25. februar 2018

Tilbageblik til august 2017

Tiden flyver, og inden jeg fik set mig om, blev det til godt et halvt års blogpause.
Blogpause er bestemt ikke ensbetydende med stilstand, nærmere tværtimod, så nu vil jeg starte op med nogle indlæg, som samler lidt op på, hvad der er sket siden sidste indlæg.
Håber foråret er lige om hjørnet, når jeg når gennem opdateringerne, så der kommer en masse nye "her og nu ting" at skrive om. 
(Billederne vil være af en lidt blandet kvalitet, da de alle er taget med min mobil, håber i bærer over med det) 


August er måneden hvor det hele topper.
Der var stor frodighed i både krukker........... 


.....køkken og snithaven.....


samt  i staudebedene.
I sensommeren og hen over efteråret havde vi travlt med at høste diverse afgrøder. Der var frisk grønt i aftenmenuen stort set hver dag.


Det vi ikke kunne nå at bruge hen over sæsonen blev hængt til tørre, havnede i fryseren eller blev syltet. Det er en stor og tidskrævende opgave, men noget vi har været meget glade for hen over vinteren.
Det lange staudebed i blomsterhaven havde længe været et hængeparti, men langt om længe fik jeg taget mig sammen og tog kampen op mod alle de sten, som var resterne af et gammelt kørespor. 


August betyder så småt opstart på kransesæsonen for mig. De første sensommer- og efterårskranse blev bundet.


Det er dejligt, når folk kan li mine kranse, men det betyder også, der bliver brugt noget tid på binderiet. 
Min lille vejbod med forskelligt overskud fra haven, skulle også helst se indbydende ud hver dag.

20 kommentarer:

 1. Dejligt at se dig tilbage på bloggen, Vivi! Jeg vil glæde mig til opsamlingsindlæggene! Det er i al fald begyndt godt - fine billeder!

  SvarSlet
 2. Tak 🙂
  Nu må jeg se at få lidt gang i bloggen igen, men trængte til en pause, så jeg kunne få frigivet tid til at læse noget skønlitteratur. Kunne mærke, at det var et stort savn, at det var blevet nedprioriteret de seneste år.

  SvarSlet
 3. Der er ikke noget at sige til, at du ikke har haft tid til at lave indlæg, der er godt nok noget at se til med både have og syltning, tørring og nedfrysning for ikke at tale om dine flotte kranse. Vinteren er god til at få læst lidt, det er god afslapning, om sommeren er der ikke tid til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heldigvis ikke til kedsomhed 😉
   I januar og februar har der dog heldigvis været tid til afslapning med nogle gode bøger eller foran flimmerkassen om aftenen.

   Slet
 4. Hej Vivi, ro på bloggen er bestemt ikke ensbetydende med dasen og slappen af. DEt kender jeg selv alt for godt. Jeg er simpelthen for træt til at lave blog og billeder når klokken bliver 21.00. Det ser altså totalt overskudsagtigt ud med vejboden.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også mærke, der ikke er det helt store overskud om aftenen her i vinterperioden. Udendørs arbejde i sne, regn, kulde eller blæst giver en naturlig træthed, så jeg kan godt komme til at sidde og blunde lidt i sofaen engang imellem. Når vejret så mildnes hen over foråret, så plejer energi niveauet at stige igen 🙂
   Det kan godt være vejboden ser overskudsagtig ud, men husk på at skindet godt kan bedrage 😉

   Slet
 5. Hvor er det en fin vejbod, du har. Jeg bliver altid så glad, når jeg gør stop ved en vejbod, og så finder sådan en fin bod, hvor der er gjort noget ud af opstillingen af varerne, hvor der er skrevet smukke skilte, og ikke mindst, hvor varerne er af en høj kvalitet. Boede jeg tættere på, ville jeg ofte besøge din bod.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om min bod 🙂

   Slet
 6. Dette var det veldig inspirerende å se og lese. Det er deilig å se hagens overskudd. Veiboden din, der skulle jeg gjerne handle.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 7. uha, hvor vi glæder os til at det hele begynder igen. Jeg var meget imponeret over det store bed med gule blomster bag trillebøren med løg - er det Tagetes eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu kribler det i hele kroppen efter at komme i gang igen!
   Det er Tagetes der er på det billede du omtaler. Det er fra min køkken- og snithave, hvor grønsager og sommerblomster står i en stor sammenblanding. Det synes jeg er ret charmerende.

   Slet
 8. Sikken nogle dejlige billeder! Der er masser at glæde sig til - og selv om det er koldt lige nu, så er foråret liiiige om hjørnet :) Sommerblomster og grøntsager side om side er bare charmerende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren.
   Jeg tror på, foråret snart melder sin ankomst. Der er mange tegn på det, så selvom der meldes frost i døgndrift en uges tid, skal vi vist ikke gå helt i selvsving 😉

   Slet
 9. Dejligt du er tilbage Vivi.
  Altid inspirerende kig i din blog.

  kh Susanne

  SvarSlet
 10. Dejligt med et indlæg fra dig igen :)
  Vinter er en dejlig tid med fokus på nogle andre sysler også, men nu ser vi fremad mod forår.
  Ja, med dine augustbilleder, så kunne jeg såmænd godt springe direkte til august :)
  Du er en ørn til det med kranse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-)
   Det har været fint med lidt tid til andre aktiviteter end haven, men nu længes jeg frygtelig efter rigtigt at komme i gang derude igen.

   Slet
 11. Dejligt at høre fra dig igen, selvom jeg jo har fulgt lidt med på Instagram, men det er overhovedet ikke det samme, synes jeg. Utrolig smukke kranse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-)
   Jeg vil bestemt også hellere bloggen, den er ikke nær så flygtig som Instagram, men også mere tidskrævende. Svært når man gerne vil alt, men ikke har tid til mere end det halve ;-)
   Vil prøve at opprioritere bloggen igen, men nok ikke med helt så mange indlæg, som jeg tidligere skrev.

   Slet