4. oktober 2011

Efterår.

Mange blade har, eller er ved at indtage efterårsfarverne, ja en del er allerede begyndt at falde af. Flere stauder står med brune frøstande, græsserne vajer i vinden, og de sidste æbler er snart klar til at blive plukket. Smukt men også lidt vemodigt.

Efteråret er over os, selvom vi havde sommertemperaturer i weekenden. I løbet af denne måned risikerer vi, at temperaturen finder på at gå i minus om natten uha, uha....
Arbejdsmæssigt nærmer vi os gransæsonen med hastige skridt, om 2 uger får vi leveret det første gran, så det er efterår derude, om vi vil det eller ej.

Purpur solhat er ret så dekorativ selvom blomsten er falmet.Hjertetræet får meget flotte høstfarver, hvis ellers bladene får lov at blive siddende.Ginkgoens blade er ved at blive gule, i baggrunden står en azalie med den skønneste røde efterårsfarve.

Sydbøgen

Hvid kornel (den med de røde grene).

Dunhammerne passer godt ind i efterårsbilledet.

Græsserne er meget smukke lige nu :-)


Figenplanten, som jeg aldrig har haft held med. Den får hvert år frugter, men de har endnu aldrig nået at modne, selvom de står op af en sydmur med masser af sol. Planten er en foræring fra et familiemedlem, som har hjembragt  det fra et eller andet feriested. Måske ikke den rigtige sort til danske forhold ?? Ærgerligt for jeg elsker friske figner!!

- og jeg venter stadig på, at æblerne bliver modne.............

4 kommentarer:

 1. Ja det er altså lidt vemodigt - men med en egen skønhed, som du fanger så fint med dine billeder :-)

  SvarSlet
 2. Vemodigt er det rette ord, men der er også megen skønhed i efterårs farver og former.

  SvarSlet
 3. Efteråret er vemodigt ja, men nok endnu mere for jer, for nu er det sidste gang i den have.
  Til gengæld har i al planlægningen med den nye have og en flytning i nærmeste fremtid, så der er nok at se til.

  SvarSlet