3. oktober 2015

Sensommerstemning og tulipanløg.

Den seneste uges tid har vi været beriget med et skønt sensommervejr, og i dag var det næsten helt sommeragtigt - lunt og solrigt. Det er noget jeg kan li´ :-)
 

Mine asters står i blomst, og det summer af liv i dem.
Denne asters, som står i planteskolebedet og venter på en blivende plads, har en helt fantastisk farve.


Vores Lathyrus har ikke takket helt af endnu.


I skovbedet er de fineste små Ensian ved at komme i blomst.
Jeg er helt vild med den klare blå farve her sidst på sæsonen.


Der er lidt efterblomstring i de Canadiske hønsebær.


Hjortetrøst jeg fik forærende i foråret. Den venter på en plads i det røde bed. De mørke stængler passer fint til de andre planter der skal være i bedet.
 

Jeg kan ikke blive helt enig med mig selv om, hvad jeg mener om tudseliljernes blomster. Vil ikke kalde dem kønne, nok nærmere nogle sjove størrelser.


I køkken- og snithaven står morgenfruerne stadig og lyser op.


Der er masser af hoveder på artiskokkerne. Jeg er spændt på, om de når at springe i blomst før frosten tager dem. En af dagene i denne uge, var temperaturen så langt nede, at jeg måtte skrabe en let lag is af frontruden på bilen, før jeg kunne køre på arbejde. Kulden havde heldigvis ikke ødelagt nogen af mine blomster.


I dag har jeg været på løgindkøb, og hvad fik jeg så slæbt med hjem - masser af tulipaner:
 
200 Princess irene
100 Flair
100 Queen af night
100 Negrita
 
Der ud over blev det til 10 stk. gammeldags pinseliljer med duft.
 


Slæber man løg hjem skal de jo også i jorden, så jeg kunne lige så godt komme i gang. Pinseliljerne havnede i det hvide bed.
Jeg kunne desværre ikke få de 200 hvide tulipaner til bedet, som jeg havde håbet på. 


Hortensiaen ´Alma´ står og lyser op i det hvide bed med de store hvide blomsterhoveder. 
100 Princess irene og 50 Flair havnede i det gul-orange bed. De andre 150 løg af samme slags blev plantet i bedet ved indkørslen.
 

Her mellem Geranium og Kæmpe Verbena fik Negrita plads.
 
De sidste 100 løg kan ikke komme i jorden endnu, de skal være i det (mørke)røde bed, hvor jeg mangler at fjerne 25-30 m2 græs endnu, men det betyder så, at der skal sættes turbo på det bed-projekt ;-)

15 kommentarer:

 1. Det var dog en masse tulipaner, du har plantet, det bliver helt sikkert flot. Herligt at det har været godt vejr til det. Mon ikke I får is på bilen i nat igen, her er den nede på 7 grader, så det er nok koldere hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så skønt med forårsblomstrende løg, men der er plads til mange, mange flere.
   Når jeg sætter nogle løg hvert år, så begynder det vel at se ud efter noget om nogle år :-)
   Det er et meget koldt område af landet vi bor i, men håber vi slipper fri for frost i nat, lige nu er temperaturen lidt højere her end hos jer.

   Slet
 2. Hvor ser det godt ud. Ved du hvad din Asters i planteskolebedet hedder. Den ligner nemlig den jeg har og jeg mangler et navn på den...den er bare så fin i farven.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre har jeg ikke noget navn på den asters. Det var en der stod her, da vi kom hertil.

   Slet
  2. Ok..og tak for svar. Den er jo også fin uden et navn.

   Slet
  3. Navnene er vigtigst, hvis det er en speciel sort, man skal have fat i, ellers går det meget godt med kun at vide det er en asters :-)

   Slet
 3. Hvor har du været flittig igen! Det er et sent arbejde at lægge løg - ihvertfald her hos os med den stive lerjord. Sidste år købte jeg en løglægger, men den var helt umulig at bruge, så jeg måtte i gang med spaden i stedet! Det er en fænomenal idé med dine planteskolebede - det giver overblik, og man har tid til at finde et blivende sted til dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her hos mig er det ret let at lægge løg. Jeg bruger en planteske til at grave huller med, vi har sandjord, så det er noget helt andet end dit tunge lerjord. Jeg brugte 1½-2 timer på at lægge de 400 løg, og så var der endda god tid til et par hyggepauser ind imellem, det var ikke så slemt.

   Slet
 4. Så fint og dejligt se at der fortsat er meget der blomstrer. I går tog det langt tid før det gode vejr kom. Der hang en tyk tåge over huset somsolen havde svært ved at brænde af. Tågen var så tyk at det dryppet meget fra træerne. Her til morgen har er det igen meget tåget, så jeg håber at eftermiddagen bliver med en god sol og varme, så jeg kan få de sidste løg og liljer lagt i bedet.
  God arbejdslyst med de sidste m2
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, og god arbejdslyst til dig :-)

   Slet
 5. Hej Vivi.Smukke asters du har..........................har en enkelt i en krukke.Og den blomstre troligt hvert år.Og jeg må vist også til at ægge mine løg ned.....................skal have en del i krukker,for jeg har også en massiv lerjord.
  De er så gode at flytte rundt med om foråret.
  Tudselilje købt jeg jo i Lyngby.Og er spændt på at se om den trives i mit lille rhodo bed.
  Dine kæmpe verbena ser da helt forrygende ud.Og er da lidt misundelig på de flotte artiskokker.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja både kæmpe verbena og artiskokker har det rigtig godt i vores have.

   Jeg har ikke rigtig mod på at plante tulipaner i krukker, for jeg er bange for, at musene æder løgene, hvis krukkerne bliver sat inde i stalden hen over vinteren. Vi plejer at have en del halsbåndmus i stalden om vinteren, og nogen af dem er ret gode til at udgå fælderne ;-)

   Slet
 6. Her ligger alle mine løg stadig og venter på at blive lagt....det kniber med tiden, synes jeg. Jeg er heller ikke helt frisk endnu, så det må lige vente lidt ...godt jeg har efterårsferie lige om lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender alt for godt det med manglende tid, det var derfor jeg skyndte mig at få de fleste af mine nyindkøbte løg i jorden med det samme, så de ikke blev til et hængeparti ;-)

   Slet
 7. Vakker farge på den nye høstastersen !
  Og.. for en mengde løk ! Godt jobbet med alt du har fått i jorden.
  Ellers falt jeg for ditt gul/orange bed :-)
  Nyt høstdagene.

  SvarSlet