6. september 2015

Høstmarked i Kolding, og mit hvide bed.

Vi har været en tur til høstmarked i Geografisk have i Kolding i dag, det er altid så hyggeligt :-) Jeg fik også lige hilst på et par andre havebloggere Tim Skovrup og Fru Friis :-)
 Der var masser af planter, der kunne friste, men en del må vente, til jeg kommer lidt længere med min have.
 
 
Her kommer et par stemningsbilleder fra den Geografisk have:Prøv at se både form og farver.
Jeg synes, det er utrolig smukt :-)


Dette blå-lilla bed kunne jeg slet ikke stå for ;-)


Mine indkøb begrænsede sig til en hvid Sankthansurt, en hvid duehoved og 3 stk solhatte ´White swan´.
 


Vejret var skønt i dag, så da vi kom hjem smuttede jeg i haven et par timer, og fik fjernet lidt ukrudt i den nyeste del af mit hvide bed,...........


........og derefter til det sjove plantning :-)


Uden planter


Med planter.
 
Mine ny indkøbte planter kom selvfølgelig i bedet, en del blev hentet i mine planteskolebede og de resterende blev hentet i den etablerede del af det hvide bed. Jeg kan godt li´, når flere af de samme planter går igen gennem bedet, fordi det skaber ro.
 I alt fik jeg plantet omkring 40 planter i den nye del af bedet, så det skal nok komme til at tage sig fornuftigt ud til næste år :-)


Konvalbusken var en af dem jeg hentede i egen planteskole. Blomsterne dufter himmelsk :-)En af mine ny indkøbte solhatte.


Hvid sankthansurt.


I den etablerede del af mit hvide bed, kan jeg glæde mig over denne fine skærmplante, som jeg dog ikke lige kan huske navnet på, her i skrivende stund.


Vi er nået hen på en årstid, hvor jeg rigtig kan nyde godt af årets arbejdsindsats i haven. Her er dagens høst.


Frugt og grønt som skal med ind i køkkenet: Tomater, agurker, spidskål, bønner, artiskokker og æbler.


Pyntegræskar høster jeg også en del af, og har dem stående flere steder rundt omkring i gårdhaven og på terrassen.

17 kommentarer:

 1. Hej Vivi.Jeg var lige ved at komme til Kolding i dag...................da jeg havde været i Horsens til Gittes fødselsdagMen vi besægt lige et skønt sted..............og billigt sted i Silkeborg.
  Og så var bilen fyldt op,men det havde da været hyggeligt at mødes igen.
  Dit hvide bed ser bare godt ud. Den hvide sankthansurt viste jeg i mit sidste indlæg............den er bar så fin.
  Dejligt at du har dine planteskolebede du kan tage planter fra.
  Jeg købte flotte solhatte til kun 25 kr.idag.
  Har lige lavet et indlæg fra min tur til Nice i sidste uge................men der var ikke så mange blomster for der var meget tørt.men mange dejlige grøntsager.
  Ville ønske at jeg havde plads til pyntegræskar......................dine er rigtig fine.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, ha næste gang du kommer til Jylland må du have trailer med, når du køber så stort ind af planter ;-) Det er altid hyggeligt, at mødes :-)
   25 kr. for solhatte var da en rigtig fin pris.
   Pyntegræskar eller græskar i det hele taget fylder ret meget, men de er fine at pynte op med, så jeg er glad for, at jeg har plads til at så nogen.

   Slet
 2. Ja, som sagt var Jette og jeg i Silkeborg og købe lidt. Havde tænkt på at tage til Kolding. Dit hvide bed ser godt ud. White Swan har jeg også, men den hvide Sct. Hansurt ville jeg gerne have.

  SvarSlet
 3. Smukke billeder fra Geografisk Have! Jeg plantede også hvide Sct. Hans urt i mit hvide bed i foråret og den hvide skærmplante har jeg også tre af, men kan heller ikke huske navnet - hos mig er den dog ikke blevet så høj. Dit hvide bed bliver bare så godt, og det må være dejligt og med dine planteskolebede, hvor du kan opbevare og derefter tage fra. Her flytter jeg fra det ene bed til det andet - ikke altid lige praktisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med planteskolebedene og i øvrigt også min materialeplads er noget af det bedste jeg har lavet :-) Det er planteskolebedene der er skyld i, at jeg har råd til at plante mine bede til, efterhånden som jeg får græs fjernet :-) Her i det hvide bed, har jeg dog også delt nogle af de planter jeg havde i forvejen, for at have gengangere af planter.

   Slet
 4. Vi kom ikke til Kolding i år, det har vi ellers tit været. Det er dejlige rammer for plantemarkedet. Det blå bed viser, hvor flot det kan være med et bed, hvor alt blomstrer samtidig. Måske er den kønne skærmplante en selinum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Høstmarkedet er rigtig hyggeligt, men det store plantemarked grundlovsdag er også altid spændende :-) Det kunne ellers have været hyggeligt at hilse på dig.
   Det er da rigtig flot, når hele bedet blomstrer på en´ gang, men hjemme i min egen have vil jeg gerne have lidt at se på hen over hele sæsonen.
   Du er skarp :-) Jeg har fundet skiltet på min skærmplante. Det er en Selina tenuifolium.

   Slet
 5. mojn Vivi
  Tak for sidst - det var superhyggeligt :) :)

  SvarSlet
 6. Jeg har slet ikke været på plantemarked i år....det ville være for fristende...når jeg nu ikke har plads i haven...meeen....satser da på at tynde lidt ud i nogle af planterne næste år, så der kan blive lidt plads...haha.

  Fine nye indkøb :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke du kunne skrue en ekstra plante ind et eller andet sted ;-)

   Slet
 7. Nogle fine planter du fik til dit hvide bed, det skal nok blive rigtig godt næste sommer. Måske jeg skulle prøve at lave nogle stiklinger af min hvidbrogede sankthansurt, - mon ikke den kunne passe fint ind også? Hyggeligt at snakke med dig og Tim, selv om HJ begyndte at tabe tålmodigheden... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blive godt, det går jo hurtigt med et staudebed :-)
   En hvidbroget sankthansurt vil helst sikkert passe i det hvide bed.
   Det var også hyggeligt at snakke med jer :-) H.J. er normalt meget tålmodig, men han ved til gengæld også, at jeg ofte helt glemmer tiden og kan snakke i laaaang tid ;-)

   Slet
 8. Jeg var også et smut deroppe og fik købt et par planter mere end du gjorde....
  Det var fint vejr og til at komme rundt for folk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der var fristelser nok, men jeg ville ikke slæbe mere med hjem, end jeg har gjort plads til i haven. Høstmarkedet er aldrig så overfyldt, som det store plantemarked, og er derfor også mere hyggelig :-)

   Slet