det er egentlig ikke vigtigt, at der kommer gran på til december måned, som jeg ellers oftest gør.
I december havde vi godt nok noget hårdere frost, end vi er vant til, men sneen lå som en god beskyttelse.

Det er derimod i den sene vinter/ tidlige forår, der normalt er brug for beskyttelse. Når sneen er væk og frosten bider, kan det være hårdt for planterne.


Catalpa bignonioides `Aurea`

Sidste forår købte jeg en Catalpa bignonioides ´Aurea`/Gul Trompetkrone. Den har også fået lidt gran omkring kronen. Er noget spændt på, hvordan den klarer vinteren, så lille og ung den er.
Det er meget almindeligt for sådan et træ, at den fryser tilbage om vinteren i vores klima, men det er jo begrænset, hvad et lille nyt træ har at fryse tilbage af.


Vores indkørsel havde været lidt rodet hen over julen. Der var en del krukker m.m., der ikke var kommet i hus inden kong vinter meldte sin ankomst. Det fik jeg også styr på i dag :-)

Et kik ind i drivhuset, som her om vinteren også bliver brugt til opbevaring af krukker, havemøbler m.m.
I forgrunden ses de to kasser med forårsløg jeg fandt. Min Robinia hispida/Rosen akacie står i krukken bag kasserne med løg. T.v. har jeg 2 græsser, som jeg har fået af en veninde. De nåede ikke i jorden før vinteren satte ind.

 Engang havde jeg gravet nogle forårsløg op, som stod i nogle kasser nede bag i haven. Ups! Dem havde jeg helt glemt. De var begyndt at spire. Ind i drivhuset med dem! Nogle af dem kom i et par potter, så må jeg se hvad det bliver til......

Forsythiaen står med knopper derude i kulden. I går fik jeg klippet lidt grene. De står nu inde i stuen, og jeg håber på fine gule blomster i næste weekend.


Forsythia grene der er sat til drivning i stuen.

Det var faktisk rigtig dejligt, at tilbringe lidt tid i haven i dag, selvom vejret var gråt og overskyet.

8 kommentarer:

 1. Ja, jeg har også haft kriblen i fingrene i dag! Det milde vejr kan også mærkes på fuglene, der har kvidret en del i dag :)
  Jeg har lyst til at rydde op i staudetoppe, rive græsplænen for blade og grene, kultivere køkkenhaven... Men det er vist alligevel for tidligt.
  Vi har taget mål til en metal-bue, som skal være over en trappe i haven. Fint at få startet på sådanne projekter inden forårstravlheden sætter ind!

  SvarSlet
 2. Jeg følte bestemt også trang til at gå i gang med at klippe stauder ned og rive blade af plænen, men besindede mig og gik ind ;-)

  Det bliver spændende med den bue i skal have lavet :-)

  SvarSlet
 3. Hej och välkommen som följare av min blogg! Roligt att du hittade den!
  Jag blir riktigt avundsjuk på ditt klimat, när jag ser att du kunde gå ut och jobba i dag - utan snö. Här ligger ett rejält snötäcke kvar, även om det är plusgrader. Jag längtar efter att det ska töa, så att det går att gräva!
  Må så Gott!
  Ester

  SvarSlet
 4. Jeg tror, at hele havefolket trænger til lidt forår, meeen vi er altså kun i midten af januar, og vi kan sagtens få en stor dynge sne mere. Det må vi jo ikke glemme. Her er der stadig sne. Men når der er nye friske skud på hortensiaen :-o så er det pokkers svært at vente længere. Og koi'erne kigger op mellem flamingopladerne..... og..... og....og....

  SvarSlet
 5. Skøøøønt med forårsfornemmelser.... :o)

  SvarSlet
 6. Oh my........skønt med sådan en dag i haven her i januar. Er sikker på at du vil få glæde af løgene når de kommer i krukkerne - sneen tog vist mange med "bukserne nede" og halv gjorte projekter :0)

  SvarSlet
 7. Ja, det er med at nyde det, når der er en dag med mildt vejr, selvom det er midt på vinteren :-)

  SvarSlet
 8. Thats en dejlig veranda ser godt woth dem, kurvefletning møbler

  SvarSlet