27. september 2015

En buket fra haven

 
Vi holder begge utrolig meget af buketter fra haven, så det er dejligt, vi har så mange farvestrålende blomster derude, lige til at plukke ind af :-)


Synet af sådan en buket kan da kun gøre en glad :-)


Jeg har valgt, at have en masse frugt og grønt i haven. Det medfører en del timer i køkkenet med at koge saft, sylte m.m.
I den forløbne uge er der blevet lavet hyldebærsaft, og kogt en stor gryde æblemos (til gammeldags æblekager), som nu ligger klar til brug i fryseren. Æblerne var dog ikke af egen avl, men nedfaldsæbler fra mit arbejde.
Jeg håber på, at vores nyplantede frugttræer kommer til at bære så godt, at vi fremadrettet kan have frugt nok af egen avl. I år er det kun blevet til lidt æbler vi kan gå og spise af, men det er da en god begyndelse :-)
 
I haven er jeg så småt gået i gang med efterårsoprydningen. Vejudsigten ser lovende ud de næste par uger, så mon ikke jorden bliver så tør, at jeg kan få bedene gjort rene for sidste gang i år. 

16 kommentarer:

 1. Hvor er du dog flittig! Ja, det er en livsbekræftende buket. jeg glæder mig også, til vores æble- og blommetræer bærer nok frugt til at vi kan være selvforsynende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en skøn buket, og den har stået det meste af en uge, men i morgen ryger den ud.

   Slet
 2. Nydelig bukett. Dette er en fin tid til å ta inn blomster ettersom det begynner å bli litt kaldt å sitte ute. Og så er det selvsagt en stor glede å lage mat fra egen hage. jeg har også laget en masse eplemost, men saft er det bare blitt av ville blåbær. Ha en fin uke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med frugt og grønt fra haven, for så ved vi da, hvad vi propper i munden :-)

   Slet
 3. Hej Vivi.Ja !!! det er bare skønt at kunne lave sine egne buketter og også at bruge alle de dejlige grøntsager og frugt i vores haver.
  Har allerede lavet mange glas rødbeder og en stor suppegryde æblemos til fryseren.
  Nu mangler jeg bare at lave saft af alle mine blå vindruer................det er noget af et arbejde.
  God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også suppegryden der blev kogt æblemos i her :-)
   Jeg skal have syltet nogle flere rødbeder, men druesaft bliver det ikke til hos os i år, de når ikke at blive modne.

   Slet
 4. Jeg elsker æblemos,men er vist for doven til at skrælle æblerne. Det smager nu bedst, når det er fra egen have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager selvfølgelig noget tid at skrælle æbler, men tanken er nok værre end virkeligheden. Tror kun jeg brugte 1-1½ time på at skælle og skære æbler ud, så det fyldte suppegryden og en lidt mindre gryde, og jeg havde pænt mange æbler.

   Slet
 5. Flot buket Vivi.
  Det bliver dejligt med solskin og dermed godt lugevejr i de næste dage. Det vil jeg også udnytte i min have:-)
  Knus Malene

  SvarSlet
 6. Hyldebærsaft er så godt....Jeg fik lavet ca 4½ liter i fredags....og 3 bøtter æblemos (af egne æbler fra vores lille træ..tror forøvrigt ikke det er et Ingrid Marie....det ligner faktisk mere et Aroma....men det er jo også en krydsning mellem Ingrid Marie og en anden sort.)

  Det er dejligt selv at kunne producere mad til vinteren...men kors, hvor tager det tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med hjemmelavet mad :-) Det tager selvfølgelig tid, hvis der er mange forskellige frugter og grønsager der skal ordnes til fryseren eller syltes. Det med tiden er også mit største problem, kunne nemt bruge 8 timer mere i døgnet ;-)

   Slet
 7. Hvor må det være dejligt med hjemmeavlet mad og til at lave saft med. I mine øjne er efteråret altid et stort skattekammer.
  Og så flot en buket du har lavet.
  Håber du nyder disse dejlige dage med godt vejr.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lonnie, du kan tro jeg nyder det gode vejr :-)

   Slet
 8. Hej. Det er vel nok en flot buket. Det er fantastisk at have frugt og bær i haven til selvforsyning. Vi har lidt og håber også, at det med tiden bliver mere. Det lyder dejligt, at det gode vejr fortsætter, jeg skal nemlig også nå en masse i haven. Jeg er imponeret over, at du kan nå at lave så meget i køkkenet ved siden af arbejde og alt muligt andet. Du er rimelig sej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg når heldigvis en del, men der er sandlig også meget jeg ikke kan nå- døgnet har alt for få timer. Jeg mangler stadig at efterårsklargøre en stor del af haven, fordi der altid lige sniger sig et par ekstra projekter ind, når jeg er i haven ;-) Affald der skal køres på genbrugspladsen, kompost der skal læsses på og med retur, en rod der skal graves op, stauder der skal deles eller aves, planter jeg får forærende, der skal hentes, løg der skal i jorden, græs der skal fjernes til et nyt bed, og i morgen skal jeg lige ud og hente noget hestemøg til køkkenhaven. Nå pyt, det jeg ikke når her i efteråret må jeg tage til foråret........, men jeg vil satse på, at der stadig er lidt tid at gøre med, før vinteren er over os.

   Slet